Nie jesteś zalogowany na forum.
Wisłok Wiśniowa - Stalą II Mielec 1:4, w zaległym dzisiejszym meczu. Wisłoka wypadła z pierwszej ósemki.
Wiadomość dodana po 01 min 28 s:
Wisłok Wiśniowa - Stalą II Mielec 1:4, w zaległym dzisiejszym meczu. Wisłoka wypadła z pierwszej ósemki, a zbliżają się do niej piłkarze z Mielca.
Do końca rundy jesiennej pozostały 3 kolejki, za wyjątkiem Wiśniowej, która ma jeszcze mecz zaległy z Kolbuszową oraz Pruchnik z Sędziszowem. Walka toczy się o zajęcie 1 miejsca na koniec rundy jesiennej jak i o utrzymanie się w pierwszej ósemce/ premiowane w rundzie wiosennej walką o wejście do III ligi, a zarazem pewne utrzymanie się w gronie IV ligowców/.
Biorąc pod uwagę iż mamy coraz więcej przypadków covida, może się zdarzyć, że po każdej kolejce rozegranych meczy, z uwagi na stan epidemiczny mogą zostać przerwane rozgrywki i wówczas o wejściu do III ligi lub spadkach mogą decydować zdobyte jesienią punkty. Może się również wydarzyć tak, że rozgrywki zostaną dokończone wiosną po opanowaniu pandemii/ a być może będą już szczepionki/.
Póki co jutro czeka nas 19 kolejka. Karpaty, aby utrzymać się na pozycji lidera, muszą co najmniej zremisować z Tuczempami. Oczywiście najlepiej byłoby wygrać mecz. Korona gra na wyjeździe w Sędziszowie i raczej zgranie 3 pkt, a zajmujący czwarte miejsce Izolator gra u siebie ze Stalą II Stalowa Wola i też raczej nie powinien mieć problemów z wygraniem, gdyż pierwsza drużyna gra też jutro z Wisłą Puławy. Piąta Głogovia gra u siebie z Sokołem Nisko, który już ma tylko teoretyczne szanse na wejście do pierwszej ósemki. Szósty Jarosław gra u siebie z zajmującą ósme miejsce Polonią Przemyśl/ też będzie ciekawy mecz/. Siódmy Igloopol gra u siebie z Ropczycami, które podobnie jak Nisko mają teoretyczne szanse na wejście do pierwszej ósemki. Zajmująca dziewiąte miejsce Wiśniowa/ ma jeszcze zaległy mecz/ ma duże szanse na wejście do ósemki, gra z ostatnią drużyną, Pruchnikiem. Dziesiąty Mielec z szansami na ósemkę gra z Resovia i nie powinien przegrać tego meczu, z kolei Pilzno gra w Kolbuszowej/ma jeszcze zaległy mecz/ i obie drużyny z małymi szansami na ósemkę. dwunasty Sanok jeszcze z szansami na pierwszą ósemkę gra w Targowiskach i ma duże szanse na wygranie tego meczu.
Oczywiście są to tylko moje teoretyczne rozważania, a wyniki jak zawsze zweryfikuje boisko i aby tylko w tym nie przeszkadzali sędziowie.
Zdaje się że punkty na wiosnę w przypadku dokończenia rozgrywek nie będą anulowane. Tak więc gra nie tylko toczy się o wejście do 8 i spokojne utrzymanie ale też o wyciągnięcie jak najwięcej punktów do wiosny w grupie spadkowej. Tam leci sporo zespołów i walka może być bardziej zacięta niż w grupie mistrzowskiej gdzie większość zespołów nie będzie walczyła o awans bo nie dopną budżetu.
Gram czasem w zakłady sportowe i nie raz sparzyłem się na tak zwanych pewniakach. Nie wierzę że wygrają wszyscy z trójki Korona, Glogovia, Izolator. Ale nie martwię się o nich. Jesteśmy w takim miejscu że nie musimy na nikogo patrzeć. Wystarczy wygrać z Tuczempami. Albo przynajmniej zremisować.
Wiadomość dodana po 03 min 51 s:
Obawiam się meczu z rezerwami Resovii. Jeżeli dojdzie do skutku mogą być różne scenariusze. Łącznie z tym że pierwszy zespół będzie np. pauzował i zamiast sparingu zagra w 4 lidze z nami. Szkoda byłoby na finiszu stracić pierwsze miejsce i przez lata wspominać stratę punktów w Pruchnik czy z Igloopolem.
