Nie jesteś zalogowany na forum.
Start to najprawdopodobniej nowy 4 ligowiec w następny sezon. Jak uda nam się wygrać to jur tradycyjnie musimy trafić na Sanok.
A wracajac do ligi. To dopiero teraz zwróciłem uwagę, że mamy najmniej bramek straconych. Defensywa najlepsza w lidze. Pasuje do tego trochę poprawić skutecznosc bo w strzelonych bramkach jest już znacznie gorzej. Szczegolnie słabo to wygląda na wyjeździe.
Nie było szans przed sezonem na ściągnięcie Macnara do Krosna?
Z tego co słyszałem to kolidowało to z jego pracą i trzeba by trenować codziennie, s grając ligę niżej trenują chyba 2 razy tygodniu.
I jeszcze odnośnie meczu z Tempem Nienaszow. Gdyby wykorzystali wszystkie sytuacje bramkowe to wynik byłby co najmniej dwucyfrowy. W Nienaszowie z nr 8 grał u nich młody, szybki, bardzo dobrze operujący piłką napastnik, w Zorzy Łękach Dukielskich także podobny zawodnik Dziadosz. Takich trzeba szukać i starać się pozyskać do naszej drużyny.
Tyle że teraz Macnar gra w Ustrzykach w 4 lidze i ma chyba najwięcej strzelonych bramek. Być może trenują rzadziej niż nasi?
Wie ktoś coś na temat tego sponsora co ma być od 1 stycznia?
Ja nic nie wiem o nowym sponsorze.
Mam tylko zle wspomnienia z niedalekiej przeszłości gdzie było kilku sponsorów ale finalnie wylądowaliśmy w 4 lidze.
Mam nadzieję że nie będzie parcia na wynik, bo obecny skład zaczyna grać coraz lepiej. Mamy najmniej straconych bramek. W ofensywie też zaczyna to wyglądać pozytywnie.
Przy dwóch głosach wstrzymujących się radni przyjęli uchwałę o rozbudowie stadionu na L1 ( w pierwszej fazie trybuna na pierwszym łuku,sanitariaty, drogi wewnętrzne na obiekcie,parking).
Kilkanaście minut temu pojawił się bardzo ciekawy komentarz na FB Karpat Krosno Grzegorza Rausa odnośnie krośnieńskiej piłki nożnej.
A ja jeszcze dodam że na zebranie sprawozdawczo- wyborcze które odbyło się przed rozpoczęciem rozgrywek, pomimo zaproszenia l Prezydenta miasta Krosno, nie przybył ani on ani jego przedstawiciel.
A ja jeszcze dodam że na zebranie sprawozdawczo- wyborcze które odbyło się przed rozpoczęciem rozgrywek, pomimo zaproszenia l Prezydenta miasta Krosno, nie przybył ani on ani jego przedstawiciel.
No i jakie to ma znaczenie?
Ktoś ma plan niech bierze przykład z żużla.
Piłka jest dwa kroki przed żużlem. Oni do awansu do 1 ligi potrzebowali konkretnych inwestycji w stadion. Piłka może grać w 3 lidze choćby jutro.
W dniu 29.11.2021 od godz. 9.00 rozpocznie się XL Sesja Rady Miasta Krosno. W trakcie jej trwania w pkt 5.23. będzie rozpatrywany projekt wyrażenia zgody na zaciągnięcie zobowiązania na realizację zadania pn. „Modernizacja stadionu sportowego przy ul. Legionów w Krośnie (projekt Nr XL/1183/21).
To jakieś małe zmiany w harmonogramie realizacji inwestycji. Kwota zostaje ta sama. Nic nowego.
Jeżeli potwierdzą się informacje z podkarpacia live - transfery to byłoby super. Radosław Macnar z Ustrzyk do Krosna i powrót Karola Czelnego z Wisły Puławy. Odnośnie Karola to zbyt dużo nie pograł w Wiśle z uwagi na uraz kolana.
Dobry i logiczny ruch. Macnar związany z okolicami powinien już dawno dostać kolejna szanse w Karpatach (zdaje się że już chwilę temu u nas grał ?).
Czas pokaże czy transfer wypali. Przypominam sobie Kozubala który w Partyzancie prezentował się bardzo solidnie a u nas zgasł.
Przydałby się jeszcze trzeci napastnik do Plonki i Macnara. Może jakiś wyróżniający się grajek z którejś z okręgówek? Mający ambicje i chcący wykorzystać szanse na grę w 4 lidze?
