Nie jesteś zalogowany na forum.
Jeżeli to tylko jeden komentarz to wrzucam na półkę obok komentarzy o rezygnacji Cosmosu z gry w 3 lidze. Może coś w tym jest a może nic.
Wydaje mi się, że zaległości 3 miesiące to prawie cała runda. Jakoś mi się nie widzi żeby nasz klub był aż tak słaby organizacyjnie w niskiej 4 lidze. Tym bardziej że unieslismy kilka lat temu grę w 4 lidze i jednoczesną spłatę zadłużenia za 3 ligę.
Przepraszam Cię, ale zawodnik podpisując kontrakt z klubem nie podpisuje na rundę rzadko to się zdarza (3 miesiące) a przewaznie sa to lata i za miesiące w których nie gra a trenuje czy to indywidulanie czy zespołowo tez pieniadze sie mu nalezą mówięnp o grudniu styczniu lutym ale masz racje to tylko komentarz
Ale czasem mam sprawdzone informacje i wiem że az tak dobrze nie jest
Ostatnio edytowany przez ds (2023-06-08 20:02:39)
My gramy i 11 a kosmici o 17. Mam nadzieję że nasi piłkarze nie oddadzą awansu za darmo i nie stracą punktów.
Jeżeli wygramy to Cosmos wywalczy swój awans w Sędziszowie na boisku Jeżeli nasi stracą punkty to Cosmos będzie świętował swój awans w autobusie przed swoim meczem.
Nie rozumie tego zdania ktore napisaleś ,,jezeli my wygramy to Cosmos wywalczy swój awans na boisku,, Skad ta pewność?
Pewność jest tylko taka że jak stracimy punkty to będą świętować awans w autobusie. Ich wynik dzisiaj to teoretycznie sprawa otwarta, ale powiedzmy sobie otwarcie że Sędziszów jest słabszy niż Łańcut czy Polonia Przemyśl więc faworyt tamtego meczu jest znany.
Oczywiście można mieć nadzieję że Cosmos jest bardziej zmęczony. Grali przecież puchar. Że kartki czy jakieś kontuzje. Tylko Oni w drugiej części rundy są najlepszym zespołem w tej lidze i nie wyglądają żeby można było ich zatrzymać. Jak chcą awansować to zrobią to moim zdaniem dzisiaj. Moim zdaniem ich boisko bardziej im przeszkadza niż pomaga więc będą to chcieli załatwić dzisiaj.
Po ciekawym i dobrym meczu pokonujemy Wisłok Wiśniowa 2:0. Bramki strzelili w drugiej połowie Smoleń oraz z karnego Dziadosz. Nie grali: Baran kontuzja i Gawle.
Tak jak pisałem głównie mecz w Krosnie z Nowotańcem zdecydował o ich awansie ale patrząc obiektywnie stworzyli dobrą druzynę wygrali ligę. z nami puchar i zasłuzenie awansowali mimo ze w wielu meczach grali w dziesiatkę to i tak wygrywali.
A My po raz kolejny nie potrafimy czegoś takiego zrobić oj chyba będą duże zmiany w Karpatach i oby były Darku ja z całym szacunkiem ale ja Tobie dziękuję.
Czy Marek mógłby przejąć ta drużynę ma odpowiednie kwalifikacje? Czemu tak piszę bo ma szacunek wsród zawodników
Jako ciekawostkę podam, że rok temu w 4 lidze grało aż 20 zespołów. Tak więc było 38 kolejek. Wiązownica wygrała 25 meczy. Mieli też 8 remisów i 5 porażek.
W tym roku w lidze było już tylko 18 zespołów. Tym samym kolejek jest 34. Karpaty wygrały do tej pory 24 mecze. Mam nadzieję za za tydzień wygrają 25 mecz. Do tego 7 remisów i tylko 2 porażki z czego jedna z najlepszym zespołem ligi.
Wniosek dla mnie jest taki, że w Krośnie stworzono bardzo mocny zespół. Przewyższający znacznie konkurencję z zeszłego roku. Niestety pojawił się Cosmos który postawił na zaciąg. W tym piłkarzy z bogatym doświadczeniem najwyższym ligi ukraińskiej która przed wojna miała opinie mocniejszej niż Polska Ekstraklasa.
