Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 32 33 34
Dzisiaj w zaległym meczu Cosmos Nowotaniec pokonał Pilzno 4:0, a Sanok naszego kolejnego rywala Sokół Sieniawę 2:0.
Konieczne nasi muszą się sprężyć i wygrać w Sieniawie.
No to zaraz zaczynamy walkę o 3 punkty w Sieniawie z miejscowym Sokołem.
Wiadomość dodana po 1 h 57 min 25 s:
Wygrywamy ze słabym Sokołem Sieniawa zasłużenie 3:1. Wreszcie zespół zagrał bardzo ofensywnie. Stworzyliśmy bardzo dużo sytuacji bramkowych. Nie był obecny Karol Wajs. Pierwszy mecz po kontuzji zagrał Król, który wg mnie był najsłabszy w drużynie. Zaczyna on swoją ulubione grę tzw chodzonego. Szymon Dziadosz, którego jak to się mówi szuka piłka, bardzo dużo okazji.
W środę w Ustrzykach mecz półfinałowy pp na szczeblu OZPN Krosno a w sobotę zagramy ze Stalą Łańcut.
Wydaje mi się że gdyby nie Dziadosz to bylibyśmy dzisiaj w fatalnej sytuacji.
Będąc obiektywnym to trzeba powiedzieć że na tle Cosmosu czy Igloopolu nie wyglądaliśmy źle. W nawet przez większość meczu lepiej. Tylko co z tego jak nie potrafimy tego wykorzystać.
Bycie średniakiem w lidze to nie jest dla mnie żadna atrakcja. Chciałbym żeby Karpaty były średniakiem ale co najmniej w 3 lidze. A w obecnym układzie przestaje wierzyć że idą nam się sportowo awansować do 3 ligi. A nawet jak znowu trafi nam się fuks to w tej 3 lidze się nie utrzymamy.
Ten zespół ma potencjał. Ale brakuje pomysłu na strzelanie bramek. Dobre wynika nie mogą się opierać na przypadkowych przechwytach piłki, karnych czy strzale życia z 25 metrów bo to nie zdarza się w każdym meczu.
Wygrali nasi w Ustrzykach w półfinale pucharu Polski na szczeblu OZPN 3:2. Oglądałem i zęby mnie bolały jak patrzyłem na grę naszego zespołu.
Ja trochę patrzyłem na Igloopol Wisłoka. Poziom Wisłoki w porównaniu do tego co grają Karpaty to przepaść.
Ciekawy jestem czy tacy trenerzy jak Wacek czy Włodarski chcieliby prowadzić Karpaty. Jest też np. Opaliński który zakończyć pracę w Tyczynie.
Na Podkarpacielive jest wywiad z Gawle. Mówi że miał zaległości w wypłatach w Karpatach i pożegnanie podobno nie wyglądało najlepiej. Ciekawy jestem czy obecny zarząd klubu w ogóle jest w stanie finansowo ogarnąć klub na 3 ligę. Jak nie to chyba czeka nas takie kopanie w środku 4 ligi.
Pamiętam jak kilka lat temu Gawle ponownie przychodził do Karpat Krosno, gdy wybrałem się na zebranie sprawozdawczo-wyborcze w klubie, to wówczas warunkiem jego gry u nas było wypłacenie mu zaległości, jakie klub miał wobec niego. Była to kwota ok.6000 zł.
Niestety te zaległości ciągną się od czasu gdy Prezesem był Penar. Już wychodziliśmy prawie na zero, i ponownie mamy długi spowodowane zaległościami wobec piłkarzy, którzy przyszli do nas, gdy awansowaliśmy zamiast Cosmosu Nowotaniec do III ligi.
Ciężko się to ogląda. Nasz zespół nie ma pomysłu na grę. Dalekie wykopy z których nic nie wynika. Mam wrażenie że z meczu na mecz wygląda to coraz gorzej.
Obawiałem się że czerwona kartka zabetonuje rywala i stracimy szansę na bramkę. Okazało się że rywal siadł po tej czerwonej kartce i udało nam się to wykorzystać.
Faktycznie ciężko się ogląda mecze Karpat. Ważne 3 punkty. Najbliższy mecz wyjazdowy w Wiśniowej na trudnym terenie.
No tak nie do końca Łańcut
siadł przecież grał równorzędnie z nami mimo że graliśmy w przewadze i miał stuprocentową sytuację kiedy zawodnik Łańcuta strzelił blisko słupka obok bramki i mogliśmy przegrywać 01
Ostatnio edytowany przez ds (2025-04-12 21:06:48)
Wylosowano gospodarza finału pucharu Polski na szczeblu OZPN Krosno. Będą nim Karpaty Krosno które zagrają z Cosmosem Nowotaniec 07.05 tj środa.
Będzie to też rewanż za przegrany mecz ligowy 1:0.
Wygrywamy w Wiśniowej z miejscowym Wisłokiem 2:1, po bramkach młodych zawodników. Okazuje się, że z dalszej odległości można zdobywać i to pięknej urody bramki. Podziękować już za grę Fundakowskiemu i wstawiać do składu młodych zawodników. Brazylijczyk, który w sparingach grał dobrze, z chwilą pozyskanie do drużyny nie pokazuje nic szczególnego.
Odniosę się do twojego postu gdyż całkowicie się nie zgadzam ta młodzież robi swoje oczywiście to jak najbardziej ale przy prowadzeniu 2 1 nawet nie wiesz jaki wpływ na tych młodych ma Marek Fudakowski który ich ustawia A byłem na meczu i widziałem to co się działo także może już nie ma wartości takich jak kiedyś miał ale jest wartościowy w innej formie i to trzeba zrozumieć
Warto posłuchać wypowiedzi prezesa Wilków Krosno Leśniaka m.in na temat naszego stadionu od 47 minuty programu
https://www.youtube.com/live/pKdmn96KhZ … q1XjDlYKHr
Jutro gramy wyjazdowy mecz z Glogovią Głogów Małopolski, która w tym sezonie nie jest zbyt wymagającym zespołem. Nasi powinni przywieźć z wyjazdu 3 punkty tym bardziej że na wyjazdach grają dużo lepiej niż u siebie.
Super mecz i wysoka wygrana.
Wygląda na to, że Cosmos i Igloopol załapali zadyszkę. Przy odrobinie szczęścia być może jest szansa powalczyć żeby ich wyprzedzić w tabeli. Niestety nie wygląda na to żeby Kolbuszowa była w zasięgu. Z kibicowskiego punktu widzenia warto powalczyć w pucharze i pokonać u siebie Kolbuszowa i Jarosław. Bo raczej ani awans ani spadek nam nie grozi.
Pozostaje trzymać kciuki żeby nasi 3 ligowcy się utrzymali. I żeby Kolbuszowa przeszła baraż do 3 ligi. Dzięki temu nasza 4 liga w przyszłym sezonie będzie dużo słabsza. Do walki o awans zostanie Cosmos i Igloopol.
Z beniaminków w przyszłym sezonie będziemy mieli: Błękitnych Ropczyce, Polonię Przemyśl?, Partyzant Targowiska, ŁKS Łowisko, Błażowianka Błażowa. Raczej nie powalczą o nic więcej niż utrzymanie.
Ostatnio edytowany przez xcv (Wczoraj 08:33:08)
Zapomniałeś że z 3 ligi mogą wypaść Wiązownica lub Lubaczów bo różnie jeszcze może być więc to na razie bym zostawił i poczekał do końca sezonu
Ostatnio edytowany przez ds (Dzisiaj 02:02:15)
Strony: Poprzednia 1 … 32 33 34