Nie jesteś zalogowany na forum.
Ale dodałeś mu lat
ale zdarza się, ma 20 lat i z tego co wyczytałem do 21 roku życia liczy się pro junior
Faktycznie mój błąd, ?
Jakub Wlaźlik 18 letni środkowy napastnik kolejny nabytek?
Nie wiem jak grają ci nowi piłkarze ale na papierze wyglądają nieźle. Trener mówił że szuka młodych do pomocy i ataku więc mamy takich zawodników. Trener jeszcze mówił że szuka doświadczonego stopera. Zobaczymy kogo znajdzie.
Teraz tylko mocno trenować żeby nie odstawać od reszty ligi i pozostaje walka o punkty w każdym meczu.
Na Podkarpacielive jest info że nasz klub testuje zawodnika Denys Prutykovskiy. Znalazłem że to obrońca. Wzrost 1,87. Nie wiem czy na stopera trochę nie za niski, ale nie jesteśmy Barceloną. Budżet mamy ograniczony a poza tym mamy ostatnie miejsce w tabeli. Tylko że 3 liga to nie Liga Mistrzów i jak byłby wybiegany, dobrze się ustawiał to wystarczy.
A tak no w sumie w temacie bo to 3 liga a nie wiem czy wiecie ten Michał Trąbka przechodzi z ekstraklasowej Stali Mielec do Wieczystej Kraków gdzie w ekstraklasie zarabiał 40 tys a teraz będzie zarabiał 130tys
Wiadomość dodana po 22 min 48 s:
Teraz już nie w temacie ale szacun wielki dla tego kto to opracował
KLASA OKRĘGOWA: KROSNO od roku 1984
Zimowa przerwa w rozgrywkach sprzyja opracowywaniu i redagowaniu materiałów, na które podczas sezonu ligowego nie ma wystarczająco dużo czasu. Nie lada gratkę dla wszystkich miłośników historycznych ciekawostek opracował Łukasz Frydrych, który sporządził zestawienie statystyk krośnieńskiej Klasy Okręgowej od 1984 roku do chwili obecnej.
Od 1984 roku w krośnieńskiej klasie Okręgowej wystąpiło w sumie aż 71 zespołów (obok nazwy podana liczba rozegranych sezonów w okręgówce): Amator Sanok [1], Beskid Posada Górna [2], MKS SMS Bieszczady Ustrzyki Dolne [20], GLKS "Błękitni" Jasienica Rosielna [1], Brzozovia MOSiR Brzozów [18], Burza Rogi [7], Cisy Jabłonica Polska [2], LKS Cosmos Nowotaniec [8], JKS Czarni 1910 Jasło [11], Czarni II Jasło [14], Ekoball STAL SANOK [2], Galicja Cisna [4], Gaudium Łężyny [3], GKS Krościenko Wyżne/Pustyny [3], GKS Górnik Grabownica [8], LKS Górnik Strachocina [26], ULKS "Grabowianka" Grabówka [8], Iskra Przysietnica [12], LKS Iwonka Iwonicz [14], LKS Jasiołka Świerzowa [5], JKS Jasionów [2], LKS Juventus Poraż [1], Karpaty Klimkówka [4], K.S. Karpaty Krosno [5], Karpaty II Krosno [7], K.S. Kotwica Korczyna [14], Leśnik Baligród [11], LKS Czeluśnica [8], LKS Rafhouse Długie [6], LKS Głowienka [18], LKS Górki [1], LKS Haczovia Haczów [5], LKS Olszanica [5], LKS Pisarowce [4], LKS Skołyszyn [19], LKS Gimball Tarnawa [2], LKS Zarszyn [14], LKS Lotniarz Bezmiechowa [7], Markiewicza Krosno [8], Nafciarz Bóbrka [3], Nafta Jasło [5], ZKS Nafta Jedlicze [30], LKS „Orion” Pielnia [2], LKS Orzeł Bażanówka [9], LKS ORZEŁ Bieździedza [4], LKS Orzeł Faliszówka [3], Orzeł Pustyny [1], MKS Ostoja Kołaczyce [20], Partyzant MAL-BUD 1 Targowiska [16], Piast Miejsce Piastowe [10], Pionier Średnia Wieś [1], LKS Płomień Zmiennica [1], Podhalanin Biecz [4], Polonia Kopytowa [2], Przełęcz Dukla [24], LKS Przełom Besko [19], Geokart Sanovia Lesko [22], Sobniów Jasło [8], Plombier Sparta Osobnica [6], Stal II Sanok [16], Start Rymanów [23], Szarotka Nowosielce [3], LKS Szarotka Uherce [24], LKS Tempo Nienaszów [8], Victoria Kobylany [7], K.S. Wiki Sanok [2], Wisłok Sieniawa [3], Wisłoka Nowy Żmigród [6], Zamczysko Mrukowa [13], GKS Zamczysko Odrzykoń [23], LKS Zorza Łęki Dukielskie [3].
