Nie jesteś zalogowany na forum.
1:1
Dotacje na sport krośnieński w 2019r
Podział dotacji:
1. Krośnieński Klub Koszykówki Spółka Akcyjna - 300 000 zł
2. Klub Sportowy Karpaty Krosno - 160 000 zł
3. Wilki Krosno SA. - 120 000 zł
4. Krośnieńskie Stowarzyszenie Siatkówki Karpaty Krosno (I liga kobiet) - 107 000 zł
5. Krośnieńskie Stowarzyszenie Siatkówki Karpaty Krosno (II liga mężczyzn) - 56 000 zł
6. Krośnieńskie Stowarzyszenie Tenisa Stołowego - 39 400 zł
7. Osiedlowy Klub Sportowy "Markiewicza" Krosno - 15 000 zł
8. Uczniowski Klub Sportowy Guzikówka Krosno - 9 000 zł
9. Krośnieński Klub Biegacza Mosir Krosno - 4 000 zł
10. Klub Pływacki Masters - 3 000 zł
11. Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy "Husaria" Krosno - 2 500 zł
12. Krośnieński Klub Szachowy "Urania" - 2 100 zł
13. Krośnieński Klub Kyokushin Karate - 2000 zł
14. Automobiklub Małopolski - 0 zł
15. Uczniowski Klub Sportowy "Piętnastka" - 0 zł
Stare, dobre czasy
http://weszlo.com/2019/02/03/jesien-cud … at-krosno/
http://pdklive.pl/futbol-po-godzinach-5 … ski-wideo/
Wiadomość dodana po 53 min 26 s:
Bardzo mi się podoba podejście Jęczkowskiego. Ciekawa rozmowa, widać, że okrzepł w roli trenera pierwszej drużyny. I najważniejsze, że jeszcze raz potwierdza się, że prezes Józefowicz razem z trenerem mają dobry plan na przyszłość i oby tylko kasy nie zabrakło.
http://pdklive.pl/futbol-po-godzinach-5 … ski-wideo/
Wiadomość dodana po 53 min 26 s:
Bardzo mi się podoba podejście Jęczkowskiego. Ciekawa rozmowa, widać, że okrzepł w roli trenera pierwszej drużyny. I najważniejsze, że jeszcze raz potwierdza się, że prezes Józefowicz razem z trenerem mają dobry plan na przyszłość i oby tylko kasy nie zabrakło.
Wszedłem przed chwilą na forum chcąc napisać o super wywiadzie naszego trenera Jęczkowskiego ale zrobił to już przede mną neomis.
Również polecam innym ten wywiad. Oby jeszcze nasz trener miał podobnego co on pomocnika i przy tym prezesie i tej polityce którą prowadzą to myślę, że byłoby naprawdę super.
I tylko, żeby młodym nie odbijało, bo z tego co mówił trener, były problemy podczas pobytu we Lwowie. Oby udało się dobrze zainaugurować rundę wiosenną i wygrać w Gorzycach. Wtedy możemy nabrać wiatru w żagle. Pierwsze mecze gramy z rywalami zdecydowanie w naszym zasięgu i jakby udało się zgarnąć 10 punktów po 4 kolejkach, mielibyśmy realne szanse na walkę o podium.
Banda łysych bezmózgowców bardzo ładnie przedstawia Karpaty całej Polsce. Pogratulować..
Miało być święto jest stypa. To na pewno odbije się na klubie.
Gdy około 70 minuty Karpaty przycisnęły JKS i zanosiło się na bramkę połączone, zaprzyjaźnione grupy pseudokibiców wtargnęły na murawę stadionu. I zamiast ewentualnego remisu czy nawet zwycięstwa prawdopodobnie/ raczej na pewno/ czeka nas walkower 3:0, kara finansowa nałożona na klub, a może dojść jeszcze kilka meczy bez udziału kibiców. To człowiek stara sie jak może/ chociaż w niewielkim wymiarze/ pomóc finansowo klubowi poprzez zakup karnetu, a dodatkowo 1% odpisu od podatku i jeszcze zakupiony na każdy mecz bilet. Zamiast wykorzystać te pieniądze na jak najszybsze wyjście z długu i pomoc dla grających chłopaków trzeba będzie zapłacić karę. Zarząd klubu powinien podjąć stanowcze kroki wobec tej chuliganerii i zakazać ich wpuszczania na mecze. Jeżeli chcą się bić niech urządzają sobie walki ale poza stadionami.
Dla tych którzy wybiegli na boisko nie ma znaczenia czy gralibyśmy w 1 lidze czy w okręgówce. Myślę, że dla nich Karpaty mogłyby zupełnie nie istnieć. Zrobili coś czego nie zrobiliby na swoich stadionach w Stalowej Woli czy Rzeszowie.
