Nie jesteś zalogowany na forum.
No ale każdy związek ma swój regulamin. Jeżeli u nas jest tylko punkt regulaminu że awans uzyskuje 1 miejsce to będą musieli zmienić regulamin.
Regulamin to nie konstytucja i pewnie zmienić można, ale na dzień dzisiejszy nie ma punktu że w przypadku braku chęci do awansu z 1 miejsca awansuje kolejne miejsce.
Bo to w sumie absurdalna sytuacja że ktoś wygrywa 27 meczy w sezonie a potem nie chce awansować. To nie lepiej odpuścić kilka ostatnich meczy?
Można wygrać ligę i chcieć awansować ale trzeba jeszcze dodatkowo spełnić określone w regulaminie PZPN ( dot. III ligi) warunki organizacyjno- finansowe i infrastrukturalne dotyczące stadionu. Jeżeli się ich nie spełni to się nie awansuje.
Ciekawy, szybki mecz na klepisku w Boguchwale. Remis sprawiedliwy tylko, że nie dla nas.
Stasz powinien być zmieniony pi pierwszej połowie. W drugiej połowie wszedł Jędryas ale był bardzo wolny, zawodnicy Stali mijali go jak chcieli.
Jedryas ma swoje lata.
Jak się prowadzi 0:1 to jednak powinno się ten wynik dowieźć do końca. Trudno mi ma szybko powiedzieć o straconej bramce, ale nie powinniśmy się dać skontrować prowadząc 0:1. Nasi chcieli grać na połowie rywala ale wyszło jakbyśmy musieli gonić wynik a nie Stal.
Nasze szanse na sportowy awans spadły prawie do 0. Jak mamy na coś liczyć to na to, że puchar zaszkodzi Cosmosowi. Grają 5 meczy środa - sobota. Mają przed sobą jeszcze 3 mecze w których mieli mało odpoczynku. Ale tutaj oprócz rezerw Stali muszą stracić z Wólka i Sedziszowem . Mało prawdopodobne.
Nie ma czegoś takiego w piłce że się powinno, graliśmy z Cosmosem wygrywalismy 2-1 graliśmy w przewadze a przegralismu 2-4 w zasadzie wtedy też powinno być zwycięstwo a skończyło sie jak sie skończyło.
Ja sie tak ciągle zastanawiam dlaczego Kobak nie gra od pierwszych minut i akurat zmienia Kamila Rdulij no ale cóz decyzja trenera .
Jeśli jutro Cosmos wygra to mamy 4 pkt straty(licząc bezsposrednie mecze) wiec chyba tylko cud może sprawić ze wygramy tą ligę bo do końca tylko 3 mecze mamy.Druzyna jest dobra tylko oby sie to wszystko nie posypało
Ja jednak dalej mam nadzieję/podobno umiera ostatnia/, że Cosmos Nowotaniec pomimo wygrania IV ligi podkarpackiej nie awansuje, gdyż nie spełni innych kryteriów i nie otrzyma licencji na grę w III lidze. A tymi kryteriami są m.in:
,,Przepisy licencyjne PZPN dla klubów III ligi regulują prawa, obowiązki oraz zakres odpowiedzialności wszystkich podmiotów zaangażowanych w system wydawania licencji klubom III ligi oraz definiują w szczególności:
1) ubiegającego się o licencję (Wnioskodawcę);
2) minimalne wymagania dotyczące kryteriów: prawnych, sportowych, infrastrukturalnych, w zakresie personelu oraz finansowych, jakie musi spełnić klub (Licencjobiorca), by otrzymać licencję przyznawaną przez organy licencyjne (Licencjodawcę), upoważniającą do uczestnictwa
w rozgrywkach o mistrzostwo III ligi
Karpaty zagrały solidny sezon. Niestety okazało się że eksperyment z Nowotanca przebił poziom tej 4 ligi.
Co do rezygnacji z awansu to pewnie mają taką możliwość ale myślę, że jeżeli wygrają ligę to podejmą wyzwanie. Ktoś chciał żeby awansowali z okręgówki. Ktoś finansuje zaciąg na 4 ligę.
Spodziewam się że będą chcieli utrzymać skład i będą grali na Wiki Sanok. Może w Rymanowie? Wydaje mi się że Krosno i Stał Sanok odpadają ze względu na obłożenie meczami zespołów juniorskich. W Krośnie dochodzi żużel.