Dobry i logiczny ruch. Macnar związany z okolicami powinien już dawno dostać kolejna szanse w Karpatach (zdaje się że już chwilę temu u nas grał ?).
Czas pokaże czy transfer wypali. Przypominam sobie Kozubala który w Partyzancie prezentował się bardzo solidnie a u nas zgasł.
Przydałby się jeszcze trzeci napastnik do Plonki i Macnara. Może jakiś wyróżniający się grajek z którejś z okręgówek? Mający ambicje i chcący wykorzystać szanse na grę w 4 lidze?
Macnar grał u nas chyba jeden sezon, po przyjściu z Nafty Jedlicze. Co do Kozubala to przyszedł do nas z Targowisk po groźnej kontuzji. Ponadto miał problem z kręgosłupem. Gdy wyleczył kontuzje i przyszedł do nas, to już nigdy nie osiągnął tej dobrej formy jaka prezentował przed przyjściem do naszej drużyny.
Wiadomość dodana po 35 min 48 s:
Dzisiaj na podkarpaciu live, w dziale transfery, już nie piszą, że Macnar kojarzony jest z przejściem do Karpat tylko, że odchodzi z Ustrzyk. Może tak i lepiej, że nie piszą. Jak będą już pewne transfery z podpisana umową to wówczas niech piszą.
Wiadomość dodana po 9 h 12 min 19 s:
Myślę, że w przerwie zimowej będzie można w czym wybierać. Np. z Wólki Wólka Pełkińska,,, Ekipę trzecioligowca opuścili Ruslan Marushka, Rafał Dusiło, Piotr Łazarz, Jakub Skupień, Filip Czop oraz Jan Peda. Ich kontrakty zostały rozwiązane za porozumieniem stron.
Miałem właśnie pisać że można poszukać jakiegoś solidnego zawodnika w Wolczance.
Pozbywają się Dusiło. Pamiętam go jako zawodnika który nie zachwycał. Nie wiem czy przez dwa sezony okrzepł i byłby wzmocnieniem. Reszty nie znam. Z 90 minut wynika że najbardziej doświadczony to Łazarz. Tyle że to obrońca. Akurat w straconych bramkach jesteśmy najlepsi w lidze. Nam potrzeba wartościowego napastnika który będzie potrafił coś strzelić z dystansu. Mogłyby też przyjść pomocnik który będzie potrafił strzelać bramki z gry. Nie tylko ze stałych fragmentów.
Miałem właśnie pisać że można poszukać jakiegoś solidnego zawodnika w Wolczance.
Pozbywają się Dusiło. Pamiętam go jako zawodnika który nie zachwycał. Nie wiem czy przez dwa sezony okrzepł i byłby wzmocnieniem. Reszty nie znam. Z 90 minut wynika że najbardziej doświadczony to Łazarz. Tyle że to obrońca. Akurat w straconych bramkach jesteśmy najlepsi w lidze. Nam potrzeba wartościowego napastnika który będzie potrafił coś strzelić z dystansu. Mogłyby też przyjść pomocnik który będzie potrafił strzelać bramki z gry. Nie tylko ze stałych fragmentów.
Tak Dusiło był u nas na wypożyczeniu. Ma ukończone 21 lat i 184cm wzrostu. Może grać jako środkowy lub boczny napastnik. Z danych wynika , że nie jest zbyt bramkostrzelny.
Myślę, że trener z zarządem spokojnie w przerwie jesienno-zimowej znajdą odpowiedniego może nie tylko napastnika, Co do pomocnika, to tu również jest znak zapytania. Jędryas myślę, że w przerwie zimowej całkowicie wyleczy kontuzję i będzie dużym wzmocnieniem. Inna sprawa to Dawid Król. Piłkarz ten ma na pewno talent lecz nie przekłada się to na jego grę. Jestem na każdym meczu i widziałem kilka w których był jednym z najlepszych na boisku. Niestety większość meczy nie zaliczył do udanych. Bardzo dużo niecelnych podań, wymachiwanie rękami i bicie się po głowie po nieudanych zagraniach. Może potrzebuje psychologa?.
Król to młody chłopak. Nabiera doświadczenia. Poza tym na takim poziomie rozgrywek nie ma nic dziwnego że niektórzy mają wahania formy. Król to chłopak z Krosna i jak będzie chciał się dalej bawić w piłkę to będziemy mieli z niego pożytek.
