Nie jesteś zalogowany na forum.
A może by takich napastników np. w Trześni poszukać))) Może to i śmieszne ale dwóch napastników ( Soboń i Wójciak) drużyny która na 36 meczy 4 pkt 21 bramek zdobytych nie wygrała ani jednego meczu i zajmuje ostatnie miejsce w tabeli zdobyło łącznie 14 bramek gdzie dwójka naszych napastników( drużyny aspirującej do awansu, bardziej atakującej niż broniącej się) Płonka i Fundakowski łącznie 15.. w tym jest chyba cała odpowiedz dlaczego nie włączylismy się w walkę o awans, Ale o tym ze brakowało nam dobrych napastników to wiadomo było od dawna i nic w tym kierunku nie zostało zrobione. A Zieliński z Wiązownicy sam zdobył(38 bramek) cała nasza drużyna (58) i o czym tu mówić liczby nie kłamią.
Ostatnio edytowany przez ds (2022-06-10 09:58:46)
Siła naszego zespołu polegała na małej ilości straconych bramek. Niestety w ataku wyglądało to średnio.
Tylko moim zdaniem problem tkwi nie w napastnikach tylko w rozgrywaniu akcji. Brakuje szybkich piłek granych na napastników. Brakuje celnych strzałów z dystansu.
Z drugiej strony to do walki o awans zabrakło nam niewiele. W tamtej rundzie remis w Trzesni to była kompromitacja.
W tej pechowo przegraliśmy z Jarosławiem po karnym w koncowce.
Z Wiązownica w Krośnie powinniśmy wygrać bo byli słabsi. W rewanżu wygrywali 1:0 ale grali w 10 i zamiast zremisować straciliśmy druga bramkę.
Nie mówię już o porażkach z Przemyślem czy Sokołem w Krośnie.
Nie wiem o czym piszesz, naprawdę nie wiem.
Do walki o awans zabrakło nam niewiele?
Niewiele to zabrakło kiedyś kiedy przegraliśmy walkę o awans jednym punktem ze Stalą Rzeszów, Teraz mamy 12 pkt straty na dwie kolejki do końca i to jest niewiele?
Owszem strata punktów w Trześni nie powinna być ale cieszmy się że tam nie przegraliśmy przypomnę 88 min Gawle na 1-1 a mogła to być jedyna wygrana Czarnych W Łańcucie też ratowaliśmy punkt w ostatnich sekundach meczu 90min Fundakowski no np w Krosnie z Izolacja też ostatnie sekundy meczu i karny wiec o Wiązownicy bym nie pisał podobnie jak o Jarosławiu bo sami uratowaliśmy punkty w wielu meczach szczęśliwie a przytoczyłem te które akurat przyszły mi szybko na myśl. Jeśli Gawlik i Wajsik nie dogrywali piłek i nie tylko Oni to też mnie dziwi, brakowało wykończenia, i tyle strzały z dystansu owszem ale wolne wykonywane przynosily niejednokrotnie efekty
Wiadomość dodana po 18 min 18 s:
Ale z pierwszym Twoim zdaniem xcv to trudno się nie zgodzić
Straciliśmy najmniej bramek na tą chwilę bo 24, co nam daje pozycję lidera wiec na obronę nie ma co narzekać
A jesli chodzi liczbę strzelonych to faktycznie srednio to wygląda bo 58 bramek daje nam 10 miejsce razem z Głogovią:)
Wiadomość dodana po 4 h 53 min 42 s:
A jeszcze dodam myśmy się męczyli z takimi zespołami jak Wiśniowa ,Ropczyce ,Kańczuga, w tych meczach było jedno bramkowe wymęczone zwycięstwo, a te zespoły w tabeli 12,16,19, wygraliśmy jeszcze z Sanokiem też jedna bramką 14 miejsce w tabeli...... powód do dumy i dobrej oceny sezonu w którym zajmujemy i tak przyzwoite miejsce
Wiadomość dodana po 4 h 57 min 47 s:
O i jeszcze z Przeworskiem mi sie trafiło:) tez jedna bramka 17 miejsce w tabeli:) i juz sie zamykam:)
Sędzia głównym jutrzejszego meczu z MKS Arłamów Ustrzyki Dolne będzie Pająk z OKS Rzeszów. Mecz dla obu drużyn bez znaczenia dla układu tabeli.
Po rundzie jesiennej mieliśmy szanse na awans. Piłkarze niestety słabo zaczęli rundę rewanżowa. Mimo wszystko matematyczne szanse na awans mieliśmy aż do meczu z Kolbuszowa.
