Nie jesteś zalogowany na forum.
Sparing Glinik Gorlice - Karpaty Krosno 1:2.
Wiadomość dodana po 01 min 37 s:
Sparing Glinik Gorlice - Karpaty Krosno 1:2.
Sparing Karpaty Krosno - Korona Załęże Rzeszów 1:0. Nie grali Jedryas, Król, Matofij?.Grali Dziadosz, Kolumbijczyk, Kloc i testowany Sebastian Duda ( 29 letni środkowy obrońca, były zawodnik ekstraklasy, grał m.in w Widzewie, Stali Mielec a ostatnio Siarce Tarnobrzeg). Mecz przeciętny, w dalszym ciągu nie wykorzystujemy sytuacji. Brakuje napastnika.
Z takim stylem gry wchodzenia z piłką do bramki rywala napastnik nie musi być dla nas ratunkiem. Uważam, że Płonka miał duży potencjał na te ligę. Przy większej ilości dobrych podan mógł strzelić znacznie więcej bramek. A tak głównie przyjmował długie podania i dzielił nimi kolegów z zespołu.
Dziadosz potrafił strzelać bramki. Do tego jak w formie będą inni to powinno się udać być w czołówce na zimę. Potem jak zwykle zdecyduje wiosna.
Zobaczymy w jakiej formie będą rywale. Ważne żeby dobrze wystartować od początku ligi.
Nie przedłużyli umowy z Płonką / też uważam, że powinni go zostawić/, gdyż widocznie zamierzają sprowadzić innych zawodników, a finanse jakie są to pewnie każdy wie, że marne. Bardzo dobrze w ostatnim sparingu grał "testowany" Sebastian Duda. Czy Karpaty podpiszą z nim umowę, nie wiadomo, chodzi zapewne o sprawy finansowe.
Jutro o godz. 11.00 kolejny sparing w Wiązownicy z tamtejszym KS Wiązownica.
Wiadomość dodana po 21 h 03 min 03 s:
Sparing KS Wiązownica - Karpaty Krosno 1:1(1:0). Dla nas bramkę strzelił zawodnik testowany.
Wygrywamy ostatni sparing przed ligą że Startem Rymanów 3:1. Mecz typowo sparingowy,
. U nas nie grał K. Matofij. Grał m.in Sebastian Duda, Kloc i dobrze prezentujący się napastnik Grzegorz Płonka( strzelił jedną z bramek). W samej końcówce wszedł Kolumbijczyk ale nic ciekawego nie pokazał. Nie graliśmy od początku w podstawowym składzie. Takim pewnie zagramy w niedzielę, w meczu pucharowym z Guzikówką.
Wiadomość dodana po 11 h 11 min 32 s:
Wygrywamy ostatni sparing przed ligą że Startem Rymanów 3:1. Mecz typowo sparingowy,
. U nas nie grał K. Matofij. Grał m.in Sebastian Duda, Kloc i dobrze prezentujący się napastnik Grzegorz Płonka( strzelił jedną z bramek). W samej końcówce wszedł Kolumbijczyk ale nic ciekawego nie pokazał. Nie graliśmy od początku w podstawowym składzie. Takim pewnie zagramy w niedzielę, w meczu pucharowym z Guzikówką.
Grał m.in Sebastian Duda, Kloc i dobrze prezentujący się napastnik Grzegorz Płonka( strzelił jedną z bramek). Miało byc strzelił 2 z trzech zdobytych bramek.
Wiadomość dodana po 17 h 41 min 28 s:
Prawdopodobnie to nie był Grzegorz Płonka a Szymon Stasik. Obaj są trochę podobni. W każdym razie jeden i drugi to napastnicy. Jutro ma być prezentacja zespołu oraz na się rozpocząć sprzedaż karnetów na sezon jesienny.
To jesteśmy po prezentacji. Bardzo dobre wzmocnienie obrony Sebastianem Dudą, również bardzo dobrze, że trafił do nas pochodzący ze Strzyżowa Szymon Stasik, ograny w Stali Mielec jako napastnik, został Kamil Mafofij. Trudno powiedzieć cokolwiek o filigranowym Acunie ale jest dobry technicznie i szybki, Dziadosza znamy, dobry zawodnik, a Mateusz Szafran 18 latek wychowanek Beniaminka Krosno, ostatnio grający w Wigry Suwałki. Karol Lech, Krystian Paczkowski - nasi wychowankowie dokooptowani do kadry z juniorów.
Ogólnie patrząc na ubytki oraz tych co przyszli to wydaje mi się, że jest ogólnie na plus. Resztę zweryfikuje boisko, a najbliższe spotkanie w niedzielę w ramach rozgrywek pp z drużyną Guzikówki.