Zgadzam się z tobą. Ja na szczęście nie obstawiam zakładów. Co do meczu z Resovią to faktycznie mogą wstawić do meczu piłkarzy z pierwszego zespołu aby na przykład pomoc Koronie.
Wiadomość dodana po 21 h 59 min 24 s:
17 minuta meczu, strata piłki przez Króla, kontra i 1:0 dla Piasta.
Wiadomość dodana po 23 h 40 min 54 s:
Zasłużone zwycięstwo Piasta Tuczempy 2:0. U nas nie grali Stańko i Stasz. Słaba gra całej drużyny a w szczególności kreatora gry Króla. W dotychczas rozegranych meczach Izolator pokonał Stalową Wole i wskoczył na drugie miejsce. Do przerwy prowadzi na wyjeździe korona tak, że my spadniemy na czwarta pozycję po tej kolejce. Stal II Mielec urządziła sobie trening strzelecki z Resovią II gromiąc ją aż 13:0.
Niestety ale kolejny słaby mecz naszego zespołu w Krośnie. Wcześniej udawało się wygrywać, często w dramatycznych okolicznościach ale jednak. Teraz mamy już 3 mecz bez zwycięstwa w domu.
Na plus 3 rzeczy. Jesteśmy już w 8. Mamy 1 punkt straty do lidera. Resovia ma chyba braki kadrowi patrząc na wynik i może w następny weekend nie będą zbyt groźni.
Już po niedzielnej kawie, emocje dawno opadły po sobotnim przegranym meczu. Liczyłem, że jednak nasi wygrają tym bardziej, że tydzień wcześniej oglądałem mecz w Nisku i tam nasza drużyna zagrała naprawdę bardzo dobry mecz. Nie wiem co się się przez ten tydzień stało. Na pewno Piast zagrał dużo lepszy mecz niż Nisko, ale tam nie grało pięciu naszych podstawowych zawodników/Król, Czelny, Stasz, Stańko i Sęp/. Dwóch z nich wróciło na mecz z Piastem/Król i Czelny/. Łukasz Zych grał z kontuzją. Nie będę pisał o niektórych zawodnikach, o ich grze bo nie oto chodzi. U nas z Piastem nie zagrali: Stasz,Sęp i Stańko. Grający bardzo ambitnie z kontuzją Zychu ponownie opuszcza mecz. Powinien odpuścić sobie obydwa dwa ostatnie mecze i wyleczyć ją do końca. Przy remisie z Piastem dalej pozostalibyśmy liderem w IV lidze.
Trzeba już zapomnieć o 19 kolejce i przygotować sie na przedostatnią 20 kolejkę. I jak poprzednio można trochę pospekulować.
Pierwsza czwórka ma już praktycznie pewne miejsce w ósemce na koniec rundy jesiennej. Do niej może aspirować na pewno Wiśniowa,która ma jeden zaległy mecz. I tak w tej kolejce ciekawie zapowiada się mecz w Tuczempach, gdzie Piast zagra z Głogovią. Pias gra o utrzymanie lidera natomiast Głogovia też o utrzymanie sie w ósemce. Korona zagra z Targowiskami pewnie nie będzie miała problemów z wygraniem, podobnie jak Wiśniowa z Lechią. Izolator zagra w Jaśle, gdzie Czarni już nie mają w ogóle szans na ósemkę i muszą walczyć o każdy punkt potrzebny na wiosnę w walce o utrzymanie się. My gramy na wyjeździe z Resovia. O tym pisaliśmy już powyżej. Jeżeli nie wzmocnią zawodnikami z pierwszej drużyny Resovi to raczej nie powinniśmy mieć problemów z wygraniem.
W Resovii podobno mieli problem z wirusem w pierwszym zespole. Pewnie dlatego wystawili ostatnio taki słaby skład na rezerwy. Teraz podobno nie wszyscy wrócili do zdrowia a mają mecze odrabiać w środy. W tej sytuacji raczej nie będą mogli wystawić za dużych wzmocnień do rezerw. Dla nas to pozytywna informacja bo raczej zagramy z podobnym składem jaki przegram ostatnio 13:0. Choć oczywiście nie można lekceważyć żadnego rywala i nawet taki skład młodzieżowy może pokazać się z dobrej strony.
W najnowszych ograniczeniach nie ma mowy o sporcie. Tak więc kolejna kolejka 4 ligi zostanie rozegrana.
