Nie jesteś zalogowany na forum.
Na Podkarpaciu live piszą że zostało przedłużone wypożyczenie Jaby Pakhadze do Cosmosu Nowotaniec z Karpat Krosno. Nie wiedziałem że jest on zawodnikiem Karpat?
Karpaty Błękitni 2:0
Na Podkarpaciu live piszą że zostało przedłużone wypożyczenie Jaby Pakhadze do Cosmosu Nowotaniec z Karpat Krosno. Nie wiedziałem że jest on zawodnikiem Karpat?
No to nie wiem dlaczego nie gra w Krośnie. Wcześniej w 3 lidze nie mógł grać bo był Akhmedow spoza Unii. Ostatnio był Suoto z Brazylii. Teraz na Podkarpacie Live piszą że Suoto odszedł. Jeśli to prawda to mamy miejsce na jednego zawodnika spoza Unii.
To jest chyba jakiś układ Karpat z Cosmosem. Pamiętam, że jak Karpaty weszły do III ligi zamiast Cosmosu to było podpisane porozumienie pomiędzy tymi klubami.
Jednak prawdopodobnie w sobotę o godzinie 10.30 ostatni sparing Karpat. Chcą go rozegrać na maturalnej murawie. W zależności od stanu murawy będzie to stadion przy ul. Bursaki lub Legionów.
W meczu sparingowym z Błękitnym Ropczyce testowanych było 2 piłkarzy pochodzenia brazylijskiego.
Odnośnie dołączenia Gawle do naszego składu, po odejściu z Lubaczowa, stawia on podobno wygórowane żądania finansowe?.
Zobaczymy czy Gawle znajdzie sobie jakiś klub. Jak nie to wcale się nie dziwię jak jednak pojawi się w Krośnie.
Co do sparingu to jest mokro i myślę że jednak zagrają gdzieś indziej żeby murawy nie niszczyć na Bursakach a tym bardziej na Legionów.
Rozpoczęcie rundy wiosennej,rewanżowej już 08.03.2025r o godzinie 14.00. Pierwszy mecz rewanżowy zagramy z Ekoobol Stal Sanok. Na ten mecz nie będą mogli wejść kibice zorganizowani z Sanoka i ich koledzy z uwagi, jak piszą, na remont naszego obiektu. I bardzo dobrze. Byłem w Sanoku na meczu, gdzie przegraliśmy 1:0. Ale zachowanie tamtejszych kibiców oraz ich popleczników z Resovii było tragiczne. Takiego chamskiego i wulgarnego zachowania się kibiców dawno nie widziałem.
Jednak sparing jutro ma Bursakach z Orłem Przeworsk.
Gawle w Polonii Przemyśl.
Przemyśl buduje zespół i chce jak najszybciej wrócić do IV ligi. Czy to uda się Polonii już w tym sezonie trudno powiedzieć. Są na szóstym miejscu i mają 10 punktów straty do lidera.
Wiadomość dodana po 16 h 49 min 51 s:
Sparing Karpaty Krosno - Orzeł Przeworsk 6:1. Ostatnią bramkę dla nas strzelił testowany Nicolas, niestety nazwiska nie poznałem. Grało ponadto dwóch Brazylijczyków.
Wiadomość dodana po 18 h 37 min 45 s:
Nie grali Fundakowski, Stasz i Król. Król miał na nodze założoną ortezę ( prawdopodobnie uraz kostki).
Ciekawe transfery robi Igloopol. Wcześniej ściągnęli Doriana Buczka. Teraz ściągnęli napastników z Unii Tarnów i Czarnych Połaniec.
Jak to tak będzie dalej wyglądało to może już w tej rundzie włącza się w walkę o awans. Może nie o pierwsze miejsce ale o miejsce barażowe.
Kolbuszowa straciła swojego napastnika Musika i moim zdaniem może spaść poniżej 2 miejsca.
Ciekawe czy Cosmos kolejny rok z rzędu trafi że składem. Jak tak to może też powalczą o 2 miejsce.
My możemy mieć mocniejszy zespół niż na jesień ale mamy dużą stratę do 2 miejsca. Poza tym konkurencja Igloopolu może być nie do przeskoczenia. Tym bardziej że gramy z nimi na wyjeździe. A gra nam się tak zawsze trudno.
Nie wiem czy oglądacie, jest na PL są programy "Podkarpackie Bagienko". Są tam ciekawe informacje od kuchni jak wygląda piłka w regionie. Można też posłuchać wielu ciekawych rzeczy ja temat Karpat.
Ostatnio edytowany przez xcv (2025-03-06 10:00:30)
Liga zapowiada się bardzo ciekawie. My będziemy grali u siebie z czołówką IV ligi m.in Kolbuszowa, Jarosław, Nowotaniec,Nisko. Izolator. Aby którakolwiek z drużyn z czołówki chciała awansować do III ligi musi być przygotowana organizacyjnie i finansowo.
