Nie jesteś zalogowany na forum.
Wczoraj był chyba ostatni dzień okienka transferowego. Po cichu liczyłem że może ktoś jeszcze wzmocni nasz zespół.
Mamy taki skład jak na początku sezonu. Trzeba nim grać.
Moim zdaniem ostatnio Geci nie zagrał źle w ataku. Miał mało podań. Trzeba pracować nad prowadzeniem gry i stwarzać więcej sytuacji strzeleckich.
Trzymam kciuki w sobotę. Trzeba zagrać na 0 z tylu a w ataku może coś wpadnie.
Moim zdaniem od pierwszej minuty powinien zagrać Marek to doswiadczony piłkarz i sam bedzie wiedział kiedy zejśc i poprosi o zmianę trenera nie będzie potrzebował dezyzji Liany bo sam przepracował z róznymi trenerami i chyba ma wieksze doswiadzczenie aby Nim rzadził Liana
Mam inne zdanie odnośnie Marka. Gdy było już wiadomo, że wchodzimy do III ligi to powinni podziękować Markowi, zorganizować mu mecz pożegnalny, s na jego miejsce ściągnąć młodego perspektywicznego napastnika.
A nie tak dawno pisałeś że mamy napastnika więc niech gra.
A dodatkowo grał pod wodzą takich trenerów i ma duże doświadczenie
Ostatnio edytowany przez ds (2023-09-02 08:25:51)
Oczywiście że pisałem, że mamy napastnika, który gra po kilka minut w meczu. Nam potrzeba młodych, wysokich,szybkich napastników. Nasz Marek jest już za wolny.
Trenuje Burzę Rogi, szkoli młodych adeptów i na tym powinien się już skupić. W IV lidze jeszcze to można pogodzić ale w III lidze to już nie bardzo.
Skąd oni to mają to nie wiem z kart histori zdjecia
www.facebook.com/star1926/?locale=pl_PL
no i rzekomo mamy nowego napastnika ale kto taki nie wiem
Zakohi Franck Alain Djoulou no i ma zagrac dzisiaj
Ostatnio edytowany przez ds (2023-09-02 10:46:32)
Bardzo podoba mi się przedstawianie w ten sposób drużyn, które rywalizują między sobą. Można w ten sposób przypomnieć sobie kawałek historii klubu.
Wiadomość dodana po 4 h 14 min 41 s:
W komentarzu przy składzie ktoś napisał, że ma 24 lata i ma paszport włoski.
Wiadomość dodana po 5 h 18 min 34 s:
Tragedia jak nasi kopacze grają. Dzięki tylko Perchelowi oraz niecelnym strzałom przegrywamy do przerwy tylko 2:0.
To jest dramat przegrywamy 3-0 z beniaminkiem to z kim my wygramy? z Avą Garbarnią? a najlepszym naszym zawodnikiem najłmodszy Perchel cztery mecze pod rząd bez strzelenia gola bilans bramkowy 0-11 naprawde mam dośc LIiany, to już zadługo trwa i napiękniesze będą jego pomeczowe wypowiedzi że uczą sie tej ligi że mecz nam sie nie ułożył bo gdybśmy itd itd czy ktoś podejmie odpowiedzialną decyzje w tym klubie? bo to też i trener odpowiada za wyniki
Za tydzień mecz który nam dużo powie. Do Krosna przyjeżdża zespół Sieniawy który jest w tym momencie najsłabszy. Jeśli wygramy poprawi się atmosfera w zespole i może dojdziemy do 5 wygranych na koniec rundy.
Jak przegramy albo nawet zremisujemy to zrobi się na prawdę gorąco.
Co do zmian sztabu czy zawodników to warto pamiętać że w przypadku spadków Sandecji i Stalowej Woli raczej się nie utrzymamy w lidze. Trzeba też myśleć kim będziemy grali w 4 lidze. Na w chciałbym żeby zamieniono chłopaków z Krosna na zaciąg który i tak odejdzie. Są nazwiska w Karpatach które choć zawodzą w 3 lidze to powinni grać sezon do końca.
Co do naszej gry to po ustawieniu sobie meczu 2 bramka rywal oddał trochę miejsca. Nasi próbowali. Szło słabo, ale być może z czasem będzie coraz lepiej.
Problemem na dzień dzisiejszy są głupie straty piłki na swojej połowie podczas wyprowadzania akcji oraz mało dobry piłek na napastników. Ale przy 2:0 trochę takich akcji próbowaliśmy tworzyć.
Do końca rundy jesiennej pozostały nam u siebie mecze z Sieniawą, Jaśkowicami, Chełmianką Wiązownicą, Orlętami i Tarnowem. Są to drużyny z którymi powinniśmy wygrać, jeżeli myślimy w przyszłym roku się utrzymać w lidze. Ale musimy zagrać ofensywnie z dwoma napastnikami z przodu. Nie powinno już być żadnych kalkulacji.
Problemem jest prowadzenie gry między formacjami. Jeżeli mamy jeszcze system na 4-4-2 to może być jeszcze gorzej.
Tak jak napisałeś mamy u siebie sporo meczy z zespołami które są teoretycznie w naszym zasięgu. Trzeba zdobyć 20 punktów i na spokojnie przepracować zimę.
Tylko niestety następna runda będzie trudniejsza bo zespoły walczące o utrzymanie będziemy mieli na wyjeździe. Choć na razie nie ma co martwić się o rewanże bo jak skończymy rundę z 15 punktami to rewanże mogą nie mieć już znaczenia .
Wiadomość dodana po 25 min 12 s:
* jeżeli jeszcze mamy zmienić system na 4-4-2 (to chciałem napisać wyżej)
Na Podkarpaciu live jest krótka wzmianka o nowym naszym zawodniku
Ten zawodnik zrobił na mnie dość dobre wrażenie. Zobaczymy jak się będzie prezentował po dłuższym okresie treningów z zespołem.
Na portalu jest info że to nie koniec transferów. Dla mnie to wygląda dość dramatycznie. Mamy na papierze dość mocny skład gdzie kilku zawodników ma doświadczenie w 3 lidze. Nasz zespół nie musi wygrywać bo to sport, ale styl mamy tragiczny.
Liczę że pokonamy Sokoła Sieniawa i to będzie przełamanie po którym będziemy grać lepiej.
Całkowicie się zgadzam. Można przegrać ale nie w takim stylu jak my to robimy.
Wiadomość dodana po 1 h 49 min 20 s:
Środkowy obrońca Vadym Paramonow, Ukrainiec ma wzmocnić Karpaty Krosno. Tak piszayna Podkarpaciu live.
To co się dzieje u nas w klubie przypomina mi sytuację że Stali Rzeszów. Tam też nie idzie i zasypują wyniki kolejnymi transferami.
Uważam, że nasz sztab trenerski ma jakieś pojęcie co się dzieje w klubie. Jeżeli uznali że potrzeba nam kolejnego zawodnika defensywnego to może tak jest.
Moim zdaniem jednak brakuje nam kreatorów gry. Zawodników którzy będą potrafili ustawić się do podań. Teoretycznie obronę mamy dość solidna. Tylko co z tego jeżeli nie mają komu podawać piłki a kolejni rywali grają pressing pod naszym polem karnym. Ile to jest z razy pomocnik dostawał podanie i zamiast grać do przodu cofa podanie znowu do obrońców. Tak trafiliśmy bramki na 0:1 z Siarka czy Polancem.
Teoretycznie jeżeli rywale ustawiają się tak wysoko to powinni być karani przez nasz zespół kilkoma szybkimi podaniami do przodu (gdzie z automatu jest więcej miejsca). A tak nasi nie potrafią wyjąć z własnej połowy. Nawet w sytuacji kiedy gramy na 5 pomocników. A czasem nawet 6 bo przy wyprowadzaniu akcji często boczni obrońcy idą do przodu.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-04 18:39:27)
A i to pzrypomina Cosmos, wyażam sztab niema pojęcia tylko bawi się czims pięniązkami o bo po co sciagac Ali i Jabę jak nie moga grac razem.
Bardziej mamy problem ciagle z strzelaniem goli a nie defensywny pomocnik , nie mozna pisac ze obronę mamy dosc solidna bo ile to straconych bramek a w zasdzie broni nas jalmłodszy bo inaczej w Starachowicah byłby wynik podobny jak w Tarnobrzegu tatkie moje zdanie sorry za krytykę, na podkarpaciu czy w oscieznych województwach zapewne jest wiele wartosciowych zawodników np nasz były zawodnik który strzelił ju z 4 baramki Kyrło Senko po co szukac jakiś wynalzaków którzy pograja runde i z Krosna spd...
Wiadomość dodana po 12 min 58 s:
Jeszcze dodam wiekosc klków które chca osiagnac i osiagneły graja stabilna 11 a u nas to parodiaza kazdym razem zupełnia inna jedestka co Trener chciałl osiagnąc nagłymi czterami zmianami w Starochowicachno na nowo się musieli w drugiej połowie grać porozumiec sie ze sobą poznać ja rozumie jedna zmiana czy dwie w 45 ale np nastepna przykaładfowo 65 nastepna 75 bardzo mi sie to nie podoba
Siarka i Starachowice to mocne zespoły. Następny mecz pokaże w jakim jesteśmy miejscu.
Zgadzam się z tym, że chyba za dużo kombinacji ze składem. W każdym meczu inne ustawienie. Najpierw Jaba z przodu. Potem Stasik. Potem Geci. Potem Aliba. Potem nowy zawodnik.
Wymuszone przez czerwoną kartkę zmiany w obronie. Szeroka.kadra jest dobra, ale każdy musi wiedzieć co i jak grać.
Wierzę że w sobotę się przełamiemy i będzie trochę z górki. Następne dwa mecze to minimum 4 punkty a najlepiej 6. Dałoby nam to duży oddech w tabeli i spokojniejsza grę o przekroczenie 20 punktów na jesień.
Czasem stosuje się zasadę, że zwycięskiego składu się nie zmienia. Ale trzeba zwyciężać. Jak nie ma zwycięstw a są ostatnio same porażki, to trener kombinuje ze zmianami w składzie. Wymuszone są jeszcze kontuzjami( Twardowski, Stasik) czy kartkami.
Tylko moim zdaniem problemem jest brak zgrania. Tutaj akurat takie rotację mogą nie pomagać.
Ale tak jak napisałem wcześniej. Siarka i Starachowice to mocne zespoły. Może nie ma się na razie co załamywać. Styl jest fatalny ale poczekajmy na sobotę. Wygrana może dać nam bardzo dużo. Nie tylko w tabeli ale też w atmosferze w zespole.
Na stronie Karpat Krosno FB w komentarzach Karpaty Krosno odpowiadają pytającemu czy mamy nowego obrońcę, że nie mamy?
Myślę że ten etap Karpat dobiegł do końca. Zespołu nie da się teraz wymienić więc trzeba zmienić trenera. Szydełko jest wolny .
Całe nieszczęście zaczęło się w chwili awarii nagłośnienia, gdy wręczane było podziękowanie dla przedstawiciela sponsora PGNiG Technologie.
Pamiętam, że zawsze na przedmeczowych odprawach przedstawiciel sztabu szkoleniowego informuje zawodników, kto sędziuje mecz i jak należy się zachowywać, choć każdy wie że Szydełko uwielbia kartkować zawodników.
Co do samego meczu. Filipchuk podobał mi się gdy był testowany w sparingach. To jednak co dzisiaj zagrał to tragedia. W dalszym ciągu szwankuje u nas skuteczność. Słyszałem że Sieniawa ma bardzo małą kadrę zawodników i wszyscy mają u nich po 3 tys. zł. Chcieli ściągnąć jeszcze kilku zawodników aby wzmocnić skład ale lepsi kopacze za dużo mieli wymagania. Nie wiem jak jest u nas z płacami.
Niestety z tą grą którą prezentujemy to w przyszłym sezonie będziemy grać w IV lidze. Zaszumiało niektórym po zwycięstwie z Wieczystą. Teraz każdy mecz to walka walka i jeszcze raz walka o punkty aby się utrzymać.
Wczoraj w meczu z Albanią Krychowiak popełnił taki sam faul jak Hudzik w meczu z Sieniawą i dostał żółtą kartkę od sędziego z Hiszpanii. Hudzik z kolei otrzymał czerwoną kartkę od sędziego z Rzeszowa?
A ja l ze to nie koniec nabytków Karpat
Sędziowanie to jedno. Ale nasz zespół w 7 meczach strzelił 2 bramki!!!!
Zobaczymy czy prezes nadaje się na swoją funkcję. Jeżeli tak to wstrząśnie zespołem. Zmieni trenera. Jak tak dalej będziemy trwać to z 3 kolejki i możemy budować skład na 4 ligę bo nikt konkretniejszy do nas w zimie nie dołączy. A co lepsi z tej rundy uciekną.