Trzeba docenić pracę która została wykonana w tym roku. Trener zna zespół, zrobił kawał dobrej roboty. Trzeba utrzymać skład. Na jesień mogą spokojnie dograć. Ewentualnie ściągnąć kogoś kto da nową energię żeby nie było stagnacji bo zaczną się remisy.
Wiadomość dodana po 16 h 36 min 49 s:
P.s. w Nowinach był wywiad z jednym z piłkarzy Cosmosu który powiedział, że w 3 lidze nie będą chłopcami do bicia. Tak więc wygląda na to, że piłkarze nic nie wiedzą o ewentualnej rezygnacji z występów na wyższym szczeblu.
Na stronie Karpat Krosno są życzenia dla nowego trzecioligowca Cosmos Nowotaniec ?
Honorowo jest pogratulować zespołowi który wygrał ligę.
Jak już nie awansowaliśmy to może szkoda że nie kilka kolejek wcześniej. Może byłoby więcej szans dla młodych piłkarzy. Nie byłem w Wiśniowej ale chyba Smoleń zagrał dobrze. Pewnie powinien dostawać coraz więcej czasu.
Ogólnie problem z młodymi piłkarzami jest taki, że jak zaczynają dorosłe życie to nie kazdy chce iść dalej poważnie w piłkę. Pamiętam kilku zdolnych młodzieńców którzy debiutowali w 3 lidze. Zapowiadała się niezła przyszłość a teraz grają w a klasach i w okregowkach.
Szkoda, że organizacyjnie nie jesteśmy w stanie ogarnąć zespołu rezerw. Nie możnaby podpisać jakieś umowy np. z Markiewicza żeby im do składu dawać kilku młodych chłopaków?
Byłem na meczu w Wiśniowej i nasza młodzież zagrała ładny mecz w drugiej połowie spotkania. Inna rzecz że u zawodników Wisłoka był widoczny brak kondycji.
W sobotę ostatni mecz. Trener, bez względu na wynik, powinien od samego początku wpuścić wszystkich młodych zawodników łącznie z bramkarzem Perchlem. W drugiej połowie powinien wprowadzić Fundakowskiego i po meczu podziękować mu za występy w zespole.
Czy wygramy czy przegramy ten ostatni mecz i tak już nie ma żadnego znaczenia jak i dla gości.
No i co w przyszłym sezonie pojawi sie dla przykładu dam Pogoń Sokół Lubaczów wygra ligę a my tak zawsze będziemy?
W okregówce na 29 meczów wygrali 28 jeden przegrali
Czas na zmiany' Od 4 lat to samo
Ostatnio edytowany przez ds (2023-06-13 00:55:51)
W przyszłym sezonie do grona 4 ligii podkarpackiej dołącza: Stal Ekoball Sanok, Błękitni Ropczyce, Sokół Kamień, Pogoń Lubaczów i Resovia II Rzeszów.
Dla mnie wynik tego sezonu to duży sukces Karpat. Chciałbym utrzymania składu i trener też powinien dostać szansę.
Uważam, że o awans w następnym sezonie może powalczyć Jarosław i my. Zobaczymy co pokaże Łańcut. Może ktoś inny jeszcze zaskoczy formą. Oby Wiązownica się utrzymala. Co do beniaminkow to zazwyczaj mają problemy z utrzymaniem. Cosmos poszedł inna drogą zatrudniając grajków z poziomem przerastającym te ligę. Jak ktoś pójdzie znowu tą droga to możemy mieć problem. Ale mówi się że nic dwa razy się nie zdarza.
A sport to zawsze sport. Prawda jest taka że po spadku z 3 ligi pierwszy raz mieliśmy zespół na awans. Byliśmy bardzo blisko awansu.
Ktoś bardzo blisko związany z klubem powiedział mi ze za tydzień będzie wszystko jasne czy Cosmos wystartuje w 3 lidze gdyż rozmawiał z włacicielem ( sponsorem) Cosmosu natomiast jesli by nie przystapił do gry to u Nas trzeba dużych zmian bo z taka gra jak ostatnio to jeden sezon, gdyż przepaść miedzy trzecią a czwartą liga jest ogromna, oby w tym troszkę prawdy bo nadzieja jeszcze jest
Na dobrą sprawę zdobyliśmy do tej pory tylko 3 punkty mniej niż Cosmos. Tak więc Oni też pewnie będą się zastanawiać nad wzmocnieniami do 3 ligi.
