Nie jesteś zalogowany na forum.
Nie Guedes tylko Souto
Nie Guedes tylko Souto
Faktycznie chodzi o Souto a nie Guedenesa. Moja pomyłka
.
Jeżeli nasz klub chce dokonać 2 - 3 wzmocnień to wiadomo, że ktoś z 11 meczowej musi wylecieć.
Coś tam piszą na PL że klub zainteresowany Macnarem, jakimś Majka z Nienaszowa oraz że może wrócić Demianenko. Piszą że trenował Kaseprkowicz (Partyzant?)
Z Macnarem są już zapowiedzi co rundę. Moim zdaniem jak miał grać to mógł grać już w 3 lidze. A teraz to już chyba lepiej szukać kogoś innego.
Majki nie znam. Ale przeskok między okręgówka jest taki, że można dać szansę ale to raczej nie wzmocnienie.
Kaseprkowicz podobnie jak Majka. Można dać szansę. Ale na papierze to raczej nie jest wzmocnienie.
Demianenke oceniam pozytywnie w 3 lidze. Zawsze walczył. Na 4 ligę byłby wzmocnieniem.
Co do Czopa i info z PL to przypominam że po spadku z 3 ligi pisali o odejściu Radulja. Coś było na rzeczy ale został. Czopa szkoda bo ma potencjał więc powinien jeszcze pograć w Krośnie.
Na stronie Karpaty Krosno FB, pod informacją o ostatnim treningu Karpat, w komentarzu Marcel Wiśniewski zapytał że na stronach pojawiają się informacje że mają przyjść Demianienko, Macnar i Majka. Karpaty Krosno odpowiedziały,, jak chcesz to zaraz będzie do tego też Michał Musik i Jaba Pkhakadze ? ile to roboty trochę poklikać i dać enter ?,,
Natomiast jeżeli taktycznie się potwierdzi że odejdzie Czop i Souto to będzie duże osłabienie naszej drużyny. Dlatego też piszą, że szukają 2-3 zawodników.
Radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku oraz szampańskiej zabawy sylwestrowej, a także zadowolenia z gry naszych zawodników w rundzie wiosennej, życzy wszystkim użytkownikom strony Basta.
Bardzo przydałoby się wzmocnienia w obronie i ataku.
Nie wiem jakie klub ma plany. Jeżeli walczymy o spokojne utrzymanie to ten skład miał fajne mecze. Można zgrać to co jest i grać do końca sezonu.
Chciałbym żebyśmy grali o awans. Jak nie w tym sezonie to w przyszłym. Ale patrząc na nasze finanse mogłoby być trudno się utrzymać. Z drugiej strony mamy świeże doświadczenia. Lepiej awansować szybko i wyciągać wnioski niż czekać kolejne 10 lat bo to już będą inne realia. Inne pokolenie piłkarzy itd.
Ostatnio edytowany przez xcv (2024-12-31 17:17:46)
Z tego co pamiętam trener Liana mówił przed rozpoczęciem sezonu 2024/25, że będziemy grać o górne miejsce w tabeli, zgranie zespołu, który został przebudowany po spadku z III ligi. Odnośnie finansów słyszałem, że zaległości wobec zawodników podobno zostały uregulowane na koniec roku?.
Od obecnego sezonu są większe szanse na awans do III ligi/ drugie drużyny IV ligi mogą walczyć w barażach/. Bez wzmocnienia ataku i obrony raczej nie mamy większych szans na awans.
strata jest duża, ale ten skład mógł powalczyć o więcej. Trochę nam chyba przeszkodził ten wirus w zespole.
Myślę że Jarosław będzie chciał awansować, zobaczymy co zrobi Kolbuszowa. Nie wiem czy mają budżet na 3 ligę. Do tego chyba stracili najlepszego strzelca. Mogą mieć słabsza rundę i dać się dogonić. Mamy dodatkowo z nimi mecz w Krośnie. Szybko możemy nadrobić 3 punkty. Tylko jak mielibyśmy awansować do 3 ligi to musimy już teraz zacząć budować skład. Tak żeby po awansie dokonać tylko kilku wzmocnień i tym powalczyć o co najmniej 20 punktów w 3 lidze. Coś takiego jak obecnie Lubaczów i Wiązownica. Mają po 18 punktów i mają dobre miejsce do walki o utrzymanie na wiosnę. A ten nasz skład teraz jakoś nie bardzo widzę w 3 lidze. Radulji ma swoje lata. Nie mamy napastnika. Obrona na papierze nie wygląda źle, ale Kolbuszowa i Jarosław strzelili nam 9 bramek. Nie może być tak, że lepsze zespoły strzelają jak w gierce pod blokiem.
