Karpaty Krosno

Biało - Niebiescy

Nie jesteś zalogowany na forum.

#451 2022-10-29 16:29:22

Basta
Użytkownik
Liczba postów: 980
AndroidChrome 106.0.0.0

Odp: Wszystko o rozgrywkach

Horror. Wygrywamy ze Stalą2 Rzeszów 2:1 po bramkach Kamila Matofija i Michała Stasza z rzutu karnego, w doliczonym czasie gry. Słaba nasza gra na dobrze wyglądających techniczne i kondycyjnie przeciwniku.

Wiadomość dodana po 04 min 39 s:
Horror. Wygrywamy 2:1 ze Stalą2 Rzeszów po bramkach Kamila Matofija i Michała Stasza z rzutu karnego wykonanego w doliczonym czasie gry. Nasi wypadli dość słabo na tle wybieganego i grającego techniczne przeciwnika. Dobrze że to nie gimnastyka artystyczna. Ważne 3 punkty.

#452 2022-10-31 08:42:08

Basta
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

W sobotę gramy na wyjeździe z Lechią Sędziszów Małopolski, która przegrała trzy ostatnie mecze i zajmuje 11 pozycję. W naszym zespole nie będzie grało 2 lub 3 zawodników z podstawowego składu za żółte kartki.
Stal II Rzeszów zagra w niedzielę z Cosmosem Nowotaniec, może być ciekawy mecz tym bardziej, że pierwsza drużyna gra w sobotę i kilku zawodników pierwszej drużyny może dołączyć do rezerw. JKS Jarosław z Głogovią, która gra w kratkę, a Stal Łańcut z Igloopolem Dębicą, również grającą w kratkę.

#453 2022-10-31 17:33:48

xcv
Użytkownik
Liczba postów: 704
AndroidChrome 106.0.0.0

Zespoły młodzieżowe grają w kratkę. Trafiliśmy na rezerwy Stali Rzeszów w formie. Nasz zespół zagrał jak na lidera przystało i strzelił decydującą bramke w ostatniej minucie. Mimo wszystko to powinno być ostrzeżenie, bo niewiele zabrakło stracilibysmy kolejne punkty na swoim stadionie.

Zostały 3 mecze. Jarosław nie chce stracić punktów. My nie możemy bo mamy trudniejsza rundę wiosenna od nich. Chociażby wyjazdy do Nowotańca i Jarosławia.

#454 2022-11-01 23:50:05

ds
Użytkownik
Liczba postów: 212
WindowsChrome 106.0.0.0

Tak jak przypuszczałem mecze z rezerwami dwóch Stali nie będą łatwe tutaj akurat udało sie w ostatniej minucie ale tez jak patrzyłem to pierwsza Nasza bramka z tego co filmik na facebooku pokazuje to moim zdaniem ewidentny spalony zobaczcie sami i oceńcie jak to sędzia mógł puścić. O Lechie i Wisłoka jestem jakos spokojny tylko ten ostatni mecz moze być podobny bo to jakby niebyło rezerwy czołowego na tą chwile zespołu ekstraklasowego

#455 2022-11-02 16:30:48

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Z pokazanego urywku meczu Karpaty Krosno - Stal II Rzeszów wynika faktycznie, że pierwsza bramka została strzelona ze spalonego.

#456 2022-11-05 18:43:06

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Wygrywamy 2:0 na wyjeździe z Lechią Sędziszów Małopolski po bramkach Dudy ( główka po centrze z rzutu rożnego) oraz karnym strzelonym przez Michała Stasza ( po faulu na Dziadoszu). Przez prawie cały mecz przewaga naszej drużyny, która grała bez Gula i Matofija ( pauza za kartki).
Znowu szwankowała skuteczność po bardzo dużo wypracowanych sytuacjach. Również Lechia miała dwie setki ale nie wykorzystała.

