Nie jesteś zalogowany na forum.
Podobno w następnej rundzie zagramy z Korona Rzeszów. Gramy ligę niżej więc mam nadzieję że mecz będzie w a Krośnie.
Widziałem kawałek meczu Korony z KSZO. Korona grała nieźle. Widać różnicę poziomów między 3 a 4 liga. Mimo wszystko mam nadzieję, że powalczymy.
W sumie nie chciałem w półfinale trafić na Stalowa Wolę. Z JKS graliśmy w lidze u siebie więc w Pucharze mogliby nas oddelegować na wyjazd. Korona to chyba najlepsza opcja na następny etap.
Wygrywamy finał PP na szczeblu okręgu krośnieńskiego ze Stalą Sanok 1:0(0:0) po bramce G. Gawle. Sam mecz nie był ładnym widowiskiem a to z tego powodu, że był meczem walki. W pierwszej połowie lekką przewagę mieli piłkarze Sanoka, którzy trafili w poprzeczkę, z kolei i nas ładnym strzałem na bramkę popisał się K. Sęp. Druga połowa dużo ciekawsza zakończona bramką Gawle.
W półfinale PP na szczeblu OZPN Rzeszów gramy 01.06 z Koroną Rzeszów. Też uważam jak pisze xcv, z Koroną mamy większe szanse na wygraną.
Wiadomość dodana po 02 min 53 s:
Drugą parę półfinałowa tworzy JKS Jarosław ze Stalą Stalowa Wola. Finał zaplanowany na 22.06.2022r
Ukazał się komunikat ZPN w sprawie pucharu.
Pierwsza para to Karpaty - Korona. W finale w przypadku dwóch zespołów z jednej ligi gospodarzem jest zespół z naszej pary.
Tak więc jeżeli wygrany z Korona to finał bez względu na wyniki drugiej pary będzie w Krośnie.
Jutro bardzo ważny mecz naszej drużyny w półfinale PP na szczeblu wojewódzkim PZPN z Koroną Załęże Rzeszów. Skoro nie będzie awansu to wszystkie siły trzeba włożyć w mecze pucharowe, gdyż nie tylko można zagrać w pucharach na szczeblu centralnym jak i podreperować budżet.
Wygrywamy półfinał wojewódzki PP z Koroną Załęże Rzeszów 2:1 po pięknych bramkach strzelonych głową przez Tomka Płonkę i Marka Fundakowskiego. Mecz bardzo zacięty, ale nasi bardziej skuteczni. W pierwszej połowie był jeszcze słupek Kamila Matofija. U nas nie grali obrońcy Pelczar i Stasz. Słabe sędziowanie sędziów z OKS Dębica.
Finał, jak się nic nie zmieni, 22.06 W Krośnie że zwycięzcą meczu JKS Jarosław- Stal Stalowa Wola.
Myślę że w finale zarówno JKS i Stalowa w naszym zasięgu. Stalowa niby ligę wyżej, ale nie wiem czy nie byłaby łatwiejszym rywalem. Stalowa to zespół profesjonalny z zaciągiem. W lidze zawodzą na całego. Obstawiam że zaciąg bardziej myśli gdzie wyląduje w następnym sezonie a nie o walce na całego o Puchar Wojewodztwa. Tym bardziej że finał będzie już po sezonie w 3 lidze. Może im kolidować z urlopem .
To finał gramy 22.06 że Stalą Stalowa Wola, która pokonała na wyjeździe JKS Jarosław 1:0
Sezon i po sezonie.
Moim zdaniem mecz że Stalowa nie był taki zły. Szkoda straty na 1:0. Wydawało się, że sytuacja do opanowania. Może obronca powinien zrobić jeszcze krok w środek boiska. Stanął i może trochę zabrakło do spalonego (chociaż miałem wrażenie że spalony był).
Moim zdaniem w naszym zespole brakuje kreatywnego pomocnika, który szybkimi podaniami będzie uruchamiał napastników. Płonka ma duży wzrost i swoje lata ale jak raz dostał dobre podanie to pobiegł tak że wyprzedził obrońcę. Dużo razy pokazywał się do wyjścia tylko nasi chcą wejść do bramki z piłką i nie podają szybkich piłek między obrońców.
Jak jest kontratak i w linii idzie napastnik to trzeba podawać wzdluz pola karnego. Jak się ciągle zatrzymuje grę schodzi na boki to obrona rywala wraca.
Trzeba popracować nad ofensywa. To nie przypadek że strzelamy bardzo mało bramek.
Druga sprawa to strzały z dystansu. Brak. Stałe fragmenty bez celnego strzały na bramkę. Aż trudno uwierzyć że z 10 chłopaków grających naście lat w piłkę nie ma jednego który trafi w bramkę z 20 metrow. Trzeba dać bramkarzowi szanse na błąd.
Mimo wszystko 4 ligi to nie ekstraklasa. Utrzymać skład. Zacząć solidnie od pierwszego meczu. Z tym składem może zdarzyć się że zespół zagra solidnie i będzie wygrywał. Na tle Stalowej która ma profesjonalny zaciąg zaprezentowaliśmy się pozytywnie.