W tym okresie najwięcej sezonów rozegrał zespół Nafty Jedlicze (30). Niewiele mniej na swoim koncie mają drużyny Górnika Strachocina (26), Szarotki Uherce (24), Przełęczy Dukla (24), Startu Rymanów (23) oraz Zamczyska Odrzykoń (23).
W klasyfikacji zdobytych punktów od 1984 roku również na czele znajduje się drużyna Nafty Jedlicze, która zgromadziła na swoim koncie 1183 punkty (w 840 meczach). Barierę 1000 punktów przekroczył również Górnik Strachocina, który ma ich w swoim dorobku 1032 (w 740 meczach). Na kolejnych miejscach Start Rymanów (905 punktów, 653 mecze), Szarotka Uherce (885 punktów, 700 meczów), Przełęcz Dukla (875 punktów, 660 meczów), Bieszczady Ustrzyki Dolne (865 punktów, 565 meczów), Przełom Besko (860 punktów, 536 meczów), Sanovia Lesko (840 punktów, 612 meczów), Zamczysko Odrzykoń (839 punktów, 641 meczów), Partyzant Targowiska (760 punktów, 450 meczów).
Najwięcej rozegranych spotkań w swoim dorobku mają drużyny Nafty Jedlicze (840 meczów), Górnika Strachocina (740 meczów), Szarotki Uherce (700 meczów), Przełęczy Dukla (660 meczów), Startu Rymanów (653 mecze), Zamczyska Odrzykoń (641 meczów) oraz Sanovii Lesko (612 meczów).
W latach 1984-1994 najwięcej punktów na swoje konto zapisała Ostoja Kołaczyce (274 punkty, 211 meczów), a czołową piątkę uzupełniają Brzozovia Brzozów (255 punktów, 182 mecze), Przełęcz Dukla (241 punktów, 237 meczów), Stal II Sanok (229 punktów, 181 meczów) oraz LKS Głowienka (227 punktów, 211 meczów).
W latach 1994-2004 najwięcej punktów zgromadziła drużyna Zamczyska Odrzykoń (441 punktów, 282 mecze). Na kolejnych pozycjach Górnik Strachocina (394 punkty, 248 meczów), Szarotka Uherce (367 punktów, 274 mecze), Sanovia Lesko (327 punktów, 188 meczów) i Zamczysko Mrukowa (317 punktów, 230 meczów).
Należy wspomnieć, że od sezonu 1995/96 za zwycięstwo przyznawane są 3 punkty, a nie jak wcześniej 2 punkty.
W latach 2004-2014 najwięcej punktów zdobył zespół Bieszczady Ustrzyki Dolne (442 punkty, 270 meczów). Przełom Besko zgromadził tylko 10 punktów mniej (432 punkty, 270 meczów), a ponad 400 punktów zanotowała również Nafta Jedlicze (426 punktów, 270 meczów). Najlepszą piątkę uzupełniają, nieistniejący już niestety, Leśnik Baligród (395 punktów, 300 meczów) oraz Górnik Strachocina (344 punkty, 272 mecze).
Od roku 2014 najwięcej punktów zdobyła Przełęcz Dukla (440 punktów, 279 meczów). Partyzant Targowiska ma na konice 420 punktów (226 meczów). Na kolejnej pozycji Start Rymanów (400 punktów, 219 meczów). W czołowej piątce znajdują się również Czarni Jasło (371 punktów, 181 meczów) oraz Przełom Besko (350 punktów, 189 meczów).
Kawał historii naszej lokalnej piłki. Gdyby ktoś jeszcze posiadał inne interesujące materiały lub chociażby pomysły/propozycje na kolejne teksty zachęcam do kontaktu poprzez prywatną wiadomość.
Dzisiaj prawdopodobnie sparing Karpat Krosno z Cosmosem Nowotaniec w Słocinie?
Przegrywamy z Cosmosem 4-1
Chyba trzeba liczyć na to, że nasz zespół jest w trakcie ciężkich treningów i testuje jeszcze sporo nowych graczy. Bo wynik trochę za wysoki.
Z tego co wiem to w ciągu dnia mają dwa treningi, do południa na siłowni i popołudniu na sztucznym boisku na Bursakach.
Nie mam obecnie kontaktu z kimś to jest blisko klubu więc mogę opierać się na tym co przeczytam i usłyszałem na mieście. Wygląda jednak że klub przygotowuje się profesjonalnie do sezonu. Dużo treningów. Gra zawodników którzy mają czas na profesjonalne podejście do tematu.