Wiadomość dodana po 15 h 02 min 09 s:
Na razie bardzo ładnie ułożyła się dla nas ta kolejka.  Zarówno JKS Jarosław jak i Stal Łańcut zremisowały u siebie, przez co straciły do nas po 2 punkty. Szkoda, że mecz Skry Częstochowa ze Stalą Rzeszów został przełożony na dzisiaj na godzinę 18.00 przez co II drużyna nie będzie mogła skorzystać z piłkarzy pierwszego zespołu w dzisiejszym meczu z Cosmosem Nowotaniec.
A już w następnej, przedostatniej kolejce, my gramy u siebie z Wisłokiem Wiśniowa/ u nas wracają po pauzie za żółte kartki Gul i Matofij/, natomiast Stal Łańcut zagra u siebie z JKS Jarosław/ w tym meczu wskazany byłby remis/.

#457 2022-11-06 20:21:21

ds
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

No Cosmici znów bez jednego zawodnika i wygrywają a wygrana Stali II bądź remis byłoby najlepsze.
Ja jednak jestem troszkę innego zdania co do meczu Stali Łąńcut -JKS, nad Stalą Łańcut  mamy 6pkt przewagi i Stal sobie nie poradziła w ostatniej kolejce z Iglopolem u siebie, teraz tez grają u siebie i niech wygrają przy Naszym zwycięstwie odskoczylibyśmy od JKS na 5 pkt a nad Łańcutem utrzymalibyśmy 6 punktów przewagi  moim zdaniem zwycięstwo Łańcuta lepsze.

#458 2022-11-07 10:34:02

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Każda strata punktów Jarosławia jest nam ma rękę. Najlepiej żeby przegrali [dblpt]).

Trzeba wygrać dwa ostatnie mecze i liczyć na potknięcia rywali.

Mamy trudna rundę rewanżową. Sporo wyjazdow. W tym na trudne tereny zespołów z dołów tabeli jak Igloopol czy Kolbuszowa.

Jarosław dużo lepiej gra na swoim stadionie. Ma tę przewagę nad nami że nie trafili punktów w domu.Teraz podobno grali na innym obiekcie że sztuczna trawa i pierwszy raz stracili punkty. Na wiosne będą grali już na swoim stadionie. Z drugiej strony oglądałem ich mecz w Boguchwale. Szału nie było. Starają się grać ofensywnie. Jak widać po tabeli robią to dość skutecznie.

#459 2022-11-11 07:23:24

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Super wiadomość nadeszła z Łańcuta gdzie miejscowa Stal wygrała z JKS Jarosław 1:0.

#460 2022-11-11 10:48:01

ds
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

Tak jak pisałem ze to najlepszy byłby wynik i sie stalo i bardzo dobrze wiec marzenia się spełniają.  [dblpt])  [dblpt]) 
A na dzisiaj marzenie to takie aby Lechia urwała jakieś punkty Cosmosowi a My oczywiście zgraniamy 3pkt i oby tak było [dblpt])

#461 2022-11-11 17:44:18

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Po bramkach Stasza( rzut karny), Króla (uderzenie głową) oraz wykończeniu swojej akcji przez Barana wygrywamy z Wisłokiem Wiśniowa 3:0. Po raz kolejny stwarzamy sobie dużo sytuacji bramkowych których nie wykorzystujemy. Dużo niecelnych podań. Bardzo słabe sędziowanie.

#462 2022-11-11 23:58:01

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Sędzia bezstronny, ale gwizdanie na kazdy upadek przesada. Dał dużo żółtych kartek.

Mecz gdzie kolejny rywal został zdeklasowany. Szkoda że nie strzeliliśmy więcej bramek bo sytuacje były.