Pamiętam sezon w którym walczyliśmy o wygranie 3 ligi. Tam też krew się lała. Zwycięstwa po 1:0.
Nasz skład musi trochę lepiej zacząć nowy sezon. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wólka i Korona mogą mieć problemy z aklimatyzacja w 4 lidze. Mogą mieć słaby początek jak Wiązownica rok temu. Warto to wykorzystać. Nie tracić głupio punktów na swoim stadionie. Nie przegrać na wyjeździe z konkurencją do awansu.
Zgadzam sie, ze można poszukać wzmocnień w spadkowiczach z 4 ligi. Leci aż 8 zespołów. To ponad setka chłopa którzy mają rozegrane minuty w 4 lidze. Wiadomo że większość prezentuje poziom który nie daje szans na wzmocnienie Karpat, ale na pewno jest co najmniej kilku grajków wartych uwagi. Przydałby się jakiś szybki napastnik plus pomocnik który jednym szybkim podaniem będzie obsługiwał ofensywę. Do tego utrzymać dobra defensywę. Lepiej wygrać 1:0 niż zremisować 2:2.
Przegrywamy na pożegnanie z kibicami u siebie 3:2 z MKS Arłamów Ustrzyki Dolne, po bardzo słabej grze. Ale jak ktoś obstawiał u bukmacherów to trochę zarobił grosza ?.
W dniu jutrzejszym ostatnie mecze sezonu 2021/2022 4 ligi podkarpackiej. Awans zapewniła sobie KS Wiązownica. Najważniejsze będą jednak trzy mecze, które zdecydują, która ósma drużyna od końca opuści ligę. O utrzymanie się powalczą Ekoball Stal Sanok, Stal II Mielec i Wisłok Wiśniowa.
W najgorszej sytuacji jest Stal Sanok, która musi wygrać u siebie z MKS Kańczuga/ i raczej wygra ten mecz/. Stal II Mielec gra na wyjeździe z Polonią Przemyśl i musi co najmniej zremisować. Tak samo na wyjeździe gra Wisłok Wiśniowa z Czarnymi Trześń i również im wystarcza remis. Wynika z tego że w najgorszej sytuacji jest Stal II Mielec.
My z kolei gramy o przysłowiową pietruszkę na wyjeździe z Igloopolem Dębica. Może chociaż w tym meczu pozwoli trener na grę wszystkim rezerwowym i juniorom, aby przed wtorkowym meczem pucharowym podstawowi zawodnicy byli wypoczęci i wyleczyli drobne urazy.
Zmiany w składzie niekoniecznie muszą wyjść na dobre. Może lepiej grac na pół gwizdka w tym samym systemie co przez całą rundę.
W Stalowej zapowiada się podobno rewolucja w składzie. Maja wymienić trenera. Potem pójdzie pewnie większość graczy. Zobaczymy czy to wpłynie na postawę gości we wtorek. Liczę że tak.
Ostatnio edytowany przez xcv (2022-06-17 18:01:06)
Przegrywamy ostatni mecz na wyjeździe z Igloopolem 3:1. Kto oglądał to widział. Kilka niewykorzystanych sytuacji, mecz typu sparingowego. Pozostał najważniejszy mecz we wtorek o finał PP na szczeblu wojewódzkim że Stalą Stalowa Wola, która wczoraj rozgromiła na wyjeździe spadkowicza z III ligi Koronę Załęże Rzeszów.
Sokół Kolbuszowa to na papierze bardzo solidny zespół. Mimo wszystko trzeba zagrać o 3 punkty. Jeżeli chcemy powalczyć o awans do 3 ligi to od pierwszej kolejki musimy grać solidnie. Przede wszystkim wygrywać "wszystko" na swoim stadionie. Na wyjeździe wygrywać z dołem tabeli. Nie przegrywać na wyjazdach z czołówka. W tamtym sezonie przespaliśmy awans remisując u siebie z Wiązownica która prezentowała się w Krośnie średnio. Potem przegraliśmy z nimi na wyjeździe.
Odpowiem Ci MARZENIE chociaż jestem za i cytuję
,, Przede wszystkim wygrywać "wszystko" na swoim stadionie. Na wyjeździe wygrywać z dołem tabeli. Nie przegrywać na wyjazdach z czołówka,,
To było za piękne chociaz tego chce ale porazki też będą to nieuniknione
Zobaczymy dzisiaj jak się druzyna w troszkę zmienionym skladzie zapręzentuje i co pokaże, czekam z niecierpliwoscią
Wygrywamy z Sokołem Kolbuszowa Dolna 3:2. Dobry mecz. Dużo niewykorzystanych sytuacji przez naszą drużynę oraz trochę niefrasobliwość przy utraconych bramkach. Dzisiaj nasza ławka rezerwowa dość mocna: Wajs, Smoleń, Bober. Nie załapali się do 18 Sęp, Acuna. Dzisiaj Stasik w pierwszym meczu zagrał trochę słabiej niż w ostatnim sparingu.