Mamy mecz z rezerwami Resovii. Nie spodziewam się wzmocnień z 1 składu. Liczę na pewna wygrana.
Korona gra w domu z Partyzantem. Raczej nie ma szans na niespodziankę.
Tuczempy grają u siebie z Glogovia. Liczę na podział punktów. Może nawet niespodziankę i wygrana gości.
Izolator jedzie do Jasła. Gospodarze grają w kratkę. Myślę że stać ich na remis.
W takim układzie awansujemy na 2 miejsce. Egzekwo z Korona. Niestety przegraliśmy mecz z nimi i jesteśmy niżej.
Korona kończy ligę w Sanoku i jest szansa na urwanie punktów. Gorzej z Piastem, kończy na wyjeździe z Pruchnikiem i..... pamiętamy że potrafią u siebie zagrać solidnie.
W przypadku 6 punktów jest szansa na 1 miejsce dla Karpat. Rywale jak najbardziej w zasięgu.
Ostatnio edytowany przez xcv (2020-11-04 18:49:03)
Pierwszy zespół Resovii gra w Bełchatowie 07.11/sobota/, a druga drużyna z nami 08.11/niedziela/. W związku z tym może się tak zdarzyć, że rezerwy wzmocnią się w niedzielę zawodnikami pierwszej drużyny.
Grali wczoraj. Teraz będą grali sobota środa. Maja problemy kadrowe. Nie wystawia nikogo z soboty bo za krótka przerwa a muszą myśleć o środzie.
Liczę że nie będą mieli wsparcia z pierwszego zespołu. Jeżeli tak to niewielkie.
Resovia II - Karpaty Krosno sędzia główny Maksymilian Ciak z KS Stalowa Wola.
Wiadomość dodana po 17 h 30 min 59 s:
Wydaje mi się, że dobrze postąpiono przyspieszając rozegranie ostatniej kolejki rundy jesiennej z 14.11 na 11.11.
W środę 11.11. będzie wiadomo, które zespoły na zakończenie rundy jesiennej będą tworzyły pierwszą ósemkę i na wiosne będą grać o awans, a które w grupie spadkowej o utrzymanie się.
Tylko trochę pechowo że akurat gramy w niedzielę. Pilzno będzie miało jeden dzień więcej na odpoczynek. Nie wiem czy to dużo ale goście mają kiepska końcówkę i trzeba ich ograć.
Jak było do przewidzenia Tuczempy po wygraniu i nas zapewniłyby sobie pierwszą ósemkę i dziś przegrały. My już też jesteśmy już w ósemce niezależnie od ostatnich dwóch meczy. Ale warto zdobywcy komplet punktów jeżeli myśli się o ewentualnej walce na wiosnę o awans. O pierwszą ósemkę mogay jeszcze powalczyć Wiśniowa, Jarosław i w ostatnim meczu w środę Sanok z Koroną. Będziemy to zapewnie zażarty bój gdzie Sanok nie jest bez szans na 3 punkty.
Przy wysokiej wygranej z Resovia mamy szansę na 1 miejsce na koniec rundy . Wysoka wygrana znaczy 0:6
.
Musimy wygrać 2 mecze i liczyć na stratę punktów Korony w Sanoku. Wtedy z Izolatorem zrównamy się punktami. Mamy remis w pojedynku więc zdecyduje chyba bilans bramek .
Dzisiaj na pewno nie zagrają z Resovia II Samuel Asante i Fabio Ramiro, gdyż opuścili Karpaty po meczu z Tuczempami i wyjechali do Anglii. Tak jak pisałeś wyżej jest szansa na powrót na fotel lidera, na koniec rundy jesiennej przy zachowaniu pewnych warunków. Pierwszy z nich to wygranie obydwu meczy i to obojętnie czy z Resovią lub Legionem wysoką różnicą bramek, a po drugie wygrana Sanoka z Koroną/ co również jest możliwe, gdyż tylko wygrana daje jeszcze szanse Stali na wejście do pierwszej ósemki).
Wiadomość dodana po 1 h 49 min 57 s:
Muszę sprostować swój powyższy post. Otóż popatrzyłem na aktualną tabelę i regulamin rozgrywek. Stal Sanok wygrywając w ostatnim meczu z Koroną nie ma już w ogóle szans na wejście do pierwszej ósemki. Nie przypuszczam aby Wisłok Wiśniowa, który ma jeszcze trzy mecze nie wszedł do ósemki. Nawet przy założeniu żeby przegrał a Sanok wygrał to Sanok i Mielec ( jeżeli również przegra) będą miały po 33 pkt. W bezpośrednim ich meczu był remis 2:2, wobec czego lepszy stosunek bramek ma Mielec i on znalazłby się na ósmym miejscu. Wygrana Sanoka z Koroną daje Stali bardzo dobrą pozycję na wiosnę w walce o utrzymanie się w IV lidze.
Trudno mi oceniać mecz którego nie widziałem. Nie wiem w jakim składzie wyszła Resovia. Mogę tylko napisać, że po mocnym początku gdzie po 10 minutach było 0:2 liczyłem na pogrom. Teraz matematycznie mamy małe szanse na wygranie rundy, ale przynajmniej możemy skończyć egzekwo na 1 miejscu. Trzeba wygrać ostatni mecz. Legion w pewnym momencie się zaciął. Grają słabo i mają coraz mniejsze szanse na 8. Ale jak wygrają w Krośnie to wrócą do gry.
Ja również nie widziałem meczu w Rzeszowie tak, że trudno mi sie do niego ustosunkować ale również liczyłem na dużo więcej bramek. W środę ostatnia kolejka którą zadecyduje o pierwszej ósemce. Zarówno Stal Sanok jak i Legion Pilzno gdyby nawet wygrały swoje mecze nie wejdą do ósemki. W środę ostatnia kolejka, za wyjątkiem Wiśniowej która ma zaległy mecz i Pruchnika.
U nas na pewno nie zagrają Samuel Asante i Fabio Ramirez, którzy opuścili klub i wyjechali do Anglii. Nie zagra tez zapewne Zych, który jet kontuzjowany. Zagrał natomiast po kontuzji w wyjściowym składzie Stańko, a na rezerwie byli Stasz i Sęp. Myślę, że nie powinniśmy mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa. Ciężką przeprawę będzie miała zapewne Korona, która będzie grac w Sanoku. Drugi Izolator zagra u siebie z Orłem Przeworsk, a Tuczempy w Pruchniku. Jest bardzo duża szansa na zajęcie drugiego miejsca za Izolatorem Boguchwała z tą samą ilością punktów lecz podzieli nas różnica bramek.
Faktycznie. Legion pogrzebał szanse na 8 wczoraj. Mam nadzieję że w środę będą tym podłamani i łatwo dadzą się ograć. Maja czego żałować bo jeszcze kilka kolejek temu byli wysoko w tabeli.
Szkoda że Sanok nie ma szans na 8 bo gdyby mieli to stawiałbym ze wygrają. A tak może ugrają remis. Izolator niby faworyt ale kto wie. Choć obstawiam że będziemy na 1 z Izolacja zimować.
Nie wiem czy nie będą walczyć o zwycięstwo. Na wiosnę każdy punkt będzie na wagę złota w walce o utrzymanie się w IV lidze.
Tak słabego meczu nie oglądałem dawno. Przy dobrej skuteczności Legion mógł wygrać dużo wyżej. Szkoda pisać cokolwiek więcej.a zachłyśnięci byli karpaciarze pi wygranym zaledwie 2;0 meczu z bardzo słabą Resovią. Przed nami okres roztrenowania, a następnie przygotowania się do rundy wiosennej. Dobrze że zagramy w pierwszej ósemce.
W najbliższy piątek spotkanie sparingowe ze Stalą Rzeszów. Spotkanie to zamknie cykl roztrenowania.
Jak wynika z wywiadu z trenerem Ljaną ma być testowanych kilku zawodników, a chodzi o formację obrony i ataku( faktycznie potrzeba co najmniej dwóch obrońców i dwóch napastników) jeżeli myśli się o ewentualnym awansie do III ligi, która od przyszłego sezonu prowadzona będzie przez PZPN.
Z uwagi na covid u zawodników Stali Rzeszów mecz sparingowy odwołany. Za to jutro zagramy z Cosmosem Nowotaniec w Sanoku.
Izolator Boguchwała- Karpaty Krosno: sobota godz.
11.00 sędzia główny pan Myszka KS Stalowa Wola.
Na stronie Izolatora jest info, że będą się starali robić transmisje z meczy. Mam nadzieję że jutro im się uda
Po słabym meczu wygrywamy w 10 w Boguchwale z Izolatorem 1:0 po rzucie karnym w końcówce meczu. Nie grało kilku podstawowych zawodników.