Myślę, że u nich największym problemem może być stadion. Z tego co słyszałem to Korony Rzeszów musiała płacić solidne pieniądze za grę w Krasnym obok Rzeszowa.
Ale to ich problem. Dla nas najlepiej żeby decyzja była jak najszybciej bo rzeczywiście potrzeba czasu na budowanie składu na następny sezon. A to ważne gdzie będziemy grali.
Wygrywamy ostatni mecz ze zdegradowaną już do ligi okręgowej Stalą II Mielec 5:0. W przyszłym tygodniu wszystko prawdopodobnie ma się wyjaśnić kto z naszej ligi będzie grał w III lidze.
Również w przyszłym tygodniu te Karpatach Krosno zebranie sprawozdawczo - wyborcze?.
Piękna pierwsza bramka na 1-0 Dziadosza i wspaniała parada bramkarza Perchela w 4 minucie drugiej połowy. Gratulacje za sezon i podziękowania.
Ciągle jestem optymistą.
Jeżeli stadion Cosmosu nie spełnia wymogów to ja ma miejscu Nowotanca nie pchalbym się do 3 ligi. Rywale nie są tak atrakcyjni jak wtedy kiedy my tam graliśmy. Była Resovia, Stał Rzeszów, Motor Lublin, Garbarnia, Hutnik itd. Będą grali 20 kilometrów od swojej wsi. Wiadomo że z czasem coraz mniej kibiców będzie jeździć. Za rok czy dwa skończy się spadkiem przy pustych trybunach. Jak kurek z kasą zostanie przykręcony to zostaną z długami. No ale to ich sprawa co zrobią. Ja już przetrawiłem brak awansu.
Największą atrakcją 3 ligi w przyszłym roku to będzie Wieczysta Kraków. Kto wie kto tam zagra? Może znowu jacyś emerytowani reprezentanci kraju?
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-06-18 08:03:00)
Podobno Korona Rzeszów może wycofać się z ligi w przyszłym sezonie. Decyzję mają być w tym tygodniu. Przypominam że już rok temu przed startem 4 ligi Sanok liczył że Korona się wycofa bo były takie plotki. Zobaczymy jak to się potoczy teraz.
Uważam, że jak Koroniarze utrzymali się w 4 lidze to mogliby na następny sezon sklecić skład z młodzieży i wyróżniających się zawodników z rzeszowskiej okręgówki. Tak żeby spaść po sportowej walce i moc grać w okręgówce za rok. Mając już jakiś trzon zespołu. Jak się wycofają to będą musieli startować chyba od b klasy.
To też powinna być przestroga dla Cosmosu jak może skończyć klub grający na obcym stadionie w 3 lidze. Wólka to też smutna historia bo spadku dwa razy rok do roku.
W ogóle wygląda na to, że ta 3 liga to trudne wyzwanie organizacyjne dla klubów. W tym roku wycofał się Łagow. Lublinianka i Sandomierz Sanok grali koniec sezonu na juniorach nie chcąc się wycofywać z rozgrywek.
Wiadomość dodana po 2 h 27 min 53 s:
Sanok w ostatnim zdaniu wkleił mi się przypadkiem. Chodziło mi tylko o Sandomierz i Lubliniankę które lecą w tym roku z 3 ligi.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-06-20 10:52:07)
A ja słyszałem ze z Cosmosu Ukraińcy wszyscy odchodzą i że sponosr na nich dobrze zarobił bo przyjął uchodzców dał im dach nad głową i pracę a w zamian od państwa pieniązki ... ktos potrafi robic interesy jeśli to prawda
Cosmos Nowotaniec złożył wniosek o przyznanie licencji na grę w III lidze grupa 4.
Jaki stadion wpisali na mecze domowe?
Nie wiem jaki wpisali. Pisałem do LZPN z pytaniem czy Cosmos Nowotaniec złożył wniosek o przyznanie licencji na grę w III lidze grupa 4 i otrzymałem odpowiedź, że taki wniosek do nich wpłynął.
Na tronie LZPN jest regulamin gdzie pole gry określono długość boiska od 100 do 105 a szerokość od 64 do 68. Zgłodnie z 90 minut Cosmos ma długość 96 metrów.