Prezes Kolbuszowej powiedział że mają plan po ewentualnym awansie.
Jarosław otwarcie mówi o awansie więc też raczej mają możliwości.
Nowotaniec nie wiem. Dwa lata temu zrezygnowali. Po tym czasie coś tam podobno robili ze stadionem. Podobno powiększyli boisko. Więc może teraz dostaną licencje na grę u siebie.
Igloopol raczej ma odpowiedni stadion. Mają krytą trybunę i duze boisko. A jeśli ściągają napastników to myślę że nie będę się bronić żeby tym składem awansować.
Z tej czwórki mam wątpliwości z Kolbuszowa i Nowotancem czy chcieliby awansować.
Co do Karpat to nie widzę rozwoju organizacyjnego klubu. Na 4 ligę gramy nieźle. W 3 nie mamy chyba czego szukać. Pograć sezon. Kiedy szukać transferów na szybko. A potem budować wszystko od nowa? Bo prawda jest taka, że nie mamy napastnika. Nawet na 4 ligę. Mamy wielu piłkarzy do pomocy ale na 3 ligę byłoby im ciężko. Obrona dużo bramek straciła. Z taką obrona nie ma się co pchać do 3 ligi.
Zgadzam się, że nie mamy napastników i obrońców z prawdziwego zdarzenia.
Wiadomość dodana po 58 min:
Do Karpaty Krosno wraca prawdopodobnie Szymon Dziadosz. Informacje ze strony Podkarpacia live.
Dziadosz to nie jest rasowy napastnik. Ma talent który w sposobie gry jaki prowadziły Karpaty dwa lata temu dał ma świetną skuteczność.
Pozostaje trzymać kciuki żeby wrócił i żeby Krosno było dla niego takim miejscem gdzie potrafi osiągać najlepsze wyniki.
Gdyby wrócił Dziadosz i grał jak w poprzednich latach w Krośnie mogliby być na prawdę ciekawie .
Jako kibic wiadomo że chciałby wejścia w baraż. Z Dziadoszem byłaby nadzieja na poprawę skuteczności. Druga linia wzmocnienia Wardzala i Królem też może być mocna. Pozostaje trzymać kciuki żeby obrona była lepiej zgrana niz jesienią.
Liczę że Kolbuszowa nie będzie taka mocna bez Musika i będą gubić punkty.
Wiadomość dodana po 20 h 28 min 31 s:
Oglądałem nowe "bagienko".
Podobno Król ma kontuzję. Może być wykluczony na długo z gry.
Stasz miał problemy ale podobno ma zielone światło do gry.
Czop mógł odejść z Karpat ale klub go zatrzymał. Zobaczymy czy będzie chciał grać na 100 % w Krośnie.
Wiadomość dodana po 20 h 29 min 57 s:
Z tego co mowili to wygląda na to że Dziadosz ma grać w Karpatach. Póki co brak oficjalnego potwierdzenia. Nie wiem na ile można szybko zarejestrować tego zawodnika a przydałaby się jutro.
Ostatnio edytowany przez xcv (2025-03-06 18:07:16)
Odnośnie Króla to widziałem go na ostatnim sparingu ale nie grał i miał założoną ortezę na nogę. Z tego co mówili to ma uraz kostki i raczej nie zagra. Odnośnie Stasza to będzie w składzie meczowym ale jako rezerwowy. Zbyt długa przerwa w treningach.
Wiadomość dodana po 2 h 47 min 17 s:
Na stronie Karpat Krosno jest podany skład drużyny na sezon wiosenny. Z tego co się dowiedziałem trwają jeszcze rozmowy odnośnie Szymona Dziadosza.
Wiadomość dodana po 18 h 50 min 25 s:
Do ostatniej chwili trwały działania odnośnie przejścia z Lubaczowa do Karpat Szymona Dziadosza. I super. Wystąpi już w dzisiejszym spotkaniu.
Niestety nie udała się inauguracja rundy rewanżowej. Remisujemy tylko z Sanokiem 1:1 a niedużo brakowało abyśmy przegrali mecz.
Gra trochę bez pomysłu. Tradycyjnie sporo klepania ale miał strzałów. Nasza bramka zdobyta fuksem. Wybijana piłka odbija się od pleców i wpadła pod nogi Dziadosza.
Szkoda, ale jedziemy dalej. Oby z meczu na mecz było coraz lepiej.
Jutro nasz zespół zostanie sprawdzony przez Igloopol Dębica, który w pierwszej kolejce pokonał na wyjeździe wysoko Cosmos Nowotaniec.
Wiadomość dodana po 16 h 01 min 53 s:
Z uwagi na warunki pogodowe murawa będzie dość mocno nasiąknięta przez opady.