Jak ich stać na takich zawodników to i będzie stać na trzecią ligę gdzieś tam zagrają nie łudźmy się, trzeba dzisiaj liczyć na ich przegraną bo w piłce róznie bywa i stratę punktów ze Stal II
Tylko jest ale.... czy My wszystko wygramy bo ostatnio ta gra nie wyglada najlepiej
Wiadomość dodana po 4 h 55 min 27 s:
I pozamiatane ja poza boiskowe sprawy nie liczę no jest niefajnie
Ostatnio edytowany przez ds (2023-06-04 14:00:37)
Sportowo były małe szanse żeby coś Wólka urwała Kosmosowi. Zobaczymy co ugrają z rezerwami Stali w środę. Jeśli zremisują to szansy na cud będziemy musieli wypatrywać w meczu Cosmos - Wiśniowa.
Obstawiam jednak że Cosmos wygra z rezerwami Stali w środę i już w sobotę w meczu z Sedziszowem będą świętować wygranie ligi.
Wolę takie Karpaty grajace nawet w 4 lidze niż taką zbieraninę jak w Cosmosie i grać w 3 lidze
Tak samo i ja
Mieliśmy zbieraninę za czasów Owczarka i też kibicowałem, chociaż wiadomo jak się skończyło a potem piłkarze odjechali. Cosmos ma swoje pięć minut. Kibice kibicują ich sprawa.
Dla nas brak awansu to porażka bo sportowo Krosno mogłoby się lepiej rozwijać w 3 lidze. Mamy swoich wychowanków itd. No ale trudno. Trzeba się pogodzić z 4 liga i czekać na lepsze czasy. Ja kibicuje Karpatą od lat i będę kibicował kolejny sezon w 4 lidze.
W tej sytuacji wypada nam trzymać kciuki za Wiązownica bo jak spadną to mogą kolejny sezon walczyć o awans do 3 ligi. A tak zostanie nam jako główny rywal chyba JKS. Może Łańcut? Zobaczymy co powie Stal Sanok. Z innych beniminkow słyszałem i Lubaczowie ale wątpię że namieszają w lidze. Tradycyjnie mocny będzie Izolator. Tylko tradycyjnie nie na awans.
Brak awansu to żadna porażka, no trudno się mówi cóź zrobić jak ktoś nazbiera......ł tylko po co i dla kogo,, zagraliśmy bardzo dobry sezon to już tak można podsumować ważne żeby utrzymać kadrę jesli nie awansujemy( chociaż ciągle wierzę) I DZIĘKOWAĆ PIŁKARZOM za
wiele wspaniałych emocji KARPATY NA ZAWSZE
Wiadomość dodana po 12 h 17 min 46 s:
Z tego co się dowiedziałem Comos jak awansuje ma grać w Boguchwała bo stamtąd pochodzi ich sponsor ile w tym prawdy nie wiem
,,Podobno wiara czyni cuda a nadzieja to matka głupich,,.
Jeszcze jest trzy mecze do rozegrania i wszystko może się zdarzyć.
Oczywiście, że wierzyłem że wejdziemy do III ligi ale niestety trafiły się nam takie mecze jak z Legionem Pilzno, Igloopolem czu Stalą II Rzeszów gdzie pogubiliśmy punkty.
Mówi się trudno i gra się dalej. Kierownictwo klubu winno utrzymać ten skład a nawet jeszcze pozyskać z 2-3 zawodników i w przyszłym sezonie ponownie podjąć walkę i wejście do 3 ligii. Wróci po kontuzji i operacji Kuba Pelczar
A co do Cosmosu to oni już mieli raz trzecią ligę i może się okazać że awansują tylko na jeden sezon.
Zbudowaliśmy niezły skład na 4 ligę. Niestety okazało się, że Cosmos zbudował lepszy. Kilka meczy zremisowaliśmy pechowo jak Głogów na jesień czy Igloopol na wiosnę, ale też kilka wygraliśmy szczęśliwie. Bilans jest taki że w końcówce sezonu zremisowaliśmy z Jarosławiem, Łańcutem i Stała Rzeszów. Kosmos wygrał ligę meczami z Jarosławiem i Łańcutem.
Też słyszałem, że sponsor kosmitów jest z Boguchwały. Tam obozują i trenują. Tam mogą grać. Izolator nie ma problemów z użyczaniem swojego stadionu innym zespołom. Grają tam rezerwy Stali Rzeszów teraz.