Nie wiem czy to był dobry mecz. Moim zdaniem gralismy z bardzo słaba druzyną z która powinniśmy wygrac spokojnie i wysoko.
Oni stworzyli 3 sytuacje bramkowe z czego dwie wykorzystali. Nie wygralibysmy tego meczu gdyby nie Grrzesiu Gawle według mnie bohater meczu.
Wreszcie widziałem pomysł na grę. Sporo fajnych podań. Dośrodkowania. Szybkie podania na skrzydło. Był strzał z dystansu. Trochę niepotrzebnie stracone dwie bramki z niczego. Dalsze mecze pokażą miejsce Kolbuszowej, ale moim zdaniem nie są słabi i będą w czołówce na koniec sezonu.
Brawa dla naszego zespołu za dobry początek sezonu!
To teraz czeka nas trzy mecze u siebie. Pierwszy w sobotę z Sokołem Nisko, następny z Igloopolem Dębica i Cosmosen Nowotaniec.
Byłem przekonany że mecz na wyjeździe. Gramy znowu u siebie. Tylko 3 punkty. Rywal na papierze słabszy niż Kolbuszowa choć gładko wygrali inaugurację z Igloopolem.
Mecz miał być na wyjeździe ale w sobotę na stadionie Sokoła Nisko odbędą się dożynki i klub zwrócił się do Karpat aby ten mecz rozegrać w Krośnie.
To na wiosnę będziemy grać pierwsze 4 mecze rewanżowe na wyjazdach.
Karpaty Krosno - Sokół Nisko 0:0. Słaby mecz w wykonaniu naszej drużyny. Pomimo kilku,,stuprocentowych,, sytuacji nie wykorzystujemy ani jednej. Nie grał dziś Stasik.
Nie widziałem meczu więc się nie wypowiadam na temat gry.
Napisze tylko, że Sokół Nisko to Sokół Nisko. Taki sam zespół bez względu czy gramy z nimi druga kolejkę czy ostatnia. Wyobraźmy sobie że walczymy o awans i gramy z nimi w ostatniej kolejce u siebie. Remis byłby kompromitacja która byłaby pamiętana przez lata. Teraz atmosfera jest inna bo po drugiej kolejce jest teoretycznie sporo szans na odrobienie strat. Tylko finalnie jak braknie nam 2 punktów do awansu to ten mecz będzie pierwszy do wyliczanki głupich strat punktów.
Remis ma wyjeździe u beniaminka można jakoś przełknąć. Remis na swoim stadionie to wstyd i już na początek ligi. Kubeł zimnej wody i znak że awans do 3 ligi wcale nie jest aż taki pewny.
W zakończonym przed chwilą meczu drugiej kolejki Stal II Rzeszów przegrała z Głogowią 3:0. Bramki dla gości strzelił 2 Tomasz Płonka a jedną Grzegorz Płonka.
Uważam, że puszczenie Płonki to być duży błąd. Problemem Karpat w tamtej rundzie był brak podań na napastnika. Płonka głównie zgrywał długie podania głową na środek. Teraz jak mamy silniejszy środek mógłby grać jak napastnik. Dostawać podania i strzelać bramki. Szczególnie głową że względu na wzrost.
Sprostuję Tomek jedną bramkę Grzegorz 2
Faktycznie na stronie Głogovii Głogów Małopolski piszą, że w meczu ze Stalą II Rzeszów dwie bramki strzelił Grzegorz Płonka, a jedna Tomasz Płonka. Przepraszam za pomyłkę jednocześnie informuje, że napisałem to na podstawie przekazu poprzez polskie ligi net, gdzie piszą odwrotnie Tomasz-2, Grzegorz-1.
Dzisiejsze spotkanie Karpaty Krosno-Igloopol Dębica sędziuje jako główny Damian Kublas OKS Jarosław.
Myśmy męczyli się z Sokołem Nisko, tym czasem Cosmos Nowotaniec pokonał u siebie Sokół Nisko 4:0. Oj ciekawy będzie mecz w sobotę z Cosmosem Nowotaniec.
Wiadomość dodana po 18 min 44 s:
I znowu afera z JKS Jarosław.
JKS Jarosław przed sezonem ogłosił, że nowym szkoleniowcem drużyny zostanie Grzegorz Baran, a jego asystentem Kacper Grzesik. Szkopuł w tym, że... żaden z nich nie ma wymaganej licencji do prowadzenia drużyny na poziomie 4 ligi podkarpackiej.
