Nie jesteś zalogowany na forum.
Po zakończonym sezonie powinno być zebranie sprawozdawczo-finansowe, a tu w tym temacie cisza. Wówczas można by się dowiedzieć o finansach klubu, celach jakie zakłada sobie nowy zarząd, zawodnikach itp.
Treningi mają rozpoczynać na początku lipca czyli już za tydzień. Będzie można zobaczyć na nich naszych i ewentualnie nowych zawodników.
W nadchodzącym sezonie do nowości należy to, że drużyny które zajmą drugie miejsca w swoich grupach, w IV lidze, mogą walczyć w barażach o wejście do III ligi.
A wiesz może jak wygląda końcowa klasyfikacja w projunior?
Z tego co widziałem pod kątem mieć sezonu tu obok nas była kilka zespołów gdzie różnice punktów były minimalne. Trochę nie rozumiem dlaczego po odpuszczeniu walki o utrzymanie nie grało więcej juniorów. Właśnie w walce o kasę z projunior.
Jesteśmy w pro junior na 4 miejscu po Tarnowie, Wiązownicy i Ostrowcu Świętokrzyskim.
Czyli za 4 miejsce jest 100 tys zł brutto ale w związku z tym że spadamy dostajemy połowę czyli 50 tys zł brutto.
Ciekawe też ile klub zarobił na sprzedaży Perchela do Puszczy Niepołomic?
Nie liczył bym na dużą kasę za Perchela. Młody perspektywiczny bramkarz bez doświadczenia z sezonem w 3 lidze. Myślę, że to bardziej ukłon w stronę piłkarza żeby mu umożliwić karierę niż zarobek dla klubu. Choć pewnie coś tak właśnie mimo wszystko.
Wiadomość dodana po 9 h 36 min 55 s:
A wiesz może którzy zawodnicy w zimie poszli na wypożyczenie. Król, Gawle to transfery czy wypożyczenie.Gazda też ciekawy zawodnik.
Jakby wrócili do tego został Radulji to byłby jakiś trzon. Do tego widziałbym Sule. Bo w ataku od kilku sezonów w Krośnie była straszna bieda.
Niestety nie wiem kto jest na wypożyczeniu a kto dostał wolną rękę.
Z tego co słyszałem to Krawczyk chciałby wrócić do Karpaty ale stawia dość duże wymagania finansowe.
Odnośnie innych to też z tego co słyszałem ma zostać 4 zawodników z Ukrainy.
Gdyby zostało zawodników z Ukrainy to pozytywna informacja. Chyba wszyscy prezentowali Sol sny poziom. Może na 3 ligę nie błyszczeli ale na 4 wystarcza. Do tego z naszych w są Stasz, Wajs, Radulji. Może ktoś wróci z innych klubów i jakoś uda się sklecić trzon zespołu. Do tego jacyś wychowankowie i można się spokojnie utrzymać. Powalczyć o coś więcej niż środek tabeli. Może o górna czesc. Na walkę o awans chyba za mało, ale czy zarząd chciałby awansu?
Mnie podobał się Demianenko, który harował na boisku.
Faktycznie Demianenko jeden a bardziej ambitnych piłkarzy. Walczący o każdą piłkę. Nie oszczędzal się. Grał na różnych pozycjach. Jak na 4 ligę byłby mocnym zawodnikiem. Obawiam się że jako jeden z niewielu może mieć szansę znaleźć angaż w jakimś innym klubie 3 ligi.
Wiadomość dodana po 17 h 03 min 03 s:
Stężyca zrezygnowała z gry 2 lidze. Tym samym uratowała Częstochowę przed spadkiem. Podobno Wisla Puławy ma zrezygnować z gry w II lidze. Wtedy uratują się rezerwy Lecha. A jak na e będą chcieli grać to uratują Sandecje .
Wtedy u nas może się uratować Unia Tarnów. Tyle że Unia jest na zakręcie finansowym i odgrywała sezon juniorami. W sumie wygrali Projunior i opłacałoby im się zostać w 3 lidze. Ale gdyby nie chcieli grać to następne w kolejce są Karpaty
Tak jak pisałem wcześniej warto było walczyć o przeskoczenie Sieniawy i Orląt. Może będą jakieś emocje jak rok temu
Gdyby się to spełniło co napisałeś to nie wiem czy i tak wystartowali byśmy z uwagi na finanse.
Myślę że podobny dylemat miałaby Unia Tarnów z czego oni za utrzymanie dostaliby dużo więcej pieniędzy z projunior. Mimo wszystko u nich chyba gorzej z kasą niż u nas.
Czekam co się będzie teraz działo. Czy Puławy oficjalnie zrezygnują z gry w 2 lidze. Potem kluczową będzie decyzja rezerw Lecha czy chcą grać w 2 lidze. Może wystarczy im 3.
W sobotę o godzinie 11.00 Karpaty Krosno organizują na stadionie przy ul. Legionów test mecz dla zawodników chcących grać w nadchodzącym sezonie w 4 lidze?
Wiadomość dodana po 1 h 56 min 09 s:
Trener drużyny Karpat Krosno ma być znany w tym tygodniu.
Ja jestem bardzo ciekawy kto pojawi się na pierwszym treningu. Zaczynają w następny poniedziałek.
Jest terminarz pierwszy mecz w Sanoku
To chyba niedobrze. Trudny mecz na początek. My budujemy nowy zespół Sanok ma już w większości zbudowany skład. Wolałbym zacząć jakimś meczem u siebie.
Smoleń, Głód i Gerlasiński wracają z Wisłoka Wiśniowa do Karpat.