Na koniec rundy gramy z rezerwami Mielca. Zespół młodzieżowy. Nieobliczalny. Niestety ekstraklasa skończyła runde. Za tydzień w ramach roztrenowania moga grać gracze z pierwszego zespołu. Jeżeli tak się stanie to skończyły rundę na 2 miejscu z niewielką strata do Cosmosu ale też z niewielką przewaga nad Jarosławiem. Przy czym runda rewanżową będzie dla nas trudniejsza. Sporo wyjazdow. Sporo zespołów walczących o utrzymanie. Może się okazać że wyjazd do Nowotańca będzie łatwiejszy niż wyjazd do Przemysla, Dębicy czy Korony Rzeszów.

Jak w Mielcu chcą utrzymać rezerw w 4 lidze to przydadzą im się 3 punkty. W tamtym sezonie byli rewelacja na początku sezonu a potem do ostatniej kolejki walczyli o utrzymanie. W tym sezonie z 3 ligi raczej spadnie Wiązownica i pociągnie za sobą dodatkowy zespół z 4 ligi.

#463 2022-11-12 12:54:51

Basta
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

Przyszedłem do domu i kilka razy oglądałem urywek z transmisji meczu. Jest ok 16 minuta i rzut rożny dla nas. Z rogu piłkę podaje Kloc Dziadoszowi, który jest w polu karnym. Gdy Dziadosz przyjmuje piłkę zostaje faulowany w polu karnym i arbiter główny prawidłowo wskazuje rzut karny. Ale jest tez sygnalizacja sędziego liniowego do którego podbiega główny arbiter i po konsultacji zmienia swoją decyzję. Zamiast rzutu karnego dla nas jest pozycja spalona. Dziadosz na pewno nie był na pozycji spalonej. Mało tego koło słupka bramki był obrońca Wisłoka? Nie rozumiem, zresztą jak wielu kibiców tej sytuacji.

#464 2022-11-13 14:01:21

Basta
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

Jeszcze raz po przeanalizowaniu okazało się, e jednak sędzia boczny miał racje, że był spalony. Kloc wykonuje rzut różny i podaje piłkę do Dziadosza. W tym momencie zawodnicy Wisłoka stojący przy słupku uciekają do przodu i na pozycji spalonej zostaje Kloc, do którego odgrywa piłkę Dziadosz. Jest faktycznie spalony Kloca.

#465 2022-11-13 14:46:07

ds
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

No nie wiem czy jest [dblpt]), ale świetnie to wyłapałeś, jak jest to taki minimalny zresztą sędzia stał w linii pewnie lepiej widział... nie to co bramka dla Nas ze Stalą Rzeszów

#466 2022-11-17 08:30:53

Basta
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

ds napisał/a:

No nie wiem czy jest [dblpt]), ale świetnie to wyłapałeś, jak jest to taki minimalny zresztą sędzia stał w linii pewnie lepiej widział... nie to co bramka dla Nas ze Stalą Rzeszów

W tamtym meczu był chyba z 2 metrowy.

Wiadomość dodana po 11 min 08 s:
Już w najbliższą sobotę o godz. 11.00 zagramy na wyjeździe ostatni mecz w rundzie jesiennej z zajmującą 11 miejsce Stalą II Mielec. Będzie to bardzo ważny mecz dla układu tabeli po rundzie jesiennej.
Pierwsza drużyna Mielca zakończyła już ligę i jutro zagra o 12.30 mecz kontrolny z Wisłą Kraków. Obawiam się, że w sobotę może do drugiej drużyny dołączyć kilku zawodników z pierwszego zespołu i wówczas będzie bardzo ciężko.
Już kilka razy zdarzało się, że właśnie na mecze naszej drużyny na wyjazdach z rezerwami Stali Mielec czy też w poprzednich sezonach Stali Stalową Wolą trenerzy desygnowali po 7-8 zawodników z pierwszych zespołów. Uważam jednak, że mimo wszystko powinniśmy sobie poradzić i przywieźć 3 punkty. Z pewnością ciekawy pojedynek będzie w Wiśniowej, gdzie miejscowy Wisłok zagra z Cosmosem.

