Nie jesteś zalogowany na forum.
Pewnie jutro ogłoszą jego transfer.
Wiadomość dodana po 11 h 47 min 35 s:
Może warto dogadać się z Cosmosem Nowotaniec odnośnie ściągnięcia do Karpat Kalemby?.
Też zwróciłem na niego uwagę. Przeczytałem że strzelił bramki w dwóch ostatnich sparingach Cosmosu. Kolejny młody zawodnik który w CV ma grę w Karpatach.
Niech grają młodzi w Cosmosie (Kalemba) czy Wisłoce (Kulon). Docelowo chciałbym żeby nasz skład w 3 lidze opierał się o zawodników w jakimś stopniu związanych z Krosnem. Jak nabiorą doświadczenia i będą się rozwijać to może za jakiś czas zagrają dla nas.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-07-27 09:42:58)
Kolejny ciekawy zawodnik z rezerw Korony Kielce. Napastnik Płocica. Zakontraktowany przez Stal Sanok. Wchodził z ławki w 3 lidze w 19 meczach. Strzelił 5 bramek. Wzrost 188 cm. Jeżeli trochę pograł w 4 lidze to też może być ciekawa opcja w przyszłości dla nas. Mam nadzieję w 3 lidze gdzie musimy się utrzymać.
Dzisiaj i jutro ostatnie sparingi. Pewnie po tych dwóch meczach będzie wiadomo kogo jeszcze dokooptowali do składu.
Wiadomość dodana po 07 min 58 s:
Płocica Eliasz grał w ostatnim sparingu w Stali Łańcut?
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=36653&id_sezon=101
Będzie teraz grał w Stali Sanok. Ostatni strzelił im w sparingu 3 bramki przeciwko Orłowi Przeworsk. Jak wynika z 90 w 3 lidze wchodził głównie na końcówki a mimo to strzelił 5 bramek. Tak jak pisałem wyżej ma bardzo dobre warunki fizyczne. 188 cm.
To inny Płocica. W Łańcucie gra Eliasz a do Sanoka poszedł Szymon
Twardowski piłkarzem Karpat.
Wygląda na ciekawe wzmocnienie. Sporo grywał nawet w wyższych ligach w Resovii, ale tam chyba nie postrzelał. Sprawdziłem na 90 minut kilka ostatnich sezonów i brak bramek. Dopiero w Sieniawie gdzie grał ostatnio strzelił 7 bramek. Moim zdaniem niezły wynik. Ponadto warto dodać, że ma dobre warunki fizyczne 187 cm. Zupełnie inna budowa niż Dziadosz. Zobaczymy czy będzie szybki i jak będzie grał głową.
Ogólnie wygląda na to, że będziemy mieli wysoki zespół bo sporo piłkarzy będzie miało ponad 180. Powinno procentować przy stałych fragmentach gry.
P.s. co ciekawe to w lipcu Sieniawa na swoim profilu podala info o piłkarzach którzy mieli okazję nich zostać i był tam Twardowski. A tu nagle okazuje się że jest to nas.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-07-28 15:35:14)
Fajowo, gdyby jeszcze zakontraktowali Alibę Antonio Lando byłoby już super.
Ja co do tego Aliby jakos nie jestem przekonany. Gra w niższych ligach już jakiś czas i nie może się przebić wyżej. Choć zaznaczam, że nie byłem na sparingach i nie go nie widziałem. Może jest groźny i będzie pasował do zespołu.
Ogólnie spodziewałem się podobnej gry jak w 4 lidze z szybkim Aliba zamiast Dziadosza (trener w wywiadzie powiedzial że jest szybki i pasuje do planu na zespół). Teraz po kontrakcie Twardowskiego sam nie wiem jak będziemy grali. Jak dojdzie Aliba to na dwóch napastników? Będziemy mieli wyższy zespół Demianenko ponad 180 cm, Twardowski też. Aż prosi się o więcej dośrodkowań. Jak trafia się niższe zespoły to mogą mieć z naszymi problem.