Nie możemy podążać droga z ostatnich lat 3 ligi gdzie swoim składem graliśmy tam w środku tabeli. Potem nasi byli podobno za słabi. Ściągnięto zaciąg który pewnie był dużo lepszy technicznie tyle że jak skończyło się eldorado finansowe to prawie nikt nie został. Szacunek dla Cepmy który dopóki były matematyczne szanse utrzymania to walczył.
Jak mamy naszych chłopaków którzy mają ambicje do treningów to niech grają. Nawet kosztem kiszenia się w 4 lidze. Jak pojawiają się ubytki to ściągajmy fajnych piłkarzy którzy będą mieli umiejętności ale i ambicje do solidnej gry.
Ostatnio edytowany przez xcv (2021-11-29 16:22:09)
Karpaty Krosno "nie zasypiają gruszek w popiele". Czwartoligowiec dokonał testy posezonowe i wciąż trenuje na boisku. Tym razem sztab szkoleniowy "Biało-niebieskich" przyglądał się czterem zawodnikom. Byli wśród nich wracający z wypożyczenia Karol Sęp, który ostatnią rundę spędził w Starcie Rymanów. Ponadto obecny na zajęciach był Arkadiusz Majka z Tempa Nienaszów.
Co do Karola Sępa bardzo przydatny zawodnik, może grać jako zmiennik Karola Wajsa. Bardzo waleczny, posiadający dobre warunki fizyczne.
Arkadiusz Majka cyt...W dniu 10.01.2020r podczas Gali będącej jednocześnie podsumowaniem 2019 r. w Okręgu krośnieńskim, Młodzieżowym Odkryciem Roku 2019 został Arkadiusz Majka zawodnik Tempo Nienaszów,,,. Ja wspominałem o nim po meczu pucharowych Tempo Nienaszów - Karpaty Krosno. Bardzo szybki i dobry technicznie napastnik. Aktualnie ma chyba 20 lat.
Łukasz Zych - pewnie powrót po poważnej kontuzji i zabiegu operacyjnym.
Sęp grał regularnie w Starcie Rymanów?
Majka to dobry kierunek. Warto dawać szanse takim chłopakom. 4 liga to nie ekstraklasa. Może się trafić ciekawy zawodnik z okręgówki który będzie potrafił strzelić kilka bramek w 4 lidze.
Unia Tarnów podobno się sypie. Może tam znalazłby się jakiś solidny ofensywny grajek który chciałby pomoc powalczyć o awans do 3 ligi?
Z informacji o sparingach zauważyłem że 15 stycznia gramy z Wolczanką. W lutym z Targowiskami.
Ostatnio edytowany przez xcv (2021-12-02 14:01:45)
Dotyczy rozbudowy stadionu:
O sprawy związane z rozbudową stadionu zapytał na ostatniej sesji radny Tomasz Biały. - Mamy już ogłoszony przetarg i pozwolenie na budowę, czy jeszcze czekamy? - dociekał.
,,Odpowiedział mu prezydent Piotr Przytocki. - Póki co nie ma pozwolenia na budowę, gdyż projektant zwlekał z przywiezieniem kompletu dokumentów, na podstawie których można wydać pozwolenie na budowę. Myślę, że trzeba spowodować, żeby z takimi opieszałymi projektantami nie współpracować na drugi raz, bo kompromitujemy się jako miasto. Nie możemy już od dwóch miesięcy ogłosić przetargu,,.
Wreszcie !!
PGING ma zostać głównym sponsorem Karpat !!
Wreszcie !!
PGING ma zostać głównym sponsorem Karpat !!
Dlatego podczas dwóch ostatnich meczy były już bilbordy PGNIG Technologie na ogrodzeniu i na odkrytej trybunie. Prawdopodobnie i nie ostatni?
Zobaczymy ile klub z tego dostanie. W 4 lidze to nie smusza być wcale duże pieniądze.
Gdyby okazało się, że to będzie wyraźna pomoc to jednak pieniądze to nie wszystko. Czasem pieniądze to zbyt kosztowne transfery. Pretensje piłkarzy o to że ktos dostaje za dużo. Na końcu presja której nasz młody zespół może nie podnieść.
Mimo wszystko życzyłbym sobie powrotu do 3 ligi bo w tej 4 niestety są słabe zespoły (o awans mamy walczyć z Wiązownica i Głogowem). Słabe sędziowanie. Niskie zainteresowanie kibiców. Na dłuższą metę jak nie awansujemy to piłka w Krośnie zginie w tej 4 lidze.