#467 2022-11-19 13:01:48

Basta
Użytkownik
WindowsChrome 107.0.0.0

Dobra wiadomość nadeszła wczoraj z Łańcuta, gdzie miejsca\owa Stal zremisowała z Polonią Przemyśl/ jako gospodarz meczu/ 2:2.
Dzisiaj, aktualnie przerwa w meczu Stal II Mielec- Karpaty Krosno 0:3./ bramki do przerwy strzelili Dziadosz, Stasik, Stasz/.

Wiadomość dodana po 53 min 15 s:
Piękny wynik w Mielcu, Na 4:0 Król, na 5:0 Jędryas a na 6:0 podwyższył Fundakowski. Widać z tego że rezerwy nie zostały wzmocnione zawodnikami z ekstraligi.

#468 2022-11-20 02:15:05

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 107.0.0.0

Obstawiam, że w zimie Cosmos przejdzie rewolucje w składzie. Będą budować nowy sklad. Może bardziej postawią na mlodziez? Może znowu ściągną zaciąg, który nie musi wypalic. Tym samym będą tracić punkty. Taka moja prognoza. Zobaczymy czy się sprawdzi [dblpt]).

My mamy sporą przewagę nad Jarosławiem. 5 punktow i lepszy bilans. Ogólnie myślę, że gramy lepiej i zasłużenie jesteśmy nad nimi w tabeli. Nie chodzi mi tylko o mecz w Krośnie.

Łańcut zanotował zadyszkę i raczej nie będa udawac, że mają szansę na awans.

Zobaczymy czy utrzymamy nasz skład. Trzeba pochwalić letnie wzmocnienia. Dziadosz, Kloc, Duda, Stasik wniesli sporo w ofensywie. Warto w zimie się zastanowić nad wzmocnieniami pod kątem 3 ligi. I w ogóle nad składem na 3 ligę. Żebyśmy nie tylko awansowali, ale nie powtórzyli dwóch epizodów Wiązownica gdzie po awansie w 3 lidze prezentują się słabo.

Wiadomość dodana po 7 h 39 min 08 s:
P.s.
To co napisałem wyżej nie oznacza, że mamy awans w kieszeni. Na wiosne nie da się wygrać wszystkiego. Przewaga nad Cosmosem minimalna. Nad JKS też nie tak duża. Mamy wyjazdy do Nowotańca i Jarosławia. W sumie już na początek mamy 4 trudne wyjazdy. Myślę że po 4 kolejkach będziemy już dużo wiedzieć. Z drugiej strony początek rundy jesiennej 2022 był średni. 4 mecze i 7 punktów. Wydawało się, że znowu będziemy patrzeć na plecy rywali a wszystko udało się naprawić druga częścią jesieni.

Ostatnio edytowany przez xcv (2022-11-20 02:15:48)

#469 2023-03-10 16:53:17

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 110.0.0.0

Już jutro zaczynamy rundę wiosenną, a w niej kilka ciekawie zapowiadających się meczy Korona Rzeszów - Stal Łańcut, Polonia Przemyśl - Jks Jarosław, Stal II Mielec - Cosmos Nowotaniec oraz nasz wyjazdowy mecz w Kolbuszowej.

Wiadomość dodana po 23 h 11 min 16 s:
Do przerwy prowadzimy z Kolbuszowa 1:0  po bramce z rzutu karnego Stasza. Mamy dużą przewagę i wiele sytuacji bramkowych. Świetne wieści z Przemyśla, gdzie Polonia zremisowała z JKS Jarosław 1:1.

Wiadomość dodana po 23 h 58 min 52 s:
W drugiej połowie meczu po bramkach Dziadosza i samobójczej gospodarzy wygrywamy 3:0. W ten sposób zwiększamy dystans nad Jarosławiem do 7pkt.