Wiadomość dodana po 1 h 32 min 29 s:
P.s. 2
Na profilu Sieniawy jest info z wczoraj że wygrali sparing z Sokołem Kolbuszowa Dolna 4:0 i Twardowski strzelil pierwszą bramkę.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-07-28 15:54:35)
Wygrywamy w Gorlicach z Glinikiem 5:1(2:1). Do przerwy z naszych grali tylko jak zapamiętałem Perchel, Król i Radujl. Po przerwie z naszych weszli Krawczyk, ,Stasz, Smoleń, Wajs, Szafran, Paczkowski i Fundakowski( prawdziwa ikona). Niestety pierwsza połowa słaba, gra chaotyczna, dużo niecelnych podań( widać brak zgrania). Druga połowa to często aż same ręce składały się do oklasków. Gra szybka, dokładna.
Grał całą pierwszą i trochę drugiej połowy Aliba( nie wiem ale mam mieszane spostrzeżenia co do gry tego zawodnika). Również nie wiem dlaczego trener forsuje w ataku naszą ikonę Fundakowskiego. Był też Gruzin ale nie uczestniczył wogóle w grze. Podobno i indywidualnie trenuje pod okiem naszego masażysty. Zobaczymy jak zagrają jutro w ostatnim sparingu z Izolatorem.
Wiadomość dodana po 02 min 32 s:
Wogóle nie było Gawle i Jędryasa.
https://gol24.pl/trener-wciaz-szuka-ale … 2-17759963
Wiadomość dodana po 57 min 02 s:
Wynik robi wrażenie. Glinik to solidna ekipa 4 ligi Małopolskiej.
Na stronie Karpat jest info że sparing jutro ale nie w Boguchwale tylko na stadionie Guzikówka.
W Gorlicach w pierwszej połowie grał jeszcze Stasik / zapomniałem o nim/.
1-1po pierwszej połowie jestesmy lepsi bramka z karnego mielismy wiele okazji aliba siedział na ławce no ciekawie sie to zapowiada
Wiadomość dodana po 52 min 45 s:
No i wygramy 7-2 chyba tak było
Zdaje się że po pierwszej połowie było 2:1.
Pierwsze 20 minut niezła gra. Dobre wrażenie zrobił na mnie Twardowski. Dobrze gra ciałem. Potrafi przepchać obrońcę. Zastawić sie. Gra zespolowo. Jak nie ma dobrej pozycjimdo strzału to szuka podania. Dobre wrażenie zrobił też Gruzin. Zawodnik bardzo ofensywny. Wszystkie piłki grał do przodu. Kiwał się, przeszedł kilka razy przez obronę rywali.
Jeżeli uznajemy że Izolator to czołówka 4 ligi to po pierwszej połowie wygląda na to, że nasz skład prezentuje wyższy poziom. Czyli wzmocnienia podniosły nasz poziom. Niestety widać że zespół dopiero się zgrywa i potrzeba jeszcze czasu żeby wypracował zrozumienie na boisku.
Druga połowa to chyba rezerwy Boguchwały i oczywiście nasze. Rezerwy rywala na poziomie najwyżej okregowki. A kto wie czy nie A klasy. Na ich tle błyszczał Wajs i Stasik. Bardzo dobrze też Fundakowski. Nasi juniorzy też kilka razy błysnęli (Szafran?)
Niestety Aliba zupełnie nie potrafił znaleźć się na boisku. Mial jedną akcję sam na sam. Poza tym grał z boku ataku i gubił się w rozgrywaniu akcji ofensywnych. Musiałbym go zobaczyć na środku ataku. Może grałby lepiej.