Z Gorlic widziałbym Gazdę. Podobno gra tam też Kolbusz. Ciekawe czy byłby zainteresowany powrotem do Karpat.
Do Nowotanca poszedł Jaba. Też myślę że wartościowy zawodnik na nasz stadion. Miałby miejsce pobiegać. W przeciwieństwie do innych boisk w 4 lidze gdzie czasem są małe wymiary.
Do Lubaczowa poszli Gul, Duda, Gawle i Król. Jak Lubaczów nie wzmocni składu to spadną. Myślę że powyższa czwórka nie zagra w 3 lidze. Gul i Duda to najemnicy. Ale ciekawe co z Królem i Gawle.
Wiadomość dodana po 17 h 58 min 14 s:
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego po odejściu Witkowskiego Karpaty prowadził Szafran? Myślałem że to jakiś plan ma przyszłość.
Jeżeli wróci Liana to nie mógł wrócić po Witkowskim? Tak żeby budować już wtedy skład ma 4 ligę. Tak samo nie rozumiem dlaczego po odejściu Witkowskiego nie grali więcej juniorzy. Niech by się ogrywali przed 4 liga. A dodatkowo może udałoby się wskoczyć wyżej w Projunior.
Niestety na wiele pytań nie znamy odpowiedzi.
Do utrzymania zabrakło nam 15 punktów. Dużo i pewnie Witkowski by tego nie zrobił, ale po meczu z Sieniawa nikt nie wiedział jak daleko odskoczą rywale.
Jeżeli wtedy klub postawił na trenera który dzisiaj okazuje się za słaby na 4 ligę to nie wiem jak to sobie wytłumaczyć. Wygląda jakbyśmy robili wszystko żeby się w tej 3 lidze nie utrzymać. Można było wtedy jeszcze powalczyć szczególnie w Krośnie. Garbarnia, Avia, Podlasie byli w kryzysie. Przegrywali mecz za meczem. KSZO też nie błyszczało. Wisłoka też przeciętna. Myślę że nasz zespół miał potencjał żeby zrobić tam z dwa zwycięstwa i z dwa remisy. Na utrzymanie za mało ale dlaczego odpuściliśmy walkę o utrzymanie?
Sorry ale jeżeli dla naszego klubu szczytem jest polamatorska 4 liga to trochę szkoda takiego stadionu, szkółek piłkarskich.
Tak piszą na Karpatach Krośnie: O wszystkim będziemy informować na bieżąco ? póki co każdy dzień to ogrom rozmów i pracy nad budową składu na nowy sezon ? wiesz dobrze, że na forum publicznym nie napiszemy, że mamy tyle i tyle w kasie ? nie mniej jednak z optymizmem parzymy w przyszłość i robimy wszystko aby na miarę naszych możliwości zbudować skład mogący dawać nam wszystkim sporo radości ? niebawem więcej informacji odnośnie naszej kadry na przyszły sezon ⚽ transfery lubią ciszę, a my z doświadczenia wiemy, że aby coś ogłosić trzeba mieć opięte na ostatni guzik ✅
Na Podkarpacielive jest potwierdzenie że odchodzi Geci (Cosmos?) i Demianenko do Stali Kraśnik.
Dariusz Liana, Marcin Rygiel, Piotr Hajduk i fizjoterapeuta Mateusz Kozioł - to ogłoszony dzisiaj sztab szkoleniowy Karpat Krosno.
Wiadomość dodana po 10 min 30 s:
Wyczytałem, że asystent Liany Marcin Rygiel grał w drużynie Florian Rymanów Zdrój, Wisłoku Sieniawie i Pakoszówce a ostatnio był trenerem Akademii Piłkarskiej Sanok.
Wiadomość dodana po 1 h 40 min 51 s:
Na stronie Karpat Krosno informacja że wczoraj rozpoczęli nasi treningi i że było 21 zawodników ale to jeszcze nie wszyscy? Widać na zdjęciach dużo młodych chłopaków zapewne z juniorów starszych, którzy zakończyli rozgrywki. Wkomponować ich w doświadczonych zawodników i myślę że zbudujemy ciekawy zespół.
Filip Czop zawodnikiem Karpat
Czytałem kilka opinii o tym zawodniku i myślę że powinien być z niego pożytek.
Wiadomość dodana po 10 h 39 min 56 s:
Dzisiaj o godzinie 11.00 test mecz na stadionie przy ul. Legionów. Ciekawy jestem kto się na nim pokaże spoza Krosna?. Ja niestety nie mogę być na nim jako widz. Jak mi napiszą znajomi to dam znać.
Ja też niestety nie będę.
Co do tego Czopa to wygląda na ciekawy transfer. W sumie jestem zaskoczony bo kierunek którego się nie spodziewałem. Jakoś tak bardziej spodziewałem się zawodników z naszego okręgu. Ewentualnie jeżeli z dalszych okolic to starszych. A tutaj młody chłopak. Dość szybko podpisali z nim kontrakt więc musiał zrobić dobre wrażenie.
W sumie im szybciej będą podpisywali kontrakty tym lepiej bo będziemy mieli nowy zespół a to wymaga trochę czasu na zgranie. A zawsze inaczej budować jak skład jest znany niż jak testujemy do ostatniego sparingu.
Przegrywamy sparing - test z Tesla Stropkov 2:1. W naszej drużynie grał Michał Stasz, Czop i dwie jedenastki młodych piłkarzy z Krosna i okolic. W całym meczu nasi przeważali.Część starszych piłkarzy przebywa jeszcze na urlopach. Z Ukraińców podobno nie zostaje ani jeden zawodnik. Podobno były z nimi problemy w wynajmowanym dla nich mieszkaniu w Krośnie.