Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 15 16 17
Z podanych przez niektóre kluby planów sparingowych wynika, że 21.01.2023r -gramy sparing z KS Wiązownica, a 04.02.2023r - z Unią Tarnów.
Kolejnym III ligowym sparingpartnerem naszej drużyny będzie 8.02/ środa/ Wisłoka Dębica.
28.01 gramy sparing w Gorlicach z Glinikiem
04.03.2023r sparing z Koroną Rzeszów.
Wiadomość dodana po 16 min 58 s:
I pod koniec stycznia lub na początku lutego mecz kontrolny z Puszcza Niepołomice w (Gminne Centrum Sportu w Staniątkach
Wiadomość dodana po 31 min 03 s:
Poszperałem na Internecie i ustaliłem, że plan sparingowy, przed wiosenną rundą rewanżową, wygląda następująco:
21.01 - MKS Wiązownica,
28.01 - Glinik Gorlice,
04.02 - Unia Tarnów,
pod koniec stycznia lub na początku lutego Puszcza Niepołomice / w Gminne Centrum Sportu w Staniątkach/ ,
08.02 - Wisłoka Dębica,
04.03 - Korona Rzeszów
Od 16-23.01 Karpaty Krosno trenować będą w Hiszpanii, w związku z czym nie będzie sparingu 21.01 z KS Wiązownica.
Na zdjęciu z treningu znowu pojawił się KR. Pisali w netach że Jarosław jest nim zainteresowany
Może zostanie u nas.
24.02 sparing z Muszynianka Poprad Muszyna.
O ukraińskim obrońcy ze Stalowej Woli też podają na Podkarpaciu że może będzie grał u nas, w Jarosławiu lub Wiązownicy. Myślę że po przyjeździe z obozu w Hiszpanii, gdy zaczną się sparingi to wówczas może więcej chętnych piłkarzy pokaże się u nas chyba, że już są z kimś dogadani.
W internetach przeczytałem również, że trener nie planuje rewolucji w składzie. Wolną rękę dostał tylko Matofij. Nie analizowałem zdjęć z treningu dokładnie, ale wydaje mi się że wszyscy są. Nie ma więc za bardzo miejsca na nowych grajków. Tak więc nie spodziewam się dużych wzmocnień. Radulji to dobry kierunek bo chłopak z okolic Krosna. Doświadczony na 3 ligę. Do tego ewentualnie szybki napastnik.
Nie było Króla na treningu.
Wiadomość dodana po 7 h 58 min 41 s:
To sprawa trenującego z naszą drużyną Kamila Radulji wyjaśniła się.
Ewentualne inne wzmocnienia po powrocie z obozu w Hiszpanii i ewentualnych testach w meczach sparingowych.
Radulj został zapisany jako napastnik. Zobaczymy jak to się zgra. Nasi piłkarze próbują wchodzić z piłką do bramki. Radulji i Dziadosz mogą być pod taką taktykę. Bardziej mnie zastanawia czy będziemy grali na 2 napastników czy Dziadosz z Raduljim po połowie.
Patrząc na opublikowaną kadrę, która wyjeżdża na treningi do Hiszpanii, a w szczególności na atak, to aż się prosi o jeszcze jednego, młodego napastnika. Pomoc względnie mamy dobrą. Co do obrony, to jak wróci po wyleczeniu kontuzji Kuba Pelczar /chyba gdzieś pod koniec rundy wiosennej/, to też będzie niezła.
Damian Lepiarz napastnik z Łagowa ( która to drużyna zostaje prawdopodobnie wycofana z rozgrywek jest chętny do gry w Karpatach Krosno.
Wygląda na to, że to wychowanek Wisły Kraków. Ostatnio gral u lidera 3 ligi. Z 90 minut wynika że grał regularnie tylko raczej nie całe mecze. Strzelił 2 bramki. Zawodnik dość młody. Perspektywiczny. Z dobrymi warunkami fizycznymi. Dość ograny w lidze do której chcemy awansować.
Sparing Puszcza Niepołomice - Karpaty Krosno 2:1. Dla nas bramkę strzelił Wajs. Z tego co piszą w dzienniku polskim nie było u nas żadnego nowego zawodnika.
Zdaje się że dzisiaj Puszcza grała z Wieczysta. Wystawili dwie różne jedenastki. Graliśmy chyba z rezerwą rezerw i młodzieżą. Może było kilku bardziej doświadczonych graczy.