P.s. fajnie byłoby gdyby do Krosna wrócił Majewski. Mógłby być wartościowym wzmocnieniem które przyniesie dodatkowe bramki.
Ostatnio edytowany przez xcv (2025-01-01 19:36:03)
Na podkarpaciu live, w dziale giełda transferowa, piszą, że z Karpat odchodzi już tylko Souto i Głód. Z jednej strony to nie dziwię się , że Głód odchodzi/ może tylko na wypożyczenie/, gdyż w Karpatach w podstawowym składzie prawie nie grał. Dobra informacja, że prawdopodobnie jednak zostaje u nas Czop.
Już jutro rozpoczną się przygotowanie do wiosennej rundy rewanżowej. W pierwszej kolejności zapewne rozpoczną się ogólne badania wydolnościowe a następnie treningi i gry sparingowe.
Ciekawe jakie nowe nazwiska pojawią się na pierwszych treningach?
Z tego co wiem to przygotowania ruszają 8 stycznia tj środa
Z tego co wiem to przygotowania ruszają 8 stycznia tj środa
Zgadza się. Moja pomyłka ?
Więcej info na pewno pojawi się jak zaczną się treningi. Zawsze wtedy wypływają informacje na temat choćby części nowych twarzy.
Victor Guedes doszedł na listę transferową Karpat Krosno jakoby miał odejść od nas?
dzisiaj był pierwszy trening. Są jakieś ciekawe informacje? Nowe twarze?
Na stronie Karpat Krosno jest wypowiedź trenera Liany, który mówi że trenuje z zespołem dwóch nowych zawodników. Na razie nie wiadomo kto.
Trener mówi że współpracuje z trenerem od motoryki. Być może klub wyciąga wnioski sprzed dwóch lat gdzie narzekaliśmy że zespół nie był dobrze przygotowany do gry w 3 lidze.
Podobno na trening doszło kilku juniorów i jakiś napastnik z Kolumbii?
Na zdjęciach z treningów widać i Souto i Guedesa. Myślę że obaj zostaną w Krośnie. Chyba widziałem też Orła. Tak więc będziemy grać tym składem do na jesień. Pewnie jak znalazłby się ktoś wartościowy to go zatrudnią ale myślę że nie ma się do spinać z jakimiś zawodnikami z zagranicy na jedną rundę. Lepiej dać więcej czasu dla juniorów. Może uda się wskoczyć na premiowane miejsce w projunior.
Utrzymanie z tym składem raczej mamy pewne. Jak zespół zrobi postęp w grze to kto wie, może powalczymy o 2 miejscem tyle że tutaj musiałaby Kolbuszowa albo Jarosław zaliczyć spadek formy bo 10 punktów to jednak dość dużą strata. Do kosmitów mamy już tylko 5 puntów ale mamy ich u siebie na początku rundy więc dość szybko możemy ich dogonić.
Domowe mecze sparingowe maja być rozgrywane na sztucznej nawierzchni w Chorkówce. Jutro pierwszy sparing w przerwie zimowej w Gorlicach z tamtejszym Glinikiem.
Na necie jest info że 0:0.
Zdaje się że w tym sezonie Glinik jest na fali. Ich 4 liga jest mocniejsza niż nasza więc 0:0 to niezły wynik. Dobrze że 0 z tyłu ale szkoda że nic nie wpadło
Ale ważniejsze pytanie jest czy były jakieś nowe twarze?
Jasło ściągnęło z Głogowa zawodnika który grał z Resovią w 3 i chyba nawet 2 lidze. Na papierze mocny transfer, ale pod warunkiem że zawodnik jeszcze chce coś pograć. Jeśli grał w Glogovii która ledwo zebrała się na sezon to pewnie ma już inne priorytety. Zbiera kupony za swoją karierę w Resovii.
Na Podkarpaciu live piszą że w naszej drużynie w meczu sparingowym z Glinikiem Gorlice wystapili Wardzała i Biś z Uni Tarnów
Wiadomość dodana po 1 h 40 min 27 s:
Wardzała to 24 latek ofensywny pomocnik a Biś to 20 latek defensywny pomocnik.
I jeszcze niepotwierdzona informacja że Karol Wajs może przejść do Ekoobol Stal Sanok?
Z oczywistych względów przejście Wajsa do Sanoka byłoby trudnym ruchem. Wolałbym iść do Wiśniowej która przyjęłaby Wajsa z otwartymi rękami. Ewentualnie do Targowisk i potem awans a nimi do 4 ligi.
Dodatkowo w Sanoku podobno nie są dobrze z kasą
Stąd na razie w transfer Wajsa do Sanoka nie wierzę. Ale wiadomo że różnie w życiu bywa i nie takie numery już w sporcie były.