Wygrywamy z Izolatorem 8:2(2:1). Pierwsza połowa dobra, lepsza niż ta w Gorlicach. W drugiej połowie na samym początku ( jak w kilku meczach ligowych) błąd Krawczyka i izolator wyrównuje na 2:2. Bardzo podobała mi się gra naszej młodzieży. Nie grał ( siedział na ławce w białej koszulce) zawodnik prawdopodobnie z Agrykoli Warszawa, Słowak, który grał w drugiej połowie w Gorlicach i pokazał się z bardzo dobrej strony. Również dziś słabsza gra Aliby. Trzy stwierdzam że zawodnik gruziński grał bardzo dobrze. Oby tak w piątek.
Ja mam mieszane uczucia po tym sparingu. Pierwsze 20 minut byłem zadowolony. Potem gra siadła i wdał się bałagan. Druga połowa jak dla mnie bez znaczenia, bo rywal za tydzień będzie dużo mocniejszy.
Wydaje mi się że mamy potencjał na solidny 3 ligowy zespół który powalczy o spokojne utrzymanie, ale w pierwszych 2 meczach będzie trudno o punkty. Potem Świdniczanka w Krośnie z którą fajnie byłoby wygrać i potem znowu trudny wyjazd do Tarnobrzega.
Ogólnie obstawiam że o awans powalczy Wieczysta, Avia i Siarka. O utrzymanie Sieniawa i Tarnów. Zobaczymy jak beniaminkowie Połaniec, Świdniczanka i Jaśkowice.
Na nowiny24 pisze że było testowanych 4 zawodników i ze mozliwe ze cała czwórka zostanie
Tych czterech to pewnie: Filipczuk, Aliba, zawodnik z Gruzji i ?. Był ale nie grał dziś Słowak z Agrykoli Warszawa( nie wiem czy o niego chodzi).
Wiadomość dodana po 01 min 24 s:
Jeszcze z 2-3 dni i będziemy wszystko wiedzieli.
Trener wspomina o zawodniku z zagranicy który będzie się wyróżniał w całej lidze. Myślę że chodzi o Gruzina.
Wiadomość dodana po 54 min 46 s:
https://www.meczyki.pl/newsy/kibice-wis … e/217162-n
Ciekawa informacja na temat sprzedaży karnetów w 1 lidze. Na szczycie Wisła Kraków 4722 karnetów a najmniej w Łęcznej 331. W naszym regionie Resovia sprzedała ponad 400 a Stal Rzeszów 1104.
U nas było info o 70 karnetach. To podobno rekord. Jaka liga taki rekord, ale myślę że w wielu klubach naszej ligi jest znacznie gorzej. Poza tym wiadomo że przed meczem z Wieczysta sprzeda się wiecej karnetów. Ja zamierzam kupić przed meczem bo w ciągu tygodnia nie bardzo mam czas chodzić do klubu.
Też tak uważam że chodzi o zawodnika gruzińskiego.
Odnośnie karnetów to ja już mam. Było ,, parcie,, kibiców na 3 ligę a karnetów wydaje mi się że powinno być więcej wykupionych.
Będą niektóre mecze na które przyjdzie na pewno ponad 1000 kibiców.
Na pierwszym meczu będzie moim zdaniem więcej niż 2 tys. kibiców. Potem się zobaczy ale nie widzę rywala na 1 tys. kibiców. Spodziewam się trudnej rundy i walki o każdy punkt. Ilość kibiców po kilku porażkach może spadać.
Na polsport jest oferta płatnej transmisji meczu z Wieczysta. Koszt 17,90. Ja jako kibic Karpat jakbym nie mógł być na meczu to bym zapłacił, ale wątpię żeby dużo osób zapłaciło zabrała transmisje. Stal Rzeszów ma transmisje za 10 PLN na 1 ligę.
Mam nadzieję że nasz klub będzie prowadził transmisje z meczy w rundzie jesiennej. Mam urlop na koniec sierpnia i nie będę na Świdniczance i Polancu.