Mimo krytyki wielu zresztą mojej też szkoda Płonki bo ciagle wydaje mi się że nie mamy rasowego napastnika z całym szacunkiem dla Marka
Też tak uważam. Marek niech skupia się na trenowaniu młodych adeptów oraz skoro posiada
uprawnienia trenerskie może podejmie się trenować jakąś drużynę klubową.
Iwonka Iwonicz - Karpaty Krosno 1:0(0:0).
Nie grali Duda, Gul i Jedryas.
W pierwszej połowie grali wszyscy rezerwowi oraz kilku z podstawowego składu. Do przerwy bez bramek. Po przerwie weszli: Matofij,Gawle, Stasz,Szafran,Kloc. Kilka minut po rozpoczęciu drugiej połowy Król otrzymuje drugą żółtą i w konsekwencji czerwoną kartkę. Iwonka nie wykorzystuje rzutu karnego. Bramkę na wagę zwycięstwa strzela z rzutu wolnego z ok 25 m Gawle po przepięknym strzale w okienko.
Dzisiaj podobno ostatni dzień na transfery. Czy kadra Karpat pozostała bez zmian czy ktoś jeszcze doszedł?
Z tego co piszą na Podkarpaciu live w artykule o ostatnich transferach to trener Liana miał się wypowiedzieć że szukali napastnika ale w tym okienku transferowym nie będzie już żadnych wzmocnień.
Wygrywamy 2:1 z Partyzantem Targowiska w ćwierćfinale pucharu Polski na szczeblu OKS Krosno po bramkach G.Gawle i Stasika, który w doliczonym czasie gry dobił odbitą piłkę przez bramkarza po strzale z wolnego Wajsa. Cały mecz w bramce grał Rybiński, który obronił kilka groźnych strzałów. O meczu Karpat jak zwykle, nieporadność, zabawa obrońców skończyła się bramką dla przeciwnika. Brak strzałów spoza 16 metrów, i Jake zwykle brak e naszej drużynie prawdziwego napastnika.
Tylko z rasowym napastnikiem też trzeba umieć grać. Nasz zespół próbuje grać podaniami i raczej chce wejść z piłką do bramki. Jeżeli mielibyśmy mieć drogiego napastnika który i tak będzie się musiał cofać to może obecny skład jest jednak lepszy. Póki co zawalilismy mecz z kosmitami ale nie przez brak strzelonych bramek tylko przez 3 stracone bramki jak rywal grał w 10.
Teraz czekają nas 3 mecze prawdy. Wynik marzenie to 7 punktów jak dla mnie. Moim zdaniem kluczowy będzie mecz z Jarosławiem. Moim zdaniem to główny rywal do awansu. Pasuje wygrać u siebie.
Też jestem tego samego zdania, że trzy kolejne mecze ligowe pokażą nasze miejsce w tej lidze. Oczywiście nie można lekceważyć zadbego zespołu.
Kończymy rudę jesienna sezonu 2022/2023wIV lidze podkarpackiej na pozycji lidera. Nasza przewaga nad drugim Cosmosem 1 pkt, JKS Jarosławiem 5 pkt. Czy mogło być lepiej, ano mogło. Niepotrzebny remis z Sokołem Nisko. Drużyny plasujące się za nami tez miały wpadki i pogubiły punkty. Na razie nie ma co narzekać, ominęły nasz większe kontuzje, skład podstawowy drużyny jest stabilny, mamy dobrych młodych rezerwowych /Matofij, Smoleń, Wajs, Bober, Szafran i "Fundakowski"/. Z tego co niedawno podały Karpaty na swoim fb, po zabiegu operacyjnym jest Jakub Pelczar. Brak na razie wiadomości, że ktoś chce odejść do innego klubu. Z kolei odnośnie wzmocnień ,,słyszałem,, niepotwierdzoną informację o ewentualnym wzmocnieniu 2 zawodnikami. A jak będzie czas pokaże.
Z dzisiejszego wywiadu prezesa Karpat Krosno. Walczymy o 3 ligę. Prowadzone są rozmowy o wzmocnienie 2-3 zawodnikami. ?
Myślę że długo przyjdzie czekać na oficjalne info. Start przygotowań pewnie w styczniu. Potem treningi i sparingi. Start ligi obstawiam na 11 marca.
Co do wywiadu to redaktor zwrócił uwagę na to, że Karpaty w tej rundzie zdobyły prawie tyle bramek co w poprzednim sezonie ( gdzie było więcej zespołów i więcej meczy). Narzekaliśmy na małą ilość bramek. Marzyliśmy o wzmocnieniu ofensywy i stali się. 4 transfery. Wszystkie trafione. Szczególnie Stasik i Dziadosz. Kloc to Duda także zaistnieli w ofensywie. Jeżeli skład utrzyma się do lata. Dojdą z 2 trafione transfery to powinniśmy wygrać 4 ligę i mieć solidny skład na utrzymanie w 3.
