Nie jesteś zalogowany na forum.
Jak nasze przed rundą rewanżową potrafili zmniejszyć to ich wydłużą o 4 metry bo mają tam miejsce ?
Patrzyłem na mapy. Z jednej strony mają stodole a z drugiej ścieżkę i jakąś chyba rzeczkę. Moim zdaniem nie ma miejsca na takie proste wydłużenie o kilka metrów.
Zostaje stadion Wiki Sanok. Oczywiście za opłatą.
Z tego co pamiętam graliśmy tam roku temu na wiosnę z Sokołem Kamień mecz ligowy. Zarząd wie pewnie jaki był koszt tamtego meczu.
W takiej sytuacji kosmici muszą liczyć opłaty za korzystanie z wynajętego stadionu. Plus koszty organizacji meczu jak sędziowie czy ochrona. Plus mniejsze dochody z biletów bo wiadomo że frekwencja na trybunach będzie mizerna. A jak będą grali w środku tabeli to nikt się nimi nie będzie interesował.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-06-21 19:04:56)
To już nie nasze zmartwienie gdzie będzie grać Cosmos. Karpaty prawdopodobnie zaczynają treningi przed nowym sezonem 10.07. Trzeba utrzymać skład, wkomponować w niego kilku juniorów, którzy ukończyli przygodę w juniorach starszych. Już słychać że niektórzy szukają nowych klubów, a także że nie będą już grać w Karpatach - Kobak, który wg mnie miał duży potencjał niewykorzystany jednak przez trenera.
Kobak był bez formy. Potem z każdym miesiącem grał lepiej.
Podobnie z Raduljim. Z meczy na mecz coraz lepiej.
Myślę, że gdybyśmy utrzymali skład moglibyśmy fajnie wejść w sezon. Bez wpadek zacząć rundę. Konkurencja będzie miała pewnie rewolucje. Jak JKS który zagrał rundę fatalnie i pewnie będą spore zmiany. Nawet Cosmos w tym roku potrzebował czasu żeby się zgrać.
Trzeba utrzymać skład. Zastanowić się nad ustawieniem. Jeżeliby zostałby Kobak i Dziadosz to być może zagrać na dwóch napastników. Wtedy potrzeba byłoby jeszcze jednego napastnika do zmian.
Z drugiej strony ustawienie z jednym napastnikiem sprawdziło się w tym sezonie. Może nie warto kombinować?
Wszystko zależy od składu. Kto zostaje a kto odchodzi.
Słyszałem że odchodzi między innymi Szymon Dziadosz i kilku innych znaczący zawodników.
Przeważnie tak jest, że po zakończeniu sezonu jedni zawodnicy odchodzą drudzy przychodzą. Jeżeli mają możliwość gry w wyższych ligach to się im nie dziwię. Aby tylko nie było dużych ubytków. W kolejnym sezonie jednym z głównych faworytów do awansu do III ligi oprócz Karpat będzie niewątpliwie Pogoń Lubaczów, która pozyskuje już nowych zawodników. Drużyna ta ma możnego sponsora, który zapowiadał już w zeszłym roku walkę o IV ligę a następnie awans do III ligi.
NIe można pisać na tą chwilę ze faworytem będę Karpaty zobaczymy co pokaże okienko transferowe kto odejdzie kto przyjdzie wtedy będę możma oceniać nasze szanse a boisko to zweryfikuje
Oczywiście napisałem tak, mając na uwadze że do dużych zmian nie dojdzie w naszej drużynie.
Mówi się, że nic dwa razy się nie zdarza. Co do Lubaczowa to zobaczymy jakie będą mieli skład. Cosmos miał zawodników ogranych w 1 lidze ukraińskiej. Póki co Lubaczów ściągnął zawodnika z Wisłoki Dębica czyli średniaka 3 ligi.
Jeżeli utrzymamy skład będziemy faworytem. Jeśli odejdzie kilku czołowych zawodników to raczej czeka nas boksowanie się w czołówce tabeli.