Sparing to żaden wyznacznik. Pamiętam jak w lecie graliśmy z Unią Tarnów i jak tamten mecz wyglądał. A potem w lidze zupełnie się rozjechaliśmy. Oni grali coraz lepiej piłka a my szkoda gadać.
My będziemy mieli prawie nowy skład. Zobaczymy jak trener ich przygotuje to sezonu i jak ustawi. Ja jestem optymistą. Myślę że zagramy lepiej niż w lecie i uciekniemy z ostatniego miejsca. Nie wiem jednak czy to wystarczy na utrzymanie. Ale na to wpływ ma też 2 miejsce w 4 lidze. Brakowało czasu na budowę nowego składu. Odeszło też kilku ważnych piłkarzy jak Dziadosz czy Duda. Pechowa była też kontuzja Twardowskiego bo przez kilka kolejek trener próbował w ataku Stasika co pokazuje że kadrowo nawet 4 lidze mielibyśmy problem.
Tak sobie spojrzałem na terminarz i jakoś zaskoczyło mnie że pierwsza kolejka już 2/3 marca. Nie myślałem o tym przez długą zimę i zapomniałem że 3 liga zaczyna już tak wcześnie.
Tak więc do początku sezonu już bardzo mało czasu. Tylko miesiąc.
Znając realia to wątpię aby się w tym terminie zaczęła i zauważ też że na 2 i 9 marca mamy zaplanowane dwa sparingi
02.03 – Bruk-Bet Termalica II Nieciecza
09.03 – Łada Biłgoraj
Tyle że zespół musi być tak przygotowany fizycznie żeby zacząć sezon 2 marca. Bo gdybyśmy przegrali dwa pierwsze mecze i trener się tłumaczył że myślał że nie zaczną tak szybko to by się skompromitował.
Druga sprawa jest taka że nikt nie da gwarancji że będą mogli spokojnie zacząć 16 sezon? A jak pogoda nie pozwoli? To przełożymy kolejny mecz i potem będziemy grali z pucharem w systemie środa - sobota cała rundę?
Zima póki co prawie bez śniegu. Jak to tak dalej potrwa to warunku 2 marca nie będą gorsze niż nasz mecz z Wieczysta w Krakowie. Podhale niby ma problemy i w sparingach grają nieźle. Dla nasz jeden z ważniejszych meczy w rundzie. Znowu konkurent w walce o utrzymanie. Tylko nie możemy znowu przegrać jak z Sieniawa, Orlętami, Wiązownica, Jaskowicami.
Fundakowski ma przejść do Glinika Gorlice. Wczoraj ustrzelił dwie bramki w sparingu Gorlic z Ropczycami.
Troszkę krytycznie albo bardzo krytycznie mało optymistycznie albo za bardzo pesymistycznie.
Przy takim zarządzaniu klubu wydaje mi się że utrzymanie jest nierealne.
Trener przychodząc do klubu mówił że widzi duży potencjał no chyba widział to w kibicach w stadionie bo praktycznie cały skład się rozsypał Prezes Jabę na ,, barana ,, nosił a teraz co się dzieje kontraktują drugiego nie z uni i jeden tylko może grać przcież ten temat już przerabialiśmy Jaba grał a po co był Aliba? nie lepiej jak by na ławce siedział ktoś z Polski z regionu? Teraz to samo pozbywamy się jednego z najlepszych zawodników o ile nie najlepszego, co zarząd prezes trener myślał że tak ambtny zawodnik dający dużo od siebie będzie wchodził na końcówki meczy albo grzał ławę? Czy nie można było z nim porozmawiać przed podpisaniem umowy z innym z poza uni? Gdzie tu logika gdzie sens? O zebraniu sprawozdawczo wyborczym nie wspomnę bo już to przerabiaiśmy że go poprostu nie było,jak spadniemy to kim my będziemy gralii i o co w tej 4 lidze
Gdyby Jaba był taki dobry to by dzisiaj trenował w 2 albo 1 lidze. Jaba wyróżniał się w naszym zespołe za Liany gdzie praktycznie nie było zawodników ofensywnych. Potem gdy Witkowski to trochę poukładał i nasz zespół zaczął strzelać bramki to Jaba nie był skuteczny. Próbował dryblować ale trafił piłki. Nie podawał dobrze. Grał podobnie jak Gawle. Czyli zrywami które mało dawały.
Sprawa dla mnie wygląda tak że ten Bekzod został oceniony jak zawodnik dużo lepszy niż Jaba. Więc jak się trafił to klub go zatrudnił. W sparingach strzela bramki. Jak będzie grał solidnie w środku pola to powinien zarządzać z Raduljim.