Na Facebooku Karpat Krosno niektórzy piszą, że sędzia mógł spokojnie dokończyć mecz z JKS. Otóż zgodnie z Regulaminem Rozgrywek IV ligi i klas niższych w $ 16 pkt.7 pisze, że zawody należy zweryfikować jako walkower 3:0 na niekorzyść:
e/- drużyny gospodarza w przypadku gdy na boisko wtargnie publiczność i nie zostanie usunięta w ciągu 5 minut lub w razie powtórnego jej
wtargnięcia;
k/-drużyny, której kibice wtargnęli na pole gry i z tego powodu zawody zostały zakończone przez sędziego przed upływem ustalonego czasu gry,
l/- drużyny, której kibice swoim zachowaniem, spowodowali przerwanie i zakończenie meczu przez sędziego przed upływem ustalonego czasu gry.
W tym przypadku pewnie PZPN Rzeszów powoła się na pkt 7e. Ponadto jak wynika z informacji piłkarze JKS-u wykorzystali również ten punkt i zwietrzyli łatwe 3:0 mówiąc, że nie wyjadą na murawę, gdyż obawiają się o swoje bezpieczeństwo,
I jeszcze jedno. W czasie rozprawy sądowej odnośnie dwóch zatrzymanych pseudokibiców, powinien uczestniczyć przedstawiciel klubu , który domagałby się zasądzenia od zatrzymanych na rzecz naszego klubu Karpaty nawiązki pieniężnej, w celu pokrycia kar finansowych jakie ewentualnie zostaną nałożone na nasz klub przez PZPN Rzeszów.
Czy komuś jest wiadomo jak pzpn Rzeszów ukarał Ekobal Stal Sanok, za rzucanie z trybuny, przez kibiców Stali, butelek w kierunku naszych piłkarzy?
Jeżeli ktoś z Was był na wczorajszym zebraniu to napiszcie chociaż krótką relację. Nie taką jaką napisali na podkarpaciu live. O odejściu zawodników po sezonie słyszało się już podczas ostatniego meczu. Jakie jest faktyczne zadłużenie klubu na koniec sezonu, gdyż podczas ostatniego meczu była wśród niektórych kibiców mowa, że już wszystkie długi zostały uregulowane, a okazuje się, że to była nieprawda. ja niestety z uwagi na wyjazd nie mogłem na nim być. Z tego co sie orientuję to Stanisław Pelc wybrany do Zarządu Karpat to był on swego czasu Prezesem Zamczyska Odrzykoń. Aktualnie pracuje chyba w firmie Stanmar, która zajmuje sie m.in ubezpieczeniami.
Dzisiaj wpłaciłem na fundację "Budujemy Karpaty". Mała darowizna ale z takich kwot, przy dużej ilości wpłacających, może uzbierać się spora suma. Tych pieniążków komornik nie może ruszyć tak, że śmiało można wpłacać. A do tego jeszcze wykupiony karnet i na początku roku wpłata 1% podatku. Zachęcam do wpłacania.
Miałem nadzieję w tamtym roku, że klub się ogarnie finansowo. Niestety nie za bardzo to wyszło. Największy plus to wygrana w projunior.
W porównaniu do najlepszego okresu w zeszłym roku gramy bez Botvinnika, Burki, Groborza. Sikorski i Fundakowski są o rok starsi. Obawiam się, żeby za kilka kolejek nie było szybkiego poszukiwania wzmocnień bo rundę można skończyć jak Korona Rzeszów w zeszłym roku z kilkoma punktami.
Co do meczu w Głogowie. Głogowia przeciętna. Ale ściągneli Szkolnika i Pałysa których kojarzę z Resovii. Do tego Szczoczarz który grał kiedyś w Stali Rzeszów. U nas praktycznie sama młodzież. Nie grał Sikorski.
Kolejny rywal podobnie jak w tamtym roku ustawia sobie mecz na początku. Jestem ciekawy jakby to wyglądało przy wyniku 0:0. Były lepsze okresy gry. Dwa razy było blisko do wyrównania.
Sędziowanie na niskim poziomie. Każdy kontakt sędzia gwizdał. Po czerwonej kartce wydawało się że możemy coś strzelić. Niestety rywal skontrował i zrobiło się 2:0. Bramki na 3 po stalym fragmencie z dośrodkowania.
Co do sezonu to nawet jeżeli uda nam się utrzymać to trudno liczyć na wygraną w projunior. W lidze grają rezerwy Stali Stalowa Wola oraz Stali Mielec. Ewentualnie Stalowa Wola może spaść. Stal Mielec ma mocno sklad i na 99% się utrzyma.
Szczoczarz wszedł w końcówce meczu, natomiast nie wspomniałeś, że od początku u nich grał jeszcze Szymański. Wiekowy już zawodnik lecz technika została. Mecz wyrównany, wydaje mi się, że nawet z lekką naszą przewagą ale z tego nic nie wyszło. Zbyt mała ilość strzałów na bramkę. Stracone bramki po błędach obrony. Krawczyk bronił bardzo dobrze, obronił kilka bardzo groźnych strzałów. Przy utraconych bramkach nie ponosi winy.Sikorski nie grał z uwagi na kontuzję. Pilnie należałoby wzmocnić co najmniej po jednym zawodniku obronę, pomoc a także atak. Nie wiadomo co z 2 zawodnikami testowanymi przed rozgrywkami/ Rosjanin i Ukrainiec/. Szczególnie przydałby się Ukrainiec, który wyróżniał się w meczach sparingowych. Wydaje mi się, że gdyby grał Groborz i Sikorski to pewnie nie przegralibyśmy meczu. Na wiosnę też pierwsze mecze przegrywaliśmy ze spadkowiczami, chociażby ze Stalą w Gorzycach.
Z tą przewagą nie do końca się zgodzę. Była przewaga bo rywal od 6 minuty prowadził 1:0. Szkoda że z tej przewagi nic nie wynikało. Dopiero jak wszedł Fundek coś zaczęło się z przodu dziać, choć najbliżej wyrównania byli inni pilkarze.
Co do Szymańskiego to bardzo waleczny piłkarz. Dobrze wspominam go z gry w Karpatach. Ale jego grę podsumowali starsi panowie gdy grał już w jakims zespole przeciwko nam. "Robi dużo zamieszania, ale na szczęście niewiele z tego wynika".
Szkoda bardzo że piłkarze którzy przewinęli się przez lata przez Karpaty grają dzisiaj w Partyzancie czy Markiewicza choć doświadczeniem mogliby dużo nam pomoc. Ostatni mecz Markiewicza wygrało po bramkach m. in. Jarząba i Meiera. . Dodatkowo ostatnio wzmocnił ich Vasyl Hirka (dlaczego okręgówka nie musi opierać się na wychowankach tylko stać ich na transfery z zewnątrz?). W Partyzancie gra Chemilu
Nie chcę najeżdżać na zarząd klubu bo robią co mogą żeby wyjść z tego wszystkiego w co wepchał nas poprzedni prezes i jego zaciąg śląski, ale po roku gry swoimi juniorami dług dalej ogromny. "kibice" na meczu z Jarosławiem wbijają gwóźdź do trumny. Piłkarze z doświadczeniem wolą grać w Markiewiczach niż w Karpatach. Przegrywamy na inaugurację z beniaminkiem 4 ligi. To wszystko nie wygląda tak jak powinno .
Ostatnio edytowany przez xcv (2019-08-12 16:21:21)
KS Wiązownica - Karpaty Krosno: sędzia główny meczu Mateusz Warzocha z OKS Rzeszów.
Kilka słów o meczu. Miał sędziować jako główny sędzia Warzocha/ tak wynikało z wykazu sędziów KS PZPN Rzeszów,/ a na boisku okazało sie, że głównym sędzia jest Kołodziej. Początek spotkania, w polu karnym następuje kontakt naszego obrońcy z piłkarzem Wiązownicy i sędzia dyktuje karnego. Zdania podzielone, ale ja bym nie gwizdnął - nawet gdyby to było w polu karnym Wiązownicy. Później kuriozalna bramka / samobój/ Wiązownicy. Końcówka pierwszej połowy i my mamy trzy okazje na zdobycie bramki, Wiązownica dwie. Początek drugiej połowy, kolejny błąd obrońcy i przegrywamy 2:1. Ponownie ataki z obydwu stron. W doliczonym czasie gry / 3 min/ w polu karnym Wiązownicy nasi oddają strzał na bramkę, piłkarze pokazują sędziemu, że była ręka ich obrońcy - sędzia jednak nie reaguje. Za zbyt domaganie sie karnego sędzia karze Stasza żółtą kartką i po chwili kończy mecz. W dalszym ciągu nasza obrona gra słabo. Pilnie potrzeba obrońcy, napastnika i pomocnika.
Pierwsze mecze pucharowe Karpat Krosno, Partyzanta Targowiska i Sanoka przeniesione na 04.09.2019r.
Wiadomość dodana po 04 min 38 s:
W środę o 17.00 z Polonią Przemyśl bez kontuzjowanego Michała Stasza.
Sędzia główny dzisiejszego meczu Polonia Przemyśl - Karpaty Krosno: Arkadiusz Tomasiewicz / OKS Dębica/