Transmisja meczu na YouTube.
Wiadomość dodana po 18 h 50 min 21 s:
Obawiałem się tego meczu a tu niedużo brakło a Karpaty sprawiłyby niespodziankę. Dobry wynik, ciekawy mecz, dużo sytuacji pod oboma bramkami.
Trudno mi porównać ostatnie dwa mecze bo jeden oglądałem na żywo a drugi w internecie. To jest jednak duża różnica.
Mam wrażenie że wczoraj było lepiej niż tydzień temu.
Wygląda na to, że Dziadosz robi różnicę. Trzeba wiedzieć gdzie się ustawić i co zrobić z piłką. Myślę, że gdyby nie Dziadosz mielibyśmy 0 punktów bo nikt inny nie potrafi strzelać w Karpatach.
Tak więc pozostaje trzymać kciuki żeby Dziadosz dograł do końca sezonu bez kontuzji.
Wiadomo że jako kibic po ciuchy liczyłem na to, że my wygramy dwa pierwsze mecze a Kolbuszowa straci punkty. Że matematycznie zbliżymy się do strefy barażowej a tutaj wygląda na to że zarówno Kolbuszowa jak Jarosław idą pewnie po pierwsze dwa miejsca....
Przegrywamy c Cosmosem 1:0 tracąc bramkę w końcówce meczu. Tragedia co nasi grają. A już myślałem że po dobrym meczu w Dębicy weszli na pełne obroty.
Mecz trochę lepszy niż z Sanokiem.
Różnica między meczami z Sanokiem i Igloopolem jest taka że Dziadosz nie strzelił bramki.
Chyba mamy jakie problem z kadrą bo Cosmos zrobił chyba 4 zmiany a my dwie. Z czego to wprowadzony pod koniec zawodnik strzelił bramkę.
A my gramy w stylu trenera Liany. Czyli staramy się wymienić dużo podań ale akcje nie kończą się strzałami ma bramkę.
Naszym problemem przestała być skuteczność gdyż po prostu my nie stwarzamy sytuacji bramkowych jedna, dwie sytuacje na mecz to trudno tutaj mówić o wygranych. Niby mamy więcej z gry ale dosłownie nic z tego nie wynika Miejmy tylko nadzieję że w kolejnym meczu będą trzy punkty bo cierpliwość w wielu kibiców zaczyna się kończyć Tym bardziej że gramy już chyba tylko tak o przysłowiową pietruszkę. Chciałbym też zobaczyć bramkę gdyż większość kibiców stwierdziła że był spalony a staliśmy równo z linią ale czy był czy nie był niczego to nie usprawiedliwia my musimy zacząć grać.
Ostatnio edytowany przez ds (2025-03-23 11:18:30)
Ma początek mieliśmy 3 mocnych przeciwników. Teraz mamy dwa troche słabsze zespoły. Warto wygrać. Ściągnąć trochę presję.
Zespół gra tak jak grał za trenera Liany w 4 lidze. Jak rywal trudny to bywa roznie. Najczęściej są problemu że strzeleniem bramki. Jak rywal słabszy to może się skończyć 4 :0. I ja toidze z Pilznem.
To dzisiaj mecz prawdy. W zespole jest na pewno presja na zwycięstwo. Oby tylko nie nadziali się na kontrę. Jednak myślę że wreszcie zdobędziemy 3 pkt.
Wiadomość dodana po 5 h 17 min 54 s:
Przegrywamy kolejny mecz 1:0. Po rozegraniu czterech meczy zdobywamy 2 punkty. Przyjeżdża Legion Pilzno z jednym trenerem a u nas w sztabie szkoleniowym 4 osoby jakbyśmy grali co najmniej w 1 lidze. Mecz w naszym wykonaniu tragiczny. Jak dalej tak pójdzie to trzeba będzie bronić się przed spadkiem.
Dokładnie. Skład na papierze lepszy niż na jesieni. Liczyłem na walkę o miejsce barażowe a po 4 kolejkach jesteśmy coraz bliżej strefy spadkowej.
Moje zdanie jest takie, że to towarzystwo wzajemnej adoracji potrzebuje nowego impulsu w postaci nowego trenera. Z jakimś dorobkiem. Jeżeli nie trenerskim to chociaż piłkarskim.
Jeżeli na kilkanaście stałych fragmentów nie potrafimy oddać celnego strzału na bramkę to wygląda to dramatycznie.
Stadion jak na ekstraklasę. Sztab szkoleniowy jak w ekstraklasie. Koszykarze czołówka 1 ligi. Żużlowcy zapowiadają walkę o awans. A w piłce stagnacja na poziomie 4 ligi. Niby udało nam się awansować dwa lata temu ale dzięki wycofaniu Cosmosu. Potem dość bolesny spadek.
Ostatnio edytowany przez xcv (2025-03-29 17:52:33)