#470 2023-03-11 18:20:15

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

Największym zaskoczeniem na początku tej rundy jest dla mnie skład Cosmosu. Gdybym był kopaczem w Cosmosie to chciałbym się wybić wyżej. Albo mają tam takie warunki że nie chcą odchodzić albo nie przebili się przez testy w lepszych zespołach.
Póki co wychodzi na to, że są naszym głównym rywalem w walce o awans.
Co do naszego meczu w Kolbuszowej widać było wieksza jakość niż jesienią. Sporo strzałów z dystansu. Nie wyłapałem strzałów na wiwat. Wszystko albo w bramkę albo blisko bramki. Nawet z pierwszej piłki. Na tle rywala zaprezentowaliśmy poziom o ligę wyższy. Czas pokaże czy rywal był taki słaby czy my mocni.

#471 2023-03-18 20:10:21

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

W zimie bałem się żebyśmy nie mieli falstartu w pierwszych kolejkach. Bałem się że kilka pierwszych kolejek pozbawi nas szans na awans. Jak widać falstart zaliczył Jks Jarosław.

To dopiero początek rundy i jeszcze dużo moze się zdarzyć. Myślę że Jarosław złapie formę, ale na prześcignięcie Karpat i Nowotańca mają już chyba za duża stratę.

#472 2023-03-18 20:52:39

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

Wygrywany na wyjeździe z Sokołem Nisko 5:1(2:1) po bramkach Dziadosz -2 Król, Kloc, Kobak. Ktoś kto nie oglądał meczu a czyta sam wynik myśli że musiała być super gra. Otóż wg mnie mecz był na słabym poziomie, chaotyczna gra, dużo niecelnych podań, niepotrzebnego kiwania się. Ale jak się mawia to nie o piękną grę chodzi tylko o to aby wygrać i zdobyć 3 pkt. Tracimy na początku meczu bramkę po rzucie różnym gdzie trzech zawodników Sokoła w polu karnym pilnuje jeden nasz zawodnik. Piękna bramka Dziadosza z pół woleja w prawy górny róg. Również na uwagę zasługuje ładna bramka Kloca z rzutu wolnego.
Przy dzisiejszym przegranym powiększamy naszą przewagę nad Jks Jarosław.

#473 2023-03-18 22:34:00

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

Bardzo często mecze na wyjeździe z zespołami które walczą o utrzymanie są najtrudniejsze. Trzeba się rozkręcać i grać coraz lepiej. Tak żeby nie tracić punktów na trudnych wyjazdach. Póki co dwie kolejki na plus.
Za tydzień trudny teren. Z tego co kojarzę to w ostatnich latach na Igloopolu chyba przegrywaliśmy.

#474 2023-03-19 07:09:41

Basta
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

Jak na razie Igloopol gra dobrze i u siebie będzie groźny. Faktycznie nam z nimi na wyjeździe nie szło za bardzo. Będą chcieli zmyć plamę po wysokiej porażce u nas na jesieni. U nich jest duży stadion i można na nim pokazać swoje umiejętności. Jestem dobrej myśli że zwyciężymy.

#475 2023-03-19 10:46:04

xcv
Użytkownik
AndroidChrome 111.0.0.0

Jak patrzę jakie mamy jeszcze wyjazdy to widać prawie same trudne tereny gdzie przez. Igloopol, Pilzno, Głogów, Wiśniowa. Do tego Korona Rzeszów i Polonia Przemyśl wyglądają na mocniejsze zespoły niż w pierwszej rundzie. No i oczywiście Jarosław i Nowotaniec.

Dużo grania przed nami. Trudne wyzwania, ale pasuje wreszcie uciec z tej 4 ligii. Patrząc na stadiony, ilość kibiców na meczach rywali to grając w tej lidze nic dobrego nie będzie się działo w krośnieńskiej piłce. Kolejny rok w tej lidze to byłaby strata czasu.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
firma nikkshow | hydraulik warszawa | szlabany | noclegi rewal | zapraszamy na bezpłatną wycenę naprawa komputerów piastów darmowa diagnoza naprawy laptopa