W sprawozdaniach z meczu sparingowego z Puszczą Niepołomice w prasie krakowskiej i innych forach nic nie piszą na temat, że grał zawodnik testowany, natomiast na Karpatach Krosno piszą, że grał jeden zawodnik testowany. Ze składu, z tego meczu, wynika również , że nie grał Smoleń.
Dzisiejszy sparing Karpaty Krosno - SMS Resovia Rzeszów 8:1(4:1). Nie było żadnego testowanego zawodnika.
Wiadomość dodana po 48 min 53 s:
Moja pomyłka. Wygraliśmy 8:2(4:1), a nie 8:1. Resovia grała młodzieżą z SMS gdyż pierwsza cała drużyna na zagranicznym zgrupowaniu.
W dzisiejszym sparingu Tesla Stropkov - Karpaty Krosno 0:4. Brawo drużyna
Wygrywamy przedostatni sparing na boisku w Chorkówce z Muszynianką Poprad Muszyna 2:1 po bramkach Stasza (rzut karny) i ładnym uderzeniu Dziadosza. Dobry mecz, grał u nas jeden testowany.
Dobrze widzę w kadrze jest Edvard Kobak? Jeżeli tak, to może być konkretne wzmocnienie. O ile jest w formie.
· Dobrze widzisz
K.S. Karpaty Krosno -kadra
⏫ Górny rząd: Tomasz Bober, Michał Smoleń, Sebastian Duda, Michał Stasz, Dawid Król, Konrad Głód, Edvard Kobak, Mikołaj Janusz, Damian Baran
⏩ Środkowy rząd: Karol Wajs, Kamil Radulj, Szymon Stasik, Damian Jędryas, Michał Perchel, Mateusz Krawczyk, Kacper Rybińsi, Marek Fundakowski, Jakub Kloc, Jakub Pelczar, Krystian Paczkowski
⏬ Dolny rząd: Szymon Dziadosz, Mateusz Kozioł (Fizjoterapeuta), Miłosz Kuzianik (Trener Analityk, Piotr Hajduk (Trener Bramkarzy), Dariusz Liana (Pierwszy Trener), Łukasz Zych (Kierownik Drużyny), Grzegorz Gawle, Mateusz Szafran
✅ Przyszli - Kamil Radulj ( Stal Stalowa Wola PSA ), Edvard Kobak ( Szachtar Donieck ), Mikołaj Janusz (Juniorzy) , Jakub Pelczar (Powrót po kontuzji)
Ostatnio edytowany przez ds (2023-03-03 19:24:29)
Dzisiaj w ostatnim sparingu wygrywamy z Koroną Załęże 3:0 po bramkach Dziadosza, Kobaka i Dudy. Tak to jest ten Kobak który miał grać u nas już w ubiegłym roku.
Gdyby Radulji i Kobak byli w formie to możemy mieć niezła ekipę. Niestety nie było mi dane oglądać sparingów tej zimy więc nie wiem czego mogę się po nich spodziewać.
Byłem na dwóch sparingach Karpat z Popradem Muszyna i Koroną Załęże. Podobała mi się gra Kobaka. Jest młodym ofensywnym zawodnikiem, szybki. W meczu z Koroną miał asystę dośrodkowując na głowę Dziadosza, który strzelił pierwszą bramkę a następnie sam zdobył trzecią bramkę dla Karpat. Jak będzie w meczach ligowych okaże się już za 6 dni.
Jarosław mocno się wzmocnił w zimie. Szczególnie wzmocniła atak. Zieliński i Nowak. Mam nadzieję że ta liga nie będzie wyglądała tak że będzie trzeba wygrywać wszystkie mecze. Mam nadzieję że Jarosław zgubi trochę punktów na początku rundy gdzie grają z zespołami walczącymi o utrzymanie.
Bardzo ważnym meczem dla nas może być właśnie mecz w Jarosławiu. Nawet remis może mieć duże znaczenie. A póki co skupmy się na trudnym wyjeździe do Kolbuszowej. Zdaje się że mają słabszy skład niż w jesieni. Odeszło od nich dwóch dobrych zawodników Nowak i Pałys - Rydzik. Szczególnie odejście Nowaka może być dla nich problemem.
Strony: Poprzednia 1 … 15 16 17