Nie jesteś zalogowany na forum.
Rywale trudniejsi niż Polonia Przemyśl czy Czarni Trzesn. Mimo wszystko w zasięgu.
Jeżeli w ostatnich 3 meczach zdobędziemy 9 puntkow to walka o awans będzie możliwa. Jeżeli 1 jak w ostatnich trzech kolejkach to o walce o awans trzeba będzie zapomnieć.
Nie wiecie dlaczego mecze Karpat nie są rozgrywane przy sztucznym oświetleniu? Co stoi na przeszkodzie bo chyba nie zostało ono zrobione tylko dla żużlowców. Ja osobiście ciągle wierzę w awans, trzeba w najbliższych trzech meczach nie stracić kontaktu z czołówką i dobrze przemyśleć zimowe transfery ale o tym już pisaliście. Mam nadzieję że nie będzie pomysłu aby rozegrać jakiś mecz, mecze z rundy wiosennej jak to kiedyś bywało bo pogoda jak na tą chwilę dopisuje.
Pozdrawiam i życzę udanego kibicowania, żałuję że nie będę mógł być na meczu.
A teraz troszkę z innej beczki.
W regulaminie rozgrywek 4 ligi podkarpackiej na sezon 2021/22 piszą, że:
Awanse i spadki:
1) awans z IV ligi do III ligi uzyska drużyna, która na zakończenie sezonu zajmie 1 miejsce w tabeli;
2) z IV ligi do klasy „Okręgowej" spadną drużyny od 15 do 20 miejsca w tabeli
3) liczba drużyn spadających do klasy „Okręgowej" może być zwiększona o liczbę drużyn spadających do Podkarpackiej IV ligi z klasy wyższej.
Gdyby rozgrywki zakończyły się dzisiaj to z naszej ligi do okręgowej spada drużyna Ustrzyk Dolnych i Sanoka/ gdyż z III ligi gr IV spadłaby do naszej grupy Wólczanka Wólka Pełkińska/jest na ostatnim miejscu/. Awansowałby do naszej ligi Start Rymanów.
Od przyszłego roku tytularnym sponsorem drużyny żużlowej z Rzeszowa zostaje Texom z Sieniawy, która również sponsoruje Sokół Sieniawa. Jeżeli przestanie to znajdujący się zaraz nad strefą spadkową piłkarze z Sieniawy będą mieli wielkie problemy z utrzymaniem sie w lidze.
Wówczas z naszej ligi spadłoby 8 zespołów. Dlatego każda z drużyn będzie walczyć do ostatniego meczu o zdobycie jak największej ilości punktów potrzebnych do utrzymania się w naszej grupie rozgrywkowej.
Wiadomość dodana po 07 min 31 s:
Nie wiecie dlaczego mecze Karpat nie są rozgrywane przy sztucznym oświetleniu? Co stoi na przeszkodzie bo chyba nie zostało ono zrobione tylko dla żużlowców. Ja osobiście ciągle wierzę w awans, trzeba w najbliższych trzech meczach nie stracić kontaktu z czołówką i dobrze przemyśleć zimowe transfery ale o tym już pisaliście. Mam nadzieję że nie będzie pomysłu aby rozegrać jakiś mecz, mecze z rundy wiosennej jak to kiedyś bywało bo pogoda jak na tą chwilę dopisuje.
Pozdrawiam i życzę udanego kibicowania, żałuję że nie będę mógł być na meczu.
Z tego co słyszałem to mecze dlatego nie są rozgrywane przy sztucznym oświetleniu, gdyż klub nie jest w stanie ponieś kosztów oświetlenia/bazują na wypożyczonych generatorach/, które wynosi ok.6000zł. Gdy zostanie wykonana podstacja trafo/pieniądze są na to zabezpieczone przez miasto/ i podłączona do naszego oświetlane to koszt sztucznego oświetlenia będzie wówczas dużo mniejszy i wówczas niektóre mecze będą mogły być rozgrywane przy takim oświetleniu.