Byłem na meczu a także po powrocie do domu obejrzałem jeszcze kilka razy szczególnie fragmenty w których straciliśmy bramki. Pierwsza, widziana z trybuny stadionu, zdobyta przez zawodnika Stali który był na pozycji spalonej. O dziwo oglądając na komputerze nie pokazali akcji tylko powtórkę, która nie dała odpowiedzi czy był spalony.sytuacja pokazana pod skosem. Druga bramka raczej zdobyta prawidłowo, wyglądało że byli w jednej linii. Trzecia bramka to fatalny błąd Stasza.
Co do meczu. Pierwsza połowa w miarę wyrównana, druga to już przewaga stalówki i zasłużona ich wygrana. U nas za dużo błędów w obronie, jak piszesz wyżej brak klasowego środkowego, brak strzałów z dystansu. Wg mnie zasłużone 4 miejsce w lidze. Potrzeba wzmocnień obrony, ataku i rozgrywającego.
Wydaje mi się że w następnym sezonie 4 liga będzie jeszcze silniejsza. Obok stałych kandydatów do przyszłego awansu do III ligi tj. Izolatora, Jarosławia, Korony dojdzie zapewne Stal II Rzeszów, Stal Łańcut, może Głogowia.
U nas kończy się wypożyczenie z Dębicy Matofija, niepewny los Płonki. Nie wiadomo czy nie odejdzie któryś z młodych zawodników. Podobno już pod koniec tygodnia mają ruszyć rozmowy co do przyszłych wzmocnień.
I jeszcze na koniec, najbardziej zawiódł mnie w tym sezonie Król. Ma chłopak potencjał, silne uderzenie ale musi bardzo popracować nad dokładnością podań i celnością wykonywanych rzutów rożnych.
Wiadomość dodana po 14 h 47 min:
Na stronie PZPN Rzeszów jest krótki wywiad z trenerem Stalowej Woli i Karpat Krosno po meczu finałowym PP na szczeblu OZPN Rzeszów. Trener Liana mówi o kompletowaniu składu na nadchodzący sezon?.
Odpowiem krótko jeśi to kompletować ma Liana do dla nas robi się ściana i o 3 lidze możemy zapomnieć. Tyle
Ostatnio edytowany przez ds (2022-06-24 11:38:15)
W Nowinach jest artykuł, że piłkarze Korony Rzeszów nie otrzymują pieniędzy od stycznie. Może to jest dobry kierunek na ściągnięcie kilku grajków?
P.s. Z artykułu wynika, ze jak Korona zagra w 4 lidze to będzie walczyć o utrzymanie.
Gadać każdy może troszkę lepiej albo gorzej
Cyt.,,bardzo dobre początkowe 10 minut i wtedy powinniśmy strzelić bramkę,,
Proszę znajdzie mi przy najmniej jedną sytuację po której faktycznie mogliśmy strzelić bramkę bo ja nie znajduje
Mecz zdecydowanie pod dyktando Stalówki, patrząc na sytuacje to po pierwszej połowie mogło być 1-4 a w drugiej nic nie stworzyliśmy i mogło się to skończyć nawet i 1-7
Mówienie ze dojście do finału jest dla nas wielkim osiągnięciem owszem ,ok ale czy aż tak wielkim?, po drodze pokonalismy drużyny niżej notowane w półfinale pokonaliśmy spadkowicza z 3 ligi a w finale pokazano nam ze do 3 ligi nam daleko, róznica klas z druzyną która w srodku tabeli.
Pytanie co dalej bo tego samego ja już nie chcę, obiecanki....
W pierwszej połowie mecz był wyrównany. Rzeczywiście Stalówka była bardziej konkretna. Kończyły sytuacje strzalmi na bramkę. Nasi niestety próbują wejść do bramki z piłką. Nie zmienia to faktu, że często gosciliamy w polu karnym rywala. Można powiedzieć że była akcja za akcje.
Stalowka sklecila skład na awans. Ten Świderski co nam 2 bramki strzelił grał np. w Widzewie, Resovii czy Motorze. Na tle takiego rywala w 1 połowie wyglądaliśmy bardzo solidnie.
Klub potrzebuje pieniędzy i udanych transferów. Przede wszystkim kreatywnego pomocnika, który będzie potrafił szybkim podaniem uruchomić napastnika. Strzelić celnie z dystansu. Stworzyć zagrożenie po stałym fragmencie gry.
Też jestem tego zdania, że pierwsza połowa meczu w miarę wyrównana. Szkoda, że w tej części meczu lepiej nie pocelował Gawle, byłby wynik 1:1 do przerwy. To tylko gdybanie.
Przeglądając na podkarpaciu live giełdę transferów, w komentarzach piszą, że do Karpat Krosno przychodzi po półrocznym pobycie w Sokole Kolbuszowej Dolnej 16 letni Patryk Szczurek - były wychowanek Beniaminka Krosno, zdolny napastnik. Z kolei z Czarnych Jasło - 29 letni obrońca Patryk Fryc, krewny naszego dyrektora sportowego. Czy to tylko pogłoski zobaczymy niedługo.
Dopóki nie będziemy wiedzieli kto będzie tą drużynę tworzył, prowadził, to możemy my sami sobie kombinować. Czas na roxliczenie sezonu i konkretne decyzje
Trenera zatrudnia Prezes i rozlicza go zarząd. My, jako kibice, możemy tylko sobie pospekulować, ponarzekać czy wyrazić swoje opinie co do rozgrywanych meczów, poszczególnych zawodników czy sztabu szkoleniowego.
Trenera zatrudnia Prezes i rozlicza go zarząd. My, jako kibice, możemy tylko sobie pospekulować, ponarzekać czy wyrazić swoje opinie co do rozgrywanych meczów, poszczególnych zawodników czy sztabu szkoleniowego.
Oczywista oczywistość
Podobno był temat Macnara w Karpatach ale jak można przeczytać na Podkarpaciu live wybrał Start Rymanów.
Jak dla mnie temat Macnara nie ma sensu.
Gdyby chciał u nas grać to już by grał. Gdyby miał ambicje na jakieś sukcesu w piłce lokalnej to nie szedłby do Rymanowa. W okręgówce będa grać Czarni Jasło i Stal Sanok. Szanse na awans Stary Rymanów stracił w tym sezonie. Na następną szansę poczekają co najmniej dwa lata.
Jak dla mnie temat Macnara nie ma sensu.
Gdyby chciał u nas grać to już by grał. Gdyby miał ambicje na jakieś sukcesu w piłce lokalnej to nie szedłby do Rymanowa. W okręgówce będa grać Czarni Jasło i Stal Sanok. Szanse na awans Stary Rymanów stracił w tym sezonie. Na następną szansę poczekają co najmniej dwa lata.
I znów się nie zgodzę ale wybacz mi każdy może mieć swoje zdanie:) Czy gdyby chciał u nas grać to by grał to powiem niekoniecznie pewnie wiele czynników decydowało i z jednej i drugiej strony że nie grał, napisałeś że gdyby miał ambicje na sukces lokalny.... przeciez On ma na sukces lokalny ambicje, bo Podkarpacie to lokalna piłka więc zdobycie w Arłamowie wicelidera królów strzelców na poziomie 4 ligi to w lokalnej piłce jest sukces i pewnie w Rymanowie tez sukces lokalny osiągnie, Karpaty mierzą wyżej
Wiadomość dodana po 50 min 33 s:
No i jezscze z podkarpacielive
Karpaty Krosno
Przychodzą: Patryk Szczurek (Sokół Kolbuszowa Dolna), Maciej Maślany (Korona Rzeszów), Patryk Fryc (Czarni Jasło),
Odchodzą: Tomasz Płonka (?),
Ostatnio edytowany przez ds (2022-07-01 10:41:03)
Tylko, że Maślany przymierzamy jest również do Wisłoki Dębica i Wiązownicy.
Wiadomość dodana po 3 h 22 min:
30.07 zagramy sparing u siebie z Wiązownicą a 06.08 z Arłamów Ustrzyki Dolne.
1 sparing Karpaty Krosno - Sokół Sieniawa 6:1. Mecz raczej piknikowy, u nich dużo młodych testowanych, u nas nie grało kilku zawodników min Krawczyk, Stasz,Pelczar, Majewski, Sęp,Gierlasiński, Frydrych. Był Białorusin, który był testowany u nas przed sezonem wiosennym, a który grał ostatnio e Sanoku, 2 kolumbijczyków( jeden wyglądał jak Maradona). Mają być kolejni testowani zawodnicy.
Na Podkarpacie live podają ze Karpaty wzmocni niejaki Jakub Kloc z Wialazownicy. Nie wiem czy to będzie rzeczywiście wzmocnienie. Nie znalazłem statystyk ile grał w poprzednim sezonie. Kierunek wydaje się jednak słuszny. Gracz lidera 4 ligi. Znający te ligę. Młody. Wychowanek Stali Rzeszów więc podstawy rzemiosła powinien mieć.
Wydaje mi się, transfer się potwierdzi. Pomocnik jest nam bardzo potrzebny tym bardziej, ze prawdopodobnie Majewski odszedł do Startu Rymanów. W pomocy mamy typowych pomocników jak Jędryas i Król, który za wyjątkiem bardzo dobrze wykonywanych karnych miał słaby sezon/ głownie niecelne podania, bite rzuty rożne/. W Sparingu z Sieniawą zszedł kontuzjowany. Odszedł też prawdopodobnie Pelczar/studia/ tak, że potrzebujemy z 2 obrońców i oczywiście z 2 napastników.
Patrząc na faceboku na składy wyjściowe Wiązownicy mało tam tego jest ale jest, ale Jakub się za często nie pojawia, wiec nazwałbym to uzupełniem składu a nie wzmocnieniem
OBYM SIĘ MYLIŁ