Nowy sezon w IV lidze podkarpackiej rozpoczynany 12/13.08
Dzisiaj o godzinie 17 w Karpatach Krosno jest zebranie sprawozdawczo wyborcze. Zobaczymy czy zostanie aktualny zarząd czy będą zmiany w zarządzie i na fotelu prezesa. Powinien być też podany stan finansowy a także ewentualne zmiany w kadrze zespołu.
Miło byłoby gdyby jakieś informacje znalazły się na forum.
Na Podkarpacie live jest zaznaczone odejście Kobaka ze znakiem zapytania. Rozkręcał się. Fajnie jakby został.
Pewnie że byłoby super ale dostawał zbyt mało szansy na grę w podstawowym składzie
Wiadomość dodana po 52 min 24 s:
Jest jeszcze jeden ukraiński zawodnik który trenuje z Karpatami od ponad pół roku. Ma około 19-20 lat, wysoki. Może grać jako obrońca lub pomocnik. Często jeździł na mecze wyjazdowe Karpat, ale czy będzie grał u nas nie wiadomo.
Co do KObaka to się nie zgadzam to jest taki zawodnik pół sezonowy za chwilę będzie szukał innego klubu nie w ten sposób sie buduje drużyne
Zarząd pozostaje ten sam. Dokoptowali dwie osoby do zarządu tj jedynego z piłkarzy i drugą osobą ( jakiś kibic). Nie ma zaległości w ZUS i US. Do piątku jak Nowotaniec nie uzyska licencji w LZPN to będą starać się o nią Karpaty. Ma prawdopodobnie odejść trzech piłkarzy, dwóch obrońców i pomocnik.
Wiadomość dodana po 19 min 37 s:
Prostuję wcześniejszą informację. Jednak do składu zarządu dokoptowano: Jasłowski, Błaż i Kwolek a nie jak napisałem wyżej.
Patrzę na zdjęcia. Widzę Gawle, Dziadosza. Ważni zawodnicy. Nie widzę Stasika. Mam nadzieję że zostanie bo to bardzo solidny grajek. Podobnie Duda. Solidny zawodnik który w rundzie jesiennej strzelił sporo bramek. Radulja widziałem na innej galeri chyba z turnieju młodych piłkarzy. Mam nadzieję że zostanie. Miał przerwę w grze i myślę że nie pokazał wszystkiego na co go stać.
P.s. czekamy do piątku na licencję dla Cosmosu. Jedyna szansa chyba w tym że zgłosili swój stadion w Nowotancu i będą udawali zdziwienie jak nie dostaną zgody na grę .
Wiadomość dodana po 8 h 35 min 22 s:
Na Podkarpacie live podali że Duda poszedł do Lubaczowa. Szkoda. Jeżeli nasz klub jest dobrze poukładany finansowo to powinien znaleźć solidnego następcę.
Podobno Lubaczów wspomina o awansie do 3 ligi. Zobaczymy jaki będą mieli finalnie skład. Mimo wszystko uważam, że co najwyżej będą zespołem z czołówki i mimo wszystko nie wygrają ligi.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-06-26 21:43:54)
Następnym ubytkiem Karpat, który wzmocni Lubaczów, za podkarpaciem liv, jest Szymon Dziadosz. U nas podobno ma jeszcze odejść Gul i Kloc?
No to jednak czeka nas rewolucja w składzie. Znowu zostajemy bez napastnika.
Myślę, że jeżeli zostanie Stasik, Radulji i Gawle to jakoś sobie poradzimy. Kreatywni zawodnicy którzy potrafią szarpnąć w ofensywie. Jeżeli którys z nich odejdzie to ja już nie będę liczył na awans.