Wiadomość dodana po 09 min 43 s:
P. S. Na Podkarpacielive jest info ze Stasz wraca do Karpat. Ktoś wie jak prezentował się w Hutniku. Z 90 minut wynika, że dużo nie pograł.
Odnośnie sponsorowania Karpat przez PGNIG. Nawet jeżeli dadzą pieniądze na stroje, przejazdy na mecze i posiłki podczas wyjazdów to jest duża pomoc. Oby było więcej takich sponsorów. Prawdopodobnie, oficjalnie będziemy więcej wiedzieć po nowym roku, po oficjalnym ogłoszeniu podpisania umowy sponsorskiej.
Co do Michała Stasza to wydaje mi się, że miał podpisany kontrakt na 2 lata. Początkowo z tego co patrzyłem na składy meczowe Hutnika to grał po połowie lub nawet po całym meczu. Po ostatniej zmianie trenera tj. chyba 3 ostanie mecze był jako rezerwowy i nie zawsze wychodził na murawę,
Wiadomość dodana po 10 min 38 s:
Tak sobie myślę, że jak zostaną u nas w klubie zapowiadani zawodnicy: Sęp/ powrót po wypożyczeniu/, który jest ofensywnym pomocnikiem, Majka z Tempa Nienaszów, który jest napastnikiem/ grał kiedyś jako junior w Karpatach Krosno/, Michał Stasz - może grać jako obrońca jak i ofensywny pomocnik czy nawet napastnik, Łukasz Zych jako obrońca/powrót po kontuzji/, to może być zbudowana naprawdę ciekawa drużyna.
Co do Karola Czelnego to dużo nie grał w Wiśle Puławy z uwagi na kontuzje kolana i być może będzie musiał przejść zabieg kolana.
Jeszcze przydałby się jeden napastnik. Już zresztą niedługo, bo niecały miesiąc do wznowienia treningów i być może zobaczymy jeszcze nowe twarze na treningach i w sparingach przed runda wiosenną.
Moim zdaniem trzeba szukać wzmocnień pod grę w 3 lidze. Zych ma swoje lata. Majka musi się sprawdzić.
Przydałby się transfery grajków którzy mają dobry wiek i jakieś doświadczenie w 3 lidze. Osoby jak swego czasu Skiba i Madeja.
O obronę się nie martwię bo mamy najmniej straconych bramek. Przydałby się jakieś solidny ofensywny pomocnik potrafiący coś strzelić i solidny napastnik. Być może gdyby przyszedł Macnar i strzelił połowę tego co dla Ustrzyk to byłoby bardzo dobrze. Oczywiście pod warunkiem że zachowamy dobra jakość obrony i zespół dołoży trochę bramek.
Wiadomość dodana po 03 min 56 s:
Płonka ma też spory potencjał. Zobaczymy czy zostanie i czy będzie miał ambicje dobrze przepracować zimę. Jak tak, to też może dorzucić więcej bramek niż jesienią.
Wiadomość dodana po 08 min 07 s:
Mimo wszystko nie robiłbym rewolucji w składzie. Początek rundy mamy trudny. Mecze z Wiązownica i Izolatorem i JKS. Kamień już zrobił na psikusa na inaugurację a Łańcut u siebie potrafi być groźny.
Żeby nie było po 6 kolejkach po awansie.
Wiadomość dodana po 2 h 06 min 53 s:
P. S. Na liście sparingów Stalowej Woli pojawiły się Karpaty. 26.02.2022.
Mamy już plan sparingów w przerwie zimowej:
15 styczeń Wólczanka Wólka Pełkińska (neutralne boisko), 22 styczeń MŠK TESLA Stropkov (dom), 29 styczeń Sparing wewnętrzny (dom),
05 luty MUKS Sokół Kolbuszowa Dolna (neutralne boisko), 12 luty MKS Poprad Muszyna (dom), 16 luty Partyzant MAL-BUD 1 Targowiska (dom),
19 luty MKS Arłamów Ustrzyki Dolne (wyjazd), 26 luty Stal Stalowa Wola PSA (wyjazd) i 5 marzec Tarnovia Tarnów 1909 (dom).
Według mnie dobry dobór sparingpartnerów - od klasy okręgowej poprzez 4 i 3 ligę, a nadto są tu drużyny z z okręgu Małopolskiego ZPN jak i Słowacji.