Tu akurat troszke mam inne zdanie mo cięzko będzie o te ponad 2tys ale obys się nie mylił, na meczach czy z Sanokiem czy z Jasłem to były czasem była podobna no ale to tez przyjezdzali kibicice z miejscowości pobliskich a jesli chodzi o te porazki tutaj jakos jestem bardziej spokojny ze ta zle nie będzie co do transmisji faktycznie cena troszkę za duża ale prawdziwy kibic który nie może być na meczu rto zapłaci i na tym żerują Ja mam karnet i tego jak i wielu innych meczy nie odposzczę no chyba ze jakiies losowe zdarzena, jeszcze ze mam karnet gratis ale będe kupował bilety na mecze no chyba ze będą duże kolejki przy kasie wiec innym razem kupię dwa
Ja też mam karnet i czasem kupuję bilet aby chociaż w ten sposób wspomóc finansowo klub.
Piszecie, że czasem nie można udać się na mecz z różnych powodów a transmisja jest za droga. Ale jak przed internetem usiądzie się w dwójkę czy więcej osób i koszt transmisji podzieli się przez oglądających to wyjdzie chyba nie za drogo?
A teraz jeszcze z innej beczki. Przez kilka dni nasi piłkarze nie mogli rozgrywać meczy sparingowych na naszym stadionie z uwagi na przygotowywanie toru żużlowego pod imp. Pzmot nie potrafił przez kilka dni przygotować toru i żużel przełożony na jutro. We wtorek również ma być mecz drużyny U-24. Powoli zaczyna to zakrawać na kpiny i spychania piłki nożnej na drugi plan.
Ja nie zawsze mogę być na meczach domowych. Karnety kupuje od czasów awansu z okręgówki czyli naście lat. Nie zawsze jestem na meczach domowych ale karnet trqktuje jako mój drobny wkład w utrzymanie klubu. Ale z transmisji nie raz korzystałem i byłbym bardzo zadowolony gdybym mógł korzystać też w tej rundzie.
Dla mnie cena 18 PLN za transmisję jest do przejścia, tylko wiem że dla innych nie. Obstawiam że to najwyższa cena w 3 lidze. A klubowi też moim zdaniem powinno zależeć na promocji w innych miastach. Bo transmisje są głównie dla ludzi z innych miast i dla krośnieńskiej emigracji. Wyobrażam siebie że kibice Wieczystej złapią się za głowę jak zobaczą cenę. Ich klub za darmo transmituje każdy mecz domowe a nawet sparingi.
W czasach Penara wprowadzono regularnie transmisje video. Cena była 10 PLN z tego co pamiętam. Potem po spadku do 4 ligi na początku były transmisje ale potem już nie robili. Myślę że nie było chętnych do oglądania w Krośnie Kamienia, Wiązownicy czy Tuczemp przez internet.
Uważam, że klubowi powinno zależeć na budowie fajnego wizerunku. Oglądam teraz różne klubowe strony w necie. Jest sporo wywiadów, filmiki z piłkarzami, wywiady. U nas to kuleje niestety. Oczywiście zdaję sobie sprawę że takie materiały to czyjś czas i praca. Najczęściej za darmo. Może u nas to też się w tej lidze rozwinie.
A co do transmisji to prostu myślę, że klubowi lepiej sprzedać 100 transmisji za 10 PLN niż 10 za 18 PLN. A dla kibiców Karpat którzy nie mogą oglądam meczu domowych taka transmisja jest bardzo fajna opcja. Chętnie poogladalnym mecze że Świdniczanka i Polancem bo to mogą być kluczowe mecze w walce o utrzymanie. A jak na Wieczysta sprzedadzą 10 transmisji to obawiam się że to będzie tyle transmisji w tej rundzie.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-07-30 22:03:54)
Piszesz, że kibice Wieczystej mogą za darmo oglądać transmisje z meczy swojej drużyny. Gdybyśmy mieli takiego sponsora jak ma Wