Nie jesteś zalogowany na forum.
Z opisu meczu wygląda na to, że graliśmy od jakiegoś czasu w przewadze jednego gracza.
Faul przed polem karnym to ryzyko które czasem obrońcy muszą zrobić. Karny to niestety już duży błąd. I tak sobie myślę, że chyba znowu daliśmy rywalowi prezent na 2:1. A szkoda, bo nawet remis byłby dla nas krokiem w przód przed następnymi meczami.
Jeżeli jednak skład zagrał solidnie to jest już pomysł na następny mecz. Poprzednio w każdym meczu bylo inne ustawienie i inni piłkarze. Pasuje trzymać się jakiegoś pomysłu na grę bo mecze uciekają i nie można eksperymentować do końca rundy.
Wiadomość dodana po 7 h 06 min 16 s:
Obejrzałem powtórkę i niestety pierwsza bramka to powtórka z rozrywki. Mamy piłkę i wycofujemy do obrońcy tak że do piłki dochodzi rywal.
Na plus rzuty rożne. Wreszcie mamy z tego jakieś sytuacje.
Rzut karny moim zdaniem dyskusyjny. Wajs chciał wejść ciałem. Rywal szukał karnego.
Przy faulu w polu karnym przez Wajsa wydaje mi się, że sędzia zasugerował się tym że Wajs gdy wszedł w zawodnika Garbarni użył ręki i wyglądało to jakby odepchnął przeciwnika.
Odniose się do rzutu karnego moim zdaniem to taki rzut karny jak dla Nas z Wieczystą no można się przyczepić do jednego i drugiego ale sędzia zagwizdał i po temacie, to co zrobił z Grześkiem Gawle jeden z zawodników Garbarni w polu karnym.... nie będę kometował takie zagranie głowa do bramkarza to też zostawie bez komentarza
Wprawdzie tworzylismy akcje troszkę sytuacji było tylko ile oddalismy celnych strzałów? bramka dla Nas to przypadek dużo szczęścia dla mnie dwóch najlepszych zawodników to Perchel i Jaba
Podsumowując te 9 kolejek
Ostatnio edytowany przez ds (2023-09-24 23:02:09)
Nic dodać nic ująć. I jeszcze jedno. Mamy specjalistę trenera od bramkarzy w osobie p. Hajduka. Niech uczy bramkarzy że przy rzucie karnym bramkarz winien stać na linii i rzucać się dopiero wówczas gdy zawodnik uderza w piłkę a nie jak Perchel rzuca się w obrany kierunek kiedy zawodnik dobiega do piłki.
Wiadomość dodana po 1 h 55 min 05 s:
Na dzisiejszym posiedzeniu zarządu klubu Karpat Krosno odwołano z funkcji trenera Dariusza Ljanę.
Zespół potrzebuje nowego impulsu. Wbrew pozorom nasza sytuacja nie jest jeszcze tragiczna. Liga jest wyrównana. Dwa zwycięstwa i łapiemy kontakt ze środkiem tabeli.
Prawdopodobnie nowym trenerem będzie Szydełko?
Wiadomość dodana po 09 min 32 s:
Oficjalnie Kamil Witkowski trenerem Karpat Krosno
Wolałbym trenera który ma większe doświadczenie w 3 lidze.
Na stronie podali że trener prowadził Wiązownica. Czyli jakieś doświadczenie w 3 lidze ma. Ale chyba trener na dorobku dla którego Wiązownica to był na razie szczyt trenerskiej drogi.
Trener za to ma doświadczenie piłkarskie. Miał okazję zobaczyć szatnie w zespołach ekstraklasy. Myślę, że to też jakiś plus.
Pozostaje trzymać kciuki! Myślę że po takim impulsie jak zmiana trenera nie powinniśmy przegrać naszego następnego meczu. Tylko w sobotę pasowałoby wygrać! Chełmianka na pewno jest zespołem do ogrania.
Wiadomość dodana po 24 min 21 s:
P.s. oprócz Szydełku na rynku był były trener Sieniawy Baran. W tamtym sezonie w dobrym stylu utrzymał Sieniawie w 3 lidze.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-25 15:54:06)
Okazuje się że nasz zespół jest na 2 miejscu w pro jumior. Gdyby udało nam się utrzymać i zachować 2 miejsce w klasyfikacji to klub może zarobić aż 300 tys. Dla klubu z 3 ligi to spory zastrzyk o pieniędzy.
Dzisiaj puchar w Szebniach. Pewnie dobra okazja do strzelenia kilku bramek przed ligą.
Wygrywamy w Szebniach z Jasiołką 8:0 i w następnym meczu spotykamy się z Czeluśnicą, która pokonała wczoraj w Rymanowie tamtejszy Start 1:0.
Oczywiście że fajnie byłoby zająć drugie miejsce w pro junior. Nie wiem tylko jak jest w regulaminie czy premia zależna jest od utrzymania się w III lidze.
Myślę, że trzeba się utrzymać.
Niestety zmiana trenera moim zdaniem dwie kolejki za późno. Ale póki piłka w grze szansę na utrzymanie mamy.
A co do dzisiejszego pucharu to nie widziałem trudno mi więc oceniać. Patrząc jednak na strzelców bramek to niestety nie widzę napastników. Zobaczymy co nasi zagrają w sobotę. Powiem że to pierwszy mecz od dłuższego czasu na który pójdę z chęcią
Geci jest nominalnym napastnikiem ale Ljana wstawiał go na pozycję pomocnika.
Widziałem na zdjęciach Alibe? wiec bardziej myślałem o nim i tym drugim nowym napastniku.
Jeżeli Geci zagrał w ataku i tak strzelił dwie bramki to jest mały plus. Mały bo dzisiejszy rywal z bardzo niskiej ligi.
O co chodzi z tym nowym sponsorem złotym nic nie wiecie?
Nie wiem, ale sąsiednim klubie w Jaśle ogłosili dzisiaj że sponsoruje ich PZU i życzą partyjnemu kandydatowi sukcesu w wyborach. Czyżby kandydat miał objazd i zahaczył do Krosna na 16 ?
Innymi słowami. Kto dzisiaj chcę robić sport to musi mieć układy w partii jak za PRL. Karpaty jak widać kasę mają ale wyników brak. Oby nowy trener coś jeszcze wyciągnął z tego składu. Nawet 15 punktów na koniec rundy dawałoby nadzieje.
Od dłuższego czasu wśród,,dobrze,, poinformowanych kibiców chodziła wieść że mamy sponsora, który ma wyłożyć finanse( chodziło ok 1 mln zł). Była też mowa, że to ma być ZUS tylko że chodziło o jakieś sprawy papierkowe. Być może że jest to ten sam sponsor co i w Jaśle.
Wiadomość dodana po 01 min 38 s:
Zresztą wybory tuż tuż to ktoś chce się wylansować jak w turnieju piłkarskim w niedzielę na Karpatach.
Wiadomość dodana po 07 min 47 s:
Wszedłem na stronę Czarnych Jasło i tam piszą że sponsoruje ich PZU dzięki zaangażowaniu Piotra Rycerskiego, kandydata do sejmu, który patronował turniejowi w niedzielę na stadionie w Krośnie.
Z tego by wynikało że to będzie ten sam sponsor co i w Jaśle.
Zresztą a dla mnie jest obojętne kto jest sponsorem Karpat. Na kogo miałem głosować to i tak zagłosuję. Jak jest możliwość pozyskania jakiegokolwiek sponsora to trzeba brać i podziękować za fundusze. Jutro to chyba mecz o wszystko. Po Twardowskim do końca jesieni nie zagra Stasik, który również jest po zabiegu na kolano.
Jest tak jak pisałem jakiś czas temu. Nasz prezes jest związany z wiadoma partia więc sponsoruje nas PGNiG i teraz PZU. Kasa w klubie jest, ale niestety wyników nie ma.
Prezes ogólnie porządny facet, ale decyzja o zwolnieniu trenera spóźniona. Być może zmiana powinna nastąpić jeszcze przed Sieniawa. Nawet 3 punkty więcej na dzisiaj dawałyby nam inne możliwości. Zresztą przegraliśmy na swoim stadionie mecze z Jaskowicami i Sieniawa z którymi teraz walczymy o wyrwanie się że strefy spadkowej.
Jak w zimę wejdziemy z 10 punktami to będzie trudno przekonać piłkarzy żeby do nas przyszli.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-09-29 15:35:06)
Piszesz że kasa w klubie jest. Otóż kasa będzie po dojściu sponsora PZU, gdyż wcześniej nie było jej za dużo.
To jest tragedia. Przegrywamy 4:3, a w prowadziliśmy już 3:1. Po co trener wstawiał w końcówce bardzo słabego Lando i Filipchuka, zamiast nich mógł wpuścić np.Głoda i Szafrana.
Nie grali za kartkę: Stasz, Wajs, Smoleń.
Pytanie dlaczego prezes nie zmienił trenera kilka kolejek wcześniej? Z taką grą nie stracilibyśmy punktów z Jaskowicami i Garbarnia.
W grze duża poprawa. O wyniku zdecydowała końcówka meczu. Trener jeszcze nie wie na co stać poszczególnych piłkarzy. Wpuścił pewnie bardziej doświadczonych.
Szkoda że nie udało się choć ugrać remisu .
Wiadomość dodana po 16 h 28 min 36 s:
Teraz jeszcze jedno zdanie na spokojnie, na drugi dzień.
Zagraliśmy najlepszy mecz w 3 lidze. Mieliśmy więcej z prowadzenia gry. Mieliśmy sporo akcji ofensywnych.
Takie Karpaty chce oglądać. Niestety pod koniec stalo się coś złego. Mam nadzieję że nasz trener to ogarnie. Remis na Avii to byłby fajny początek nowej serii
Sytuacja wygląda następująco:
Avia wyjazd
Wiązownica dom
Biała Podlaska wyjazd
Radzyń dom
Ostrowiec wyjazd
Tarnów dom
Dębica wyjazd
Wieczysta wyjazd.
Mecze z Avia, Biała i Wieczysta raczej poza naszym zasięgiem.
W domu mamy Wiązownice, Radzyń, Tarnów. Ekipy do ogrania.
Dwa wyjazdy w których możemy powalczyć o punkty. Ostrowiec (mają spadki formy) i Wisłoka z którą będziemy walczyć o utrzymanie. Kadrowo moim zdaniem nie są mocniejsi od nas. Jak mamy wygrać jakiś mecz na wyjeździe to chyba tylko z nimi.
Niestety Karpaty to zespół który szoruje po dnie tabeli. Przegraliśmy w Krośnie z takimi potęgami jak Jaśkowice czy Sieniawa. Ostatni mecz zwrócił mi nadzieję na lepsze jutro. Może uda się uzbierać chociaż te 15 punktów na jesień.
Zobaczymy co pokaże dziś drużyna. Do składu wracają po kartkach Stasz, Smoleń i Wajs.
Z tego co jest na 90minut wynika ze mecze z Wiazownica i Tarnowem rozegramy przy sztucznym.
Jak zauważył mój znajomy nie licząc tego meczu pozostanie nam 6 do rozegrania gdzie wszystkie będą z drużynami na tą chwilę od miejsca 8 w dół.
Mam nadzieję że trener dobrze to poukłada i wywali ze składu tych takiej innej karnacji bo jesli zawodnik nie potrafi przyjąć piłki to zap... za nią by naprawić swój błąd a tak było przy trzeciej i czwartej bramce co widac na skrócie
Teraz wyjedzie na ile trener zna się na swoim zawodzie. Pracuje z zespołem dwa tygodnie. Widział mecz z Chełmianka. Zobaczymy czy wyciągnie odpowiednie wnioski. Odpowiednio dobierze zawodników na mecz z Avia. Odpowiednio ich ustawi. Do tego dochodzą kwestie mentalne. Nasz zespół musi wierzyć w sukces i umieć o niego powalczyć.
Liczę na solidny mecz. Nawet przegrana może dawać nadzieję na przyszłość. Mimo naszego miejsca w tabeli liczę na niespodziankę. Jak pisałem wcześniej remis byłby dobrym początkiem nowej pozytywnej serii.
Wiadomość dodana po 16 min 57 s:
Kilka tygodni temu myślałem czy może nie pojechać na ten mecz. Ale wyniki mnie zniechęciły go to daleko. Myślałem że poglądami w necie a tutaj niespodzianki. Wygląda na to że transmisji nie będzie? Nie znalazłem....