Cosmos jeszcze tej ligi nie wygrał zacznijmy od tego, a jeśli wygra to uważam ze decydujący mecz był w Krośnie z 2-1 na 2-4 i to z przewagą jeśli dzisiaj odpisac by za ten mecz w tabeli Cosmosowi 3pkt a nam 3 dopisać to tabela całkiem inaczej wygladaby jeśli przegramy tą ligę to głownie przez ten mecz
Też prawda. Tylko w tamtym meczu nie było wiadomo że Cosmos będzie aż tak silny. Potem okazało się że to była jedyna porażka w domu w sezonie. Okazało się, że Cosmos ma dobry technicznie skład który wykorzystał równe i duże boisko. Potwierdzili to w pucharze gdzie juz nie możemy się tłumaczyć zlekceważeniem rywala.
Wydaje mi się, że nasz oboz w Hiszpanii sal nam lepwse przygotowanie na start ligi. Potem jak Cosmos wszedł w sezon jest już nie do zatrzymanie.
Kluczem do dobrej postawy Karpat i Cosmosu było zachowanie składów z jesieni. Z czego składa Cosmosu się rozkręcił a u nas jednak brakuje skuteczności Dziadosza. Bramek Dudy że stałych fragmentów.
Wygrywamy 2:1 z Lechią Sędziszów Małopolski. Sędzia szastał kartkami jakby chciał wyrobić limit na koniec rozgrywek.
Z zasłyszanych informacje od kibiców dowiedziałem się że Cosmos Nowotaniec nie będzie chciał awansować gdyż każda kilku zawodników wraca na Ukrainę a ponadto klub ma duże zaległości finansowe wobec zawodników.
Kluby których zawodnicy nie dostają wypłat nie wygrywają meczu za meczem.
Ukraińcy którzy wrócą do swojego kraju nie będą mogli wyjechać. Mężczyźni mają zakaz.
O ile pierwszej informacji nie jestem w stanie zweryfikować i tylko zgaduje to o druga mogę się założyć o flaszkę że nie będą chcieli wracać. Potem już nie wyjadą.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-06-07 21:13:36)
Dlatego napisałem z zasłyszanych informacji. A jak faktycznie jest to pokazuje tabela.
To jeśli coś w tym prawdy jest to ja bym bardziej odwrócił to inaczej , jeśli faktycznie są zaległości finansowe to częśc zawodników może wrócic na Ukraine bo tak chce np. ze względu na rodzinę a inna część poszukać sobie klubu który będzie wypłacalny
Wiadomość dodana po 20 min 17 s:
Ale wydaje mi się że jesli juz jest mowa że będą grać w Boguchwale to pewnie tak będzie no chyba ze wycofają się jak np, Łagów
Nasze marzenia bo w dwóch meczach nie stracą 4 punktów
Zdaje się, że zespół który rezygnuje z gry w trakcie ligi to leci chyba o dwie ligi niżej. A może nawet i jeszcze niżej. Jakby mieli rezygnować w trakcie rozgrywek to w najlepszym przypadku po roku start w okręgówce. Lepiej jest dograć sezon juniorami tylko to też zazwyczaj jest równia pochyła jak w przypadku Wólczanki a może też Korony Rzeszów.
Wiadomo że prędzej czy później spadną z hukiem z tej 3 ligi. Nie mając swojego stadionu i grając przy pustych trybunach w Boguchwale prędzej czy później się komuś znudzi sponsorowanie takiego zespołu. Ale to nie nasza sprawa. Będą chcieli podnieść rękawice to przyjmą wyzwanie.
Popatrz na Łagów i masz odpowiedź utrzymali by sie tylko grając nawet juniorami, jak nie wiadomo o co chodzi to....a jak długo to w ,,tańcu,,będzie czas pokaże
Wiadomość dodana po 13 h 22 min 52 s:
Na podkarpacielive piszą że to u nas problem z wypłacalnością ze zawodnicy nie dostaja za 3 miesiące jeśli tak jest to z czym do 3 ligi
Można wrzucić link bo nie czytałem o tym.
Zespół który nie dostaje wypłat gra słabiej. Być może to jest też jakiś powód słabszej gry Karpat bo w tamtej rundzie takie zespoły jak Wólczanka czy Sędziszów odprawialiśmy po kilka bramek.
Jeżeli to prawda to rzeczywiście nie mamy podstaw do gry w 3 lidze. Przeskok poziomu jest spory więc trzeba zatrudnił kilku nowych grajków. Do tego długie wyjazdy.
Ktos tak napisała w komentarzach po meczu podkarpacielive komentarze po meczu z Lech
ią