Oczywiście liga ma swoje prawa. Zespół prezentuje się na tle konkurencji. W tym roku Karpaty i Cosmos zdominowali ligę w rundzie rewanżowej. Może się okazać, że poziom ligi w następnym sezonie będzie bardziej wyrównany. Lubaczów rzeczywiście wyrasta na kandydata do walki o awans. Tyle że po rewolucji w składzie będą się musieli zgrać i na pewno będą potrzebowali czasu na wejście w dobre tory.
Trzeba dobrać kilku chłopaków z juniora starszego którzy skończyli już grę w CLJ. Był tam zdolny napastnik Dybuś, wróci już pewne po kontuzji Pelczar
Co do spraw finansowych to podobno na bieżąco jest z US i ZUS. Piłkarze mają 1,5 miesięczne zaległości i są też zaległości w opłacie za wynajmowanie hotelu piłkarzom. To i tak nic w porównaniu do Cracovii która jak ostatnio wypowiadał się jej prezes ma zaległości w kwocie ponad 70 mln zł.
Wiadomość dodana po 7 h 42 min 23 s:
Muszę sprostować moją informację dotyczącą zaległości klubu za wynajem hotelu. Nie dotyczy ona Karpat Krosno a Cosmosu Nowotaniec za wynajem hotelu w Boguchwale dla swoich piłkarzy.
Wiadomość dodana po 22 h 48 min 04 s:
Cosmos Nowotaniec ma się określić do piątku czy przystępuje do gry w III lidze grupa 4. Jeżeli nie złoży takiego wniosku to następna w kolei drużyną są Karpaty Krosno. Wówczas też faktycznie okaże się którzy zawodnicy odejdą z Karpat Krosno a którzy pozostaną.
Czyżby to się sypało wszystko??
To tylko z podkarpacielive
odchodzą: Edvard Kobak (?), Sebastian Duda (Pogoń-Sokół Lubaczów), Szymon Dziadosz (Pogoń-Sokół Lubaczów), Mateusz Gul, Jakub Kloc (obaj Stal Sanok), Mateusz Krawczyk (?),
Stal Sanok???? Krawczyk????
To jest połowa podstawowego składu
Ostatnio edytowany przez ds (2023-06-28 11:27:46)
A podobno Miłosz Kuzianik przeszedł do Nafty Jedlicze na trenera?
Być może można dzielić obowiązki drugiego trenera Karpat i pierwszego Nafty. Okręgówka trenuje rzadziej i mecze mają w niedzielę.
Co do zawodników to zobaczymy jak się skończy. Nie raz są prowadzone różne rozmowy a potem nic z tego nie wynika.
Tak jak pisałem wyżej, dla mnie ważne żeby zostali Radulji, Gawle i Stasik. Wokół nich można budować skład. Można próbować uzupełniać najlepszymi juniorami. Gorzej z napastnikiem. Od czasu odejścia Buczka i Cempy mamy ciągły problem w ataku. Nawet Dziadosz grał w ataku trochę z musu (choć wyszło nam to na dobre).
Popatrzmy co też dzieje się w Nowtańcu to co pisze podkarpacielive to 3 zawodników do Stali Rzeszów 1 do Resovii( pisałem kiedyś ze 10 ma odejść) poczekajmy do tego piątku może wszystko się wyjaśni
Ja się dziwię że nie odeszli w zimie. Obstawiałem że tak się stanie. Nie byłoby dzisiaj problemu.
Wiadomość dodana po 07 min 45 s:
Niestety obawiam się że Resovia i Stal to za wysokie progi. Stal z ambicjami na awans do ekstraklasy. Zawodnicy Cosmosu pojadą na testy i na tym się może skończyć. Bardziej widziałbym ich w 2 lidze albo bogatszych klubach 3 ligi. Może Lubaczów skoro mają dużo kasy.
Nie wazne gdzie,wazne aby sponsor zarobił na nich dobrą kase i zespół nie przystapił do rozgrywek 3 ligi
Wiadomość dodana po 14 min 56 s:
Oj sypie sie cosmos to już pieciu zawodników odchodzących według podkrpacielive to oni będą grali?