Nie jesteś zalogowany na forum.
Wracjąc do meczu to powiedzcie mi co wyprawia Filipchuck karny to jego wina9 (przcież on piłki nie potrafi przyjąć) a zobaczie co ro robi między 34 a 35 minutą meczu sam w polu karnym zawodnik Sieniawy jakies dwa trzy metry od niego zamiast ta piłkę wyp.... to czeka zawodnik z Sieniawy podbiega ten mu ją praktycznie podaje i mogło się to skończyć bramką bez komentarza wszytko to widać na skrócie z meczu.
Ostatnio edytowany przez ds (2023-09-12 09:50:38)
Też jestem zdziwiony co on wyprawiał w tym meczu. Jeszcze raz piszę że widziałem go w sparingu w Gorlicach z Glinikiem gdzie był wyróżniającym się zawodnikiem. Co się z nim dzieje tego nie wiem jak i kolejny nasz zawodnik Hudzik, który po raz kolejny łapie czerwoną kartkę i pewnie ponownie kara dwie kolejki. I tak można by jeszcze pisać o kilku innych zawodnikach.
Jak nie dziś to kiedy.
Meczem ostatniej szansy była Sieniawa. Wiadomo że w tym układzie już nic z tego nie będzie.
Nie mam pretensji do trenera. Chce dobrze. Nie wychodzi.
Nie mam pretensji do piłkarzy. Jak nie idzie to nie idzie. Lepsi nie będą, ale z drugiej strony w 3 lidze powinni grać lepiej. To nie ekstraklasa.
Mam pretensje do prezesa. On jest od tego żeby ratować ten sezon. Zabrakło decyzji na którą czekałem po Sieniawie.
Myślę że po tym meczu nastąpi zmiana trenera. Choć kto wie . Jak nastąpi zmiana to przynajmniej o jeden mecz za późno, bo może na fali po zmianie trenera tydzień temu udałoby się tej mecz dzisiaj wygrać. Na Garbarnie impuls raczej nie wystarczy.
Punkty uciekają.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-16 17:59:40)
Masakra co nasi grają. I meczu bez komentarza.
Wiadomość dodana po 02 min 36 s:
Jak mają wygrywać gdy niektórzy piłkarze nie przychodzą na treningi albo się tylko na nich pokazują gdyż trenują inne zespoły a tu kasa dodatkowo leci.
Wiadomość dodana po 11 min 09 s:
Ale jest szansa na przełamanie za 10dni. 27.09 gramy mecz pucharowy z Szebniami to może wygramy?
To dobrze to się skończyło 0-2
tak słyszałem bo nie byłem na meczu
Bardzo ciekwy i emoconalny wymiad z Markiem na Podkarpacielive jesli byliści to naprawde było 100 osób na meczu?
Nasi grali w 10 od 44 minuty. Rywal w pierwszej połowie miał jeszcze jakieś akcje ale w drugiej nie za bardzo. Większość drugiej połowy nasi próbowali coś strzelić i nawet Gawle strzelil tylko sędzina zagwizdał spalonego.
Raczej nie zanosiło się na wyższy wynik. Rywal po strzeleniu 2 bramki raczej nam nie zagrażał. Może mieli z 4 akcje do końca meczu.
Co nie zmienia faktu że każdy mecz wygląda u nas tak samo. Rywale ustawiają sobie mecz bramka w pierwszej połowie. Nasi szarpią ale bez groźnych strzałów na bramkę. Potem czerwona kartka albo druga żółta.
Przegrywamy mecze na swoim stadionie z zespołami z którymi mieliśmy walczyć o utrzymanie.
Albo prezes zmieni trenera i zdobędziemy jeszcze trochę punktów albo zostanie tak jak jest.
Nie wiem czy zmiana trenera coś pomoże, ale tak robi każdy zespół który ma takie wyniki. Nie możemy teraz zmienić składu.
To dobrze to się skończyło 0-2
tak słyszałem bo nie byłem na meczu
Bardzo ciekwy i emoconalny wymiad z Markiem na Podkarpacielive jesli byliści to naprawde było 100 osób na meczu?
Nie liczyłem ale było ok.300 kibiców, jednak dużo wyszło po pierwszej połowie.
Jeszcze co do wywiadu Marka na Podkarpaciu live.
Już w 4 lidze uważałem, że nasi chcą wchodzić z piłką do bramki. Czasem było za mało sytuacji bramkowych.
Teraz w 3 lidze podobało mi się jak Starachowice zagrali mecz z Karpatami. Dużo celnych strzałów na naszą bramkę. Dużo wybronił nasz bramkarz ale rywal stwarzał akcje za akcja. A u nas sytuacje bramkowe można policzyć na palcach jednej ręki. Chodzi mi o strzaly celne na bramkę. Jak raz nie wychodzi to trzeba uderzyć jeszcze raz. I tak do skutku. A jak się strzeli w światło bramki 5 razy i bramkarz wszystko wybroni to można mówić o braku skuteczności.
Trener próbuje różnych ustawień o kombinacji. Narzekaliśmy na brak napastnika. Pisaliśmy o Gecim. W ataku zagrał Geci. Potem sprowadzono innego napastnika. Wczoraj w pierwszej połowie zagraliśmy na dwóch napastników. Potem na druga zmiana (pewnie wymuszona czerwona kartką) i znowu na jednego napastnika.
Nasz zespół nie ma koncepcji na grę.
Na plus to oceniam że gra piłką wygląda trochę lepiej. Współpraca między obrona a pomocą jest lepsza.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-17 16:42:29)
To dziennikarstwo jak i sedziowanie ten mówi ze 100 osób nie było w Nowiny 24 piszą że 400 komu tu wierzyć.
Marek w ogóle nie powien sie tłumaczyć bo gdzie jest trener gdzie prezes schowali głowę w piasek?
Marek w tych ostanich meczach nie grał praktycznie wcaleto co mógł zrobić? ze Swidniczanką wcale,z Siarką wszedł w 85, z POłańcem w 87,w Strachowicach w ogóle, z Sieniawą w ogóle, dopiero w ostanim meczu dostał szansę na grę od poczatku drugiej połowy to jak On może zgrywać sie z drużyną?
Trener może chcieć trenować bo dlaczego nie?
To prezes jest od tego żeby wyciągnąć wnioski. Moim zdaniem prywatnie prezes to równy gość. Tylko nie rozumiałem dlaczego trenerem był Jeczkowski. Potem trenerem zrobił Liane (po tym jak Jeczkowski sam zrezygnował). Ma jakies dziwne podejście do trenerki. Nie boi się ściągnąć gościa z Gruzji, Wielkiej Brytanii a trenerów zatrudnia z okolic Krosna. Bez doświadczenia piłkarskiego czy trenerskiego.
Szydełko też zaczynał w Krośnie tylko na czeskiej był asystentem Opalińskiego. Liana nie ma doświadczenia i w tak trudnym momencie chyba za dużo eksperymentuje.
Do tego jest problem z psychika piłkarzy. Jak nie idzie to lwia głupie karki i gramy już któryś mecze z rzędu w osłabieniu.
Tutaj trzeba mniej kopać po nogach tylko lepiej się ustawiać. Mieć jakieś pomysły na akcje ofensywne.
To nie jest żadna nowość w piłce że prezesi zmieniają trenerów. W naszym zespole potrzeba trenera który zna ligę. Będzie miał jakieś doświadczenie bo czasu na ogarnięcie coraz mniej! Trzeba od pierwszego treningu ustawić jakiś skład i trzymać się go już do zakończenia rundy.
Jak dla mnie dobrym wyborem mógłby być Szydełko. Zna ligę trenował Podhale. Mamy na prawdę nie najgorszy sklad. Moim zdaniem lepszy niż Unia Tarnów. Taka Sieniawa to jest personalnie ligę niżej od nas.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-17 21:44:43)
,, Nie ma mnie w tej chwili w Krośnie , ale dzwoniłem do działaczy ( ciekawe jakich) by mie podejmowali żadnych nerowych ruchów ( przecież Ty jestes Prezesem Ty decydujesz) to cytat z nowiny24 i mój kometarz to sa jakies kpiny z Nas wiernych Kibców
A telefonicznie emailowo nie mozna podjac jakis decyzji trzeba byc w Krosnie? żarty
Ostatnio edytowany przez ds (2023-09-19 00:30:46)
Prezes wypowiada się że czekają nas trudne mecze z Garbarnią i Avią. Zgadzam się z jego wypowiedzią tylko, że z pozostałymi drużynami pójdzie już lepiej? skoro nie potrafiliśmy wygrać z Sieniawą i Jaśkowicami?
Ja zaczynam się oswajać z myślą że na koniec rundy nie zdołamy zdobyć więcej niż 10 punktów. Ale wcale się nie zdziwię jak ugramy jeszcze max z dwa remisy.
Nie znam takiego klubu który w tak trudnej sytuacji nie próbowałby się ratować. Na prawdę nie wiem czym kieruje się prezes.
Szczerze mówiąc jak lecieliśmy z 3 ligi kilka lat temu to mieliśmy skład który w Krośnie ograł Jaśkowice 3:0. Unię Tarnów 4:1. Chodziłem wtedy na mecze i wierzyłem w utrzymanie. Teraz nie wierzę w utrzymanie z taką grą i na mecze mi się za bardzo nie chce chodzić.
Nie można wygrać meczu jak się nie strzela na bramkę. Nie chcę mi się szukać, ale mógłbym się założyć że w 3 ligach mamy najmniej strzelonych bramek ze wszystkich grup.
Jakiś czas temu na fejsbuku był konkurs kto strzeli pierwszą bramkę. Ja bym zrobił konkurs ile celnych strzałów na bramkę oddamy i czy w pierwszej połowie nasi obrońcy zaliczą asystę dla rywala.
Nie bardzo wierzę w punkty jutro, ale może się okazać, że w meczu w którym zagramy z kontry będzie łatwiej niż z zespołami z którymi próbujemy grać piłka.
Nawet remis mógłby poprawić nastrój w zespole. Trzymam kciuki.
Przecież ten konkurs jest i teraz przed tym meczem i teraz to jest tak smieszne owszem że wiem ze to zabawa ale większość stałych kibców to maja karnety tak jak ja wiec po cos się w ogóle bawić inna większośc to strasi Panowie też stali bywalcy dla takich ludzi to niema sensu ,a dla innych żeby wygrać 15 zł jaki sens?Może leipej zamiast tego jakaś koszulka szalik jakieś szklanki z logo Karpat najlepiej z takimi wynikami to wpuszczac wsystkich za pól darmo.
Co do meczu mawet jesli zagramy z kontry to kto strzeli 8 meczów 2 bramkino chyba najbardziej bym obstawił po tym wszystkim co widziałem i czego nie wiedziałem to ze Garbarnia przez przxypadek sobie strzeli samobója no przepraszam ale trudno w tej sytuacji być optymistą. Pozdrawiam Was
I jeszcze jedno. Taki konkurs ma sens jeżeli znamy wyjściowy skład a nie, że głosujemy na zawodnika i okazuje się że jest akurat na rezerwie.
Co do samego meczu z Garbarnią to na pewno będzie ciężko ale po ,,cichu,, liczę na co najmniej remis ✊
Rzeczywiście dalej jest ten konkurs .
W następnej kolejce półmetek rundy a u nas na koncie dwie strzelone bramki z czego jedna z karnego.
Na podkarpaciu live jest wywiad z naszym trenerem Dariuszem Lianą
Z wywiadu wynika że trener się jeszcze nie poddał .
Ma trochę racji że decyzje sędziów czasem były dla nas krzywdzące. Z drugiej strony ja swojego zdania nie zmieniam. Żeby wygrywać trzeba uderzać w bramkę. Czasem wystarczy jeden celny strzał z ale zazwyczaj żeby zdobyć bramkę trzeba uderzyć kilka razy.
Dopóki nasz zespół nie będzie potrafił uderzyć celnie kilka razy na mecz to trudno liczyć na punkty.
To co mnie jeszcze trochę w tym wszystkim denerwuje to niska jakość stałych fragmentów gry. Mamy sporo rzutów rożnych i wolnych ale prawie wszystkie zupełnie nic nam nie dawały. A szkoda.
Jak Cię nie zwalniają z pracy a masz dobra płacę to tez nie odchodzę, mówienie o sędziach to porównam z pracą jak ci dają tyle do ręki to co mi tam ze ktoś mi robi źle ja robię swoje dobrze, ale a ta praca nie jest wykonywana dobrze bo wyniki o tym świadczą
takie banały ktorych już słuchać nie można
Ciekawym składem rozpoczynamy mecz. Faul przed polem karnym Stasza i zawodnik garbarni z wolnego strzela bramkę. Po kilku minutach rzut rożny dla nas i rehabilitacja Stasza, który strzela bramkę na 1:1. Ciekawy mecz, mamy szansę. Niestety w pierwszej połowie złapaliśmy już 3 żółte kartki + 1 na ławce. W pierwszej połowie zmiana u nas za Djoulou/ma żółta kartkę/ wszedł Wajs. Po przerwie zmieniłbym bezproduktywnego i wolnego Fundakowskiego. Jak na razie gra wygląda nie źle.
Wiadomość dodana po 19 min 30 s:
57 minuta i w polu karnym fauluje Wajs i Garbarnia wykorzystuje karnego i prowadzi 2:1
Wiadomość dodana po 1 h 03 min 18 s:
Niestety przegrywamy 2:1, pomimo tego, że przeważaliśmy w meczu i byliśmy od nich lepsi. Nie wiem po co trener trzymał do końca meczu na boisku Fundakowskiego, chyba aby się przypodobać grupie naszych kibiców.
Nie byłem na meczu więc nie mogę oceniać. Tak na pierwsze spojrzenie to wreszcie strzeliliśmy bramkę. Do tego dogralismy mecz w 11. To już jest jakiś postęp.
Jak przegramy z Chełmianka za tydzień to raczej trzeba myśleć o 4 lidze za rok.
Czy przegramy Chełmianka czy nie to juz trzeba myśleć nie o 4 lidze tylko o zmianach w sztabie szkoleniowym w zarzadzie w długiej przerwie zimowej poszukac solidnych dobrych graczy.
Przeciez trener na ostatnim meczu praktycznie nie wychylał głowy z budki tak słyszałem ze tak był majezdzany przez kibiców i mial szczęscie że wielu tych takich KIbiców wybrała się na mecz Stali Rzeszów
Wiadomość dodana po 06 min 07 s:
N a stronie garbarnia krakow.pl jest dwuglos trenerski po meczu
Wiadomość dodana po 42 min 02 s:
Patrzę na skład Karpat...Perchel-Smoleń , Stasz , Gawle-Jaba( 85 Paczkowski) Jedryas( 73 Filipczuk)Szafra(73Geci) Głod. Djoulou(35 Wajs) Fundakowski
Djojoluo doznał jakies kontuzji?
Wiadomość dodana po 48 min 29 s:
Króla pominąłem przepraszam
Oglądałem mecz w internecie i nie zauważyłem aby Djoulou miał kontuzję ale wcześniej załapał żółty kartonik. Wreszcie nie można było mieć pretensji do sędziego za prowadzenie zawodów. Przegraliśmy przez nasze błędy. Niepotrzebny faul przed polem karnym Stasza( tracimy bramkę z rzutu wolnego) oraz,,głupi,, faul Wajsa w polu karnym, gdzie tracimy bramkę po rzucie karnym ( pomimo tego Wajs zagrał bardzo dobry mecz).
Szczególnie w drugiej połowie to oblegaliśmy Garbarnię na jej połowie ale bez skutku. Zawodnicy Garbarni kondycyjnie byli dużo słabsi. Szkoda że trener nie zmienił w przerwie Fundakowskiego, który był za wolny.