Poki co klub przestał robić transmisje video a co dopiero gra przy światłach.
Nie każdy może oglądać mecze na żywo. Myślę, że znalazłaby się garstka kibiców którzy oglądaliby transmisję na żywo. Może nie jest to wiele osób, ale biorąc pod uwagę zainteresowanie piłka w Krośnie to może jednak warto?
Wymęczone 1:0 z juniorami z Pilzna. Fatalne sędziowanie. Pokazują inne zespoły jak się strzela bramki. Najważniejsze że mamy 3 punkty.
Dokładnie ważne 3pkt. Może to i juniorzy jak piszesz ale Wiązownica z nimi nie wygrała u siebie zremisowała 2-2 a jak porównywałem składy Legionu w obu tych meczach to bardzo zbliżone.
Myślimy już o niedzieli i o kolejnych 3 punktach bo chyba dalej Arłamów będzie grał osłabiony i spokojnie powinniśmy wygrać.
Biorąc pod uwagę że nasi w ostatnich 4 meczach strzelili 2 bramki to w "spokojnie wygrać" nie wierzę. Bardziej liczę na wymęczone zwycięstwa jak dzisiaj.
Niestety Fundek mało strzela. Gawle Kontuzja. Może Płonka błyśnie. Wajs też może coś jeszcze strzelić.
Ostatnio edytowany przez xcv (2021-11-11 21:26:32)
Ja już chyba nie rozumie tej ligi taki Sokół Kolbuszowa Dolna który w Krośnie nic nie prezentował i wygrał fukciarsko z nami, dzisiaj rozwala Kańczugę 7-0 która kilka dni wcześniej pokonuje Trześń 2-1 a my z tą Trzęśnią się męczymy i sześliwie remisujemy.
Trzeba przestać chwalić się dobrą obroną ( tu jest akurat za co bo mała ilość straconych bramek i liderujemy, jeśli chodzi o strzelone jesteśmy na 11 miejscu w tabeli) trzeba wreszcie kur...zacząc strzelać i będzie dobrze jutro jest ku temu okazja
Piłka to nie matematyka że wyższe miejsce zawsze wygrywa że slabszym. Niestety ale Trzesn to najsłabszy zespół w lidze. Strata punktów tam to wielka wpadka nazego zespołu.
A wracajac do spraw bieżących to naszemu zespołowi należą się gratulacje za dzisiejszy mecz. Mamy już tylko 3 punkty straty do lidera. Pasuje wygrać za tydzień i w zimie przemyśleć zespół na nowo. Mam nadziej ze tacy piłkarze jak Majewski czy Wajs nie odejdą do wyższej ligi.
Wygrywamy pewnie z Ustrzykami 4:2. W pierwszej połowie tracimy dwie bramki po błędzie obrony i po karnym. W drugiej połowie duża nasza przewaga. Ważne że wypracowaliśmy dużo sytuacji bramkowych.
Dla nas super wiadomość z Kamienia, gdzie Sokół przegrał z Łańcutem, z Wiązownicy która zremisowała z Izolatorem, z Dębicy gdzie Igloopol pokonał JKS Jarosław.
Teraz wygrać jeszcze ostatni mecz tej rundy z Igloopolem.
Wyniki Kamienia są nam raczej obojętne. Trudno byłoby im sklecić budżet na 3 ligę. Najbardziej cieszy strata punków przez Wiązownica i Jarosław.
Za tydzień pasuje wygrać i czekać na korzystny wynik w Łańcucie.
Patrzmy jednak na siebie. Nie lekceważyłbym Iglopoolu...
Łańcut wygrał 4 ostatnie mecze i nie przegrał od 10 meczy 8 razy wygrywając 2 razy remisując także liczę ze urwie Wiązownicy jakieś punkty, ale tak jak wyżej napisałeś trzeba wygrać ten ostatni mecz z Iglopolem
Obserwując mecz Arłamów Ustrzyki Dolne - Karpaty Krosno pomyślałem sobie, że dobrze byłoby mieć w naszej drużynie Macnara. Pasowałby idealnie do drugiego naszego napastnika Płonki. Może stworzyliby super duet w naszym ataku.
Ostatni mecz jesiennej kolejki Karpaty Krosno - Igloopol Dębica jako główny poprowadzi sędzia Marek Pająk z OKS Mielec.
Na jednym z portali ukazał sie artykuł, że w 4 lidze jest trzech chętnych do przezimowania na pierwszym miejscu. Wiązownica, Głogovia i Karpaty.
Zakładając że wygramy a Wiązownica przegra to mamy remis w Krośnie. Taki sam bilans spotkań. Decyduje chyba wtedy bilans bramek a tutaj Wiązownica ma spora przewagę w strzelonych bramkach.
Tak więc 1 miejsce na koniec raczej nie dla nas.
Nie zmiemia to faktu, że obawiam się meczu z Igloopolem. Rywal niewygodny. Defensywny jak Kolbuszowa czy Polonia Przemyśl. Dla naszego zespołu może być bardzo niewygodny.
Nie zdziwię się jak my przegramy, Wiązownica zremisuje i liderem zostanie Głogów.
Taki układ nie musiałby być zły. Zawsze lepiej walczyć z niższego miejsca bo presja w okresie zimowym jest mniejsza. Tylko mimo wszystko dobrze żeby różnica punktów była jak najmniejsza. 3 punkty w sobotę wydają się na wagę złota.
Moim zdaniem runda rewanżowa będzie dla nas trudniejsza. Wyjazdy do Wiązownica, Głogowa, Lancuta, Dębicy.
Ostatnio edytowany przez xcv (2021-11-19 11:52:45)
Wydaje mi się że jednak możemy zostać liderem jeśli Wiązownica przegra My wygramy a Głogovia zremisuje wszystkie trzy drużyny będą miały taką samą ilość punktów i o kolejności zadecydowałaby tabelka bezposrednich meczów co dałoby Nam pierwsze miejsce:)
Co do rundy rewanżowej nie wydaje mi się aby była trudniejsza, chociaż z reguły zawsze jest trudniejsza ale u siebie zagramy z Izolatorem, Mielcem, Kamieniem z Tuczempami wiec porównywalnie moim zdaniem a po za tym rozegramy 10 meczy u siebie i 9 na wyjezdzie.
Zawsze jestem optymistą co do wyniku na korzyść naszej drużyny. Igloopol, podobnie jak i my, stawia na swoich chłopaków, jest u nich dużo młodych zawodników. W ostatnim naszym wygranym meczu z Ustrzykami myślę, że drużyna wróciła na dobrą ścieżkę. Stworzyliśmy sobie w tym meczu, jak i w wielu innych bardzo dużo sytuacji bramkowych. Tylko je wykorzystywać.
Odnośnie rundy rewanżowej to jeszcze będzie nas czekał wyjazd do zawsze groźnego u siebie Wisłoka Wiśniowa. Z kolei będziemy gościli u siebie Stal II Mielec, Izolator Boguchwała, Sokół Kamień, JKS Jarosław. Patrząc na aktualny układ tabeli III ligi grupa 4 i znajdujące się obecnie w strefie spadkowej 2 drużyny z naszego regionu, to na wiosnę w naszej 4 lidze, każda drużyna będzie grała z nożem na gardle aby się utrzymać.
Na stronie Karpat Krosno, na zapowiedzi dzisiejszego meczu jest logo nowego sponsora. Oczywiście, że nie wysupła setek tysięcy złotych ale na pewno trochę wspomoże nasz klub, szczególnie teraz przy szalejącej inflacji i drożyźnie.
Wiadomość dodana po 4 h 33 min 14 s:
Az miło było dzisiaj oglądać mecz. Prawie każda akcja naszego zespołu mogła zakończyć się bramka. Igloopol powinien się cieszyć, że stracił tylko trzy bramki. Szkoda tylko, że wejście na prawidłową drogę nastąpił od meczu z Ustrzykami. Trzymać tak dalej a nie będzie źle.
Igloopol w mojej ocenie nie jest wcale słabszy od Kolbuszowej (choć ta ma kilku piłkarzy że sporym doswiadczeniem) czy Polonii Przemyśl.
Pozostaje żałować ze tak się skończyły te dwa mecze. 6 punktów więcej dałoby nam spora przewaje nad kilkoma groźnymi rywalami.
Co do rewanżu to przede wszystkim mamy wyjazd do Wiązownica. Myślę że ten mecz będzie miał ogromne znaczenie. Nie tylko pozwoliłby zyskać 3 punkty ale też dał lepszy bilans bezpośrednich spotkań. A walka o 1 miejsce może być nawet na bilans bramek (jak zremisujemy w Wiązownica).
Obawiam się Glogovii i Lancuta. To zespoły które raczej nie będą chciały grać w 3 lidze, ale na pewno stać ich na to żeby wygrać u siebie. A na Karpaty na pewno będą się mobilizować.
Wiadomość dodana po 22 h 05 min 48 s:
Liczyłem że Wiązownica straci dzisiaj punkty. Gładki wygrali z Łancutem.
Na pocieszenie fakt że zgubili sporo punktów w lidze. 7 remisów to 14 punktów i jedna porażka to 3. W sumie 17 punktów.
Moim zdaniem na wiosne silniejsi nie będą. Maja trzon który gral w 3 lidze i gra teraz. Nie będą ryzykować ściągajnia najemników. Skończyliby jak Karpaty po spadku z 3 ligi gdy rozwalono swój skład a potem nie było kasy na opłacanie najemników. Tylko u nich budowa na wychowankach to najwyżej okręgówka.
Jeżeli chodzi o nas to w defensywie super. Pasuje utrzymać skład. Wzmocnić ofensywę. Płonka ma potencjał na dobrą grę. Ściągnąłbym Macnara. Może jakiegoś silnego napastnika jak Szymański który już u nas grał.
po
Ostatnio edytowany przez xcv (2021-11-20 17:55:34)
A może Hubert Siepierski który kiedyś grał u Nas a teraz w Błękitnych strzelił 12 bramek (wiem że to pomocnik ale..), co Wy na to?
Każdy ofensywny zawodnik który potrafi strzelać bramki jest dla nas interesujący.
Zobaczymy jak będzie wyglądał nasz skład na wiosnę. Czy wszyscy będą chcieli zostać.
A może Hubert Siepierski który kiedyś grał u Nas a teraz w Błękitnych strzelił 12 bramek (wiem że to pomocnik ale..), co Wy na to?
Prawda co pisze xcv, że każdy napastnik który strzela bramki. Niezależnie czy to Siepierski czy Macnar. A może taki jak w Avi Świdnik Wojciech Białek, który prawie w każdym meczu strzela co najmniej 1 bramkę. Tylko żeby był młodszy.
Oficjalnie o walce o III ligę, prezes Ernest Kasia z KS Wiązownica, w rozmowie na Podkarpacie live. Zresztą to już było zawsze wiadomo. Ciekawe czy inni prezesi również zabiorą głos jak np. Karpat Krosno, Izolatora Boguchwała, Głogowi Głogów Małopolski i może JKS Jarosław?.
Gadanie w niczym nie pomoże. Trzeba robić swoje i nie patrzeć na konkurencję. Dodatkowa presja może tylko zaszkodzić.
Póki co ta liga pokazała że można stracić punkty z każdym. Wiązownica też na pewno będzie gubić punkty.
Jutro o godzinie 11.30 na sztucznej murawie boiska Wiki Sanok rozpoczynamy rundę rewanżową meczem z Sokołem Kamień.
Mecz domowy w Sanoku?
Będzie jakaś transmisja?