Jarosławski Klub Sportowy ma za sobą dwa mecze ligowe. W pierwszym do protokołu został wpisany Paweł Chlastawa. Natomiast w ostatniem meczu na ławce trenerskiej zasiadł... Walerij Sokolenko, na co dzień szkoleniowiec Pogoni-Sokół Lubaczów i trener w SMS-ie Jarosław. Jednak ostatecznie nie został wpisany do protokołu meczowego i klub z Jarosławia pozostawił to miejsce... puste.
Regulamin rozgrywek na sezon 2022/2023 PZPN Rzeszów pkt 16 Trenerzy &21dokładnie to wyjaśnia.....
1. Każda drużyna uczestnicząca w rozgrywkach musi być prowadzona przez trenera posiadającego ważną dla danej klasy rozgrywkowej licencję trenerską. W przypadku braku trenera na zawodach, nieprzebywanie na ławce rezerwowej, jak również prowadzenia zespołu przez trenera nie posiadającego przy sobie ważnej licencji będą stosowane przez Wydział i Komisję Gier określone opłaty zgodnie z pkt. 13 załącznika nr 4 niniejszego Regulaminu
3. Zgodnie z § 22 ust. 8 pkt. 5 sędzia zawodów przed meczem musi otrzymać do wglądu dokument poświadczający posiadanie przez trenera stosownych uprawnień do prowadzenia zespołu – licencja trenerska. Trener przed meczem musi osobiście stawić się w szatni sędziowskiej i przedstawić swoją licencję trenerską. W przypadku posiadania przez trenera zgody warunkowej trener musi okazać tą zgodę oraz wylegitymować się posiadaną licencją lub dokumentem tożsamości. Trener ma obowiązek wpisać do sprawozdania rodzaj, numer licencji oraz jej ważność. W przypadku zgody warunkowej – numer i datę decyzji. Sędzia ma obowiązek sprawdzić zapis w sprawozdaniu z przedstawionym
dokumentem i w razie rozbieżności, w obecności trenera, nanieść adnotacje w sprawozdaniu. Powyższa procedura dotyczy wszystkich klas rozgrywkowych, a wszystkie odstępstwa muszą być przez sędziego odnotowane w sprawozdaniu.
4. Kluby wszystkich klas rozgrywkowych mają obowiązek dodania w systemie Extranet do danej drużyny Trenera jako osoby funkcyjnej przed rozpoczęciem rozgrywek w danej klasie rozgrywkowej. W przypadku braku dodania funkcji trenera na klub będzie nałożona opłata
Regulaminowa zgodnie z pkt. 16 załącznika nr 4 do niniejszego Regulaminu.
Ciekawe jak się zakończy kolejna afera z tym klubem.
Wiadomość dodana po 8 h 08 min 14 s:
Karpaty Krosno - Igloopol Dębica 8:0(5:0). Bramki strzelili po 3- Stasik i Matofij a po jednej Gawle i Smoleń. Wreszcie dobra, kombinacyjna a najważniejsze skuteczna gra naszej drużyny. Słowa uznania dla pokonanych, że do samego końca dążyli do strzelenia choćby honorowej bramki.
Po pierwszym meczu widziałem w naszym zespole większy potencjał ofensywny niż w poprzednim sezonie. Tym bardziej szkoda straty dwóch punktów z Niskiem .
W sobotę mecz na szczycie. Do Krosna (3 miejsce w tabeli) przyjeżdża lider . Oczywiście miejsce po 3 kolejkach nic nie znaczy, ale trzeba przyznać że kosmici fantastycznie rozpoczęli sezon.
Cieszy zwycięstwo a szczególnie skuteczność naszych zawodników. Trzeba jednak podkreślić, że graliśmy z drużyną Igloopolu w składzie którego większość zawodników to młodzież. Prawdziwą wartość naszej drużyny poznamy po sobotnim meczu z Kosmosem Nowotaniec oraz po meczach z kolejek od 7-10, gdzie będziemy grali wg kolejności z Izolatorem/w/, Głogovią/d/,Łańcutem/w/,Jarosławiem/d/.
I nasuwa mi się jeszcze jedna sprawa, która dotyczy Marka Fundakowskiego. We wczorajszym meczu wszedł na murawę około pół godziny przed końcem spotkania. Myślę, że to już najwyższy czas aby mu podziękować za grę w Karpatach, a w jego miejsce pozyskać młodego, szybkiego napastnika lub wprowadzić wychowanka z juniorów.