Z drugiej strony oglądałem ostatnio film na YouTube gdzie rok temu zarząd Startu Rymanów mówił o awansie do 4 ligi..... Póki piłką w grze wszystko jest możliwe. Temat awansu najlepiej grzać po sezonie a nie w środku.
Lekcja na przykładzie Rymanowa jest jeszcze jedna. Trzeba awansować jak jest możliwość, bo za rok może pojawić się w lidze zespół który nas zablokuje i nawet jak zagramy sezon marzeń to i tak nie awansujemy (w okręgówce pojawiła się Stal Sanok i dla Rymanowa to kolejny sezon w plecy).
Do przedmówcy . Cyt,,,Temat awansu najlepiej grzać po sezonie a nie w środku,,,.
Cel jakim jest ewentualny awans należy zakładać przed rozpoczęciem rozgrywek, a nie w połowie. To tak jak w życiu zawodowym, że zakładamy sobie co zamierzamy osiągnąć. Oczywiście, że podczas trwania rozgrywek może się wiele wydarzyć, choćby ,, nieplanowe przegrane,, i strata punktów może pokrzyżować nasze plany.
Odnośnie wzmocnień to już może będziemy coś więcej wiedzieć podczas meczy sparingowych, które rozpoczną się pewnie pod koniec stycznia. Nie wiem czy nie rozpocznie sie rozbieranie Cosmosu i być może z tej drużyny trafi ktoś do nas.
Należy pamiętać, że czeka nas bardzo ciężka runda wiosenna. Oprócz meczów ligowych gramy przecież 5 kwietnia w półfinale pp na szczeblu okręgu krośnieńskiego i ewentualnie finał 3 maja. A jeżeli wygramy finał to czeka nas co najmniej jeszcze jeden mecz na szczeblu podkarpackiego pp.
Z jakiś tam plotek usłyszałem że w styczniu jedziemy do Hispanii na obóz i ze dwóch zawodników z Cosmosu może do Nas dołączyć, ile w tym prawdy nie wiem
Prezes kończy wywiad zdaniem że jak nie wygrają nasi to niech wygra Hiszpania. I że ma to związek z jakąś niespodzianka. Obstawiałem jakieś wzmocnienie z Hiszpanii .
Co do zawodników Cosmosu to tak myślałem, że po dobrej rundzie będą chcieli się wybić. Pewnie będą jeździć na testy do klubów z wyższych lig. Jak nie znajdą tam pracy to kierunek Krosno może być dobry pod względem gry w 3 lidze. Będą mieli nowe możliwości na pokazanie się na tle mocniejszych rywali w 4 województwach.
Też słyszałem o dwóch zawodnikach z Cosmosu Nowotaniec. Jeden z nich to prawdopodobnie Ukrainiec Javorski, który był już przymierzany przed początkiem rundy jesiennej.
Informacja z dzisiejszego portalu Podkarpacie cyt.,,Karpaty Krosno są liderem tabeli 4 ligi podkarpackiej. Ekipa ta poszukuje wzmocnień, aby na wiosnę przypieczętować awans do 3 ligi gr. IV. Jednak zanim dojdzie do wzmacniania składu to kilku zawodników będzie musiało odejść,,.
Pierwszym z nich jest Kamil Matofij. Trochę szkoda tego zawodnika, bardzo ambitny, wchodził tylko przeważnie w końcówkach meczów. Widocznie t rola rezerwowego mu nie pasowała albo nie pasował do koncepcji trenera.
Z Tego co poznałem to na zdjęciach z treningu był inny Pan Kamil. Pamiętam go z gry w Karpatach kilka lat temu. Bardzo dobry pomocnik, potrafiący uderzyć celnie z dystansu. Takiego gracza nam potrzeba. Oczywiście jeżeli jest w formie swoje lata już ma.
Ostatnio edytowany przez xcv (2022-12-07 20:13:29)
Ukazał się wywiad z trenerem Cosmosu. Trener dość chłodno podchodzi do tematu walki o awans. Wspomina historyczny awans Cosmosu z przed kilku lat do 3 ligi, który wspominają źle.
My zaczynamy rundę od 4 wyjazdów. Ciekawe czy po tych meczach utrzymamy 1 miejsce w lidze.
Z pierwszych 4 meczów w rundzie wiosennej gramy na wyjeździe po kolei z: Sokół Kolbuszowa Dolna, Sokół Nisko, Igloopol Dębica i Cosmos Nowotaniec. Moim zdaniem jeżeli utrzyma się trzon podstawowego składu, a jak zapewniał Prezes dojdzie z 2-3 zawodników, to najcięższy mecz będzie w Nowotańcu ( chyba że z Cosmosu odejdzie kilku zawodników).