Ja myślę że wyprzedzimy 3 zespoły nad nami na koniec sezonu, tylko od 2 ligi będzie zależało czy się utrzymamy. Może ktoś ze środka tabeli wpadnie w problemy (Garbarnia?, Wisłoka?, Unia?) to ich wyprzedzimy. Może jakiś beniaminek wpadnie w dołek i też dadza się przegonić (Świdniczanka?).
Pierwsze kolejki pokażą na co nas stać. Jak zapunktujemy to atmosfera się poprawi. Zespół uwierzy we własne siły i będzie się rozwijał. Jak źle wystartujemy to będzie frustracja wśród zawodników na w jesieni, głupie kartki, brak wiary przez co przegrane końcówki meczy. Zawodnicy będą musieli o nowych klubach a nie o walce do ostatniej minuty.
Trochę uzyskanych, niepotwierdzonych informacji. Wczoraj piłkarze trenowali na sztucznej nawierzchni stadionu w Chorkówce. W sumie jest 15 nowych nowych zawodników, dzisiaj na dołączyć jeszcze 2. Klub wynajął nowym zawodnikom 6 mieszkań. Obecny trener ma być podobno do końca wiosennej rundy rewanżowej a później ma podobno wrócić...Dariusz Liana.
Pod koniec tego lub na początku nowego tygodnia mają być już w sprzedaży karnety na rundę rewanżową. Ceny nie znam.
Myślę że plany na Liane mogą być związane z możliwością spadku do 4 ligi. A ja wierzę w utrzymanie i myślę, że obecny trener po obronie 3 ligi będzie u nas pracował dłużej.
Na stronie dwa pączki. Czyżby symbolizowały dwie umowy?
Czekam na jakiegoś solidnego obrońcę. Może przydałby się jeszcze jakiś solidny napastnik jak chcemy grać na dwóch w lidze.
Czyli potwierdza się to co pisałem 06.02 że dojdzie jeszcze 2 zawodników ?
Wiadomość dodana po 3 h 02 min 13 s:
Na stronie Glinika Gorlice jest wywiad z trenerem Tomaszem Wackiem, który wypowiada się że przechodzi do nich z Karpat Krawczyk,Szafran,Fundakowski i Gazda.
Z tej grupy najbardziej mi szkoda Gazdy. Ale w tym też wywiadzie jest zdanie że nie chcą siedzieć na ławce. Znaczy że albo nie układa im się współpraca z nowym trenerem, albo widzą że przychodzą gracze lepsi od nich i w walce o utrzymanie nie będzie zbyt dużo szans dla słabszych graczy na występy w meczach
Wiadomość dodana po 15 h 01 min 16 s:
Ten nowy obrońca ma ciekawe CV. Mam nadzieję że zagra na poziomie którego oczekujemy. Czyli będzie zawodnikiem który będzie się wyróżniał w lidze.
Na PDL jest aktualna sytuacja kadrowa w transferach. Przy odejściach czerwono. Wszystkich nie będę pisał bo nie grali za dużo jak Lusiusz. Ale z podstawowego składu mamy:
Król, Gawle, Jedryas, Olszewski, Jaba i Gazda.
Na ich miejsce mamy:
Bekzod, Sula, Nasalski, Wlazlik, Prytykovskiy.
Widać, że przydałoby się jeszcze wziąć kogoś na środek pola. Z pomocników to Nasalski i Bekzod są pomocnikami. Tylko Nasalski to młodzieżowiec więc trudno porównywać go do kogoś z grupy Gawle, Jedryas, Jaba czy Król. Bo oni jednak sporo meczy zagrali w seniorskiej piłce.
Ci nasi zawodnicy z Karpat Krosno, którzy odeszli do innych klubów to pewnie przeważnie wypożyczenia do końca rundy wiosennej tj 30 czerwca. Z tego tytułu klub zarobi kilka,,złotych,, Jeżeli się nie utrzymany to pewnie wrócą z powrotem do nas.
Z drugiej strony jeżeli mieliby u nas siedzieć tylko na ławce rezerwowej to lepiej że będą grać w podstawowych składach 4 ligi.
W ostatnim tygodniu lutego ma być podobno prezentacja zespołu.
Na pewno będzie pod koniec lutego, gdyż zaraz na początku marca, jak pogoda pozwoli, ruszamy z rozgrywkami.
Po meczu z z Glinikiem
Sparingowy mecz z Glinkiem jak wiemy zakonczony wynikiem 2-2, a wynik dla mnie jest bardzo ważny, dla mnie nie ma meczów sparingowych czy to test-mecz czy to liga każdy musi dawać z siebie 101%.
Po meczu z Sokołem jakby machnięcie ręką
- Sparing sparingiem, a ważne, że na trzy tygodnie przed ligą wszyscy zdrowi - krótko podsumował opiekun Karpat.
Dwóch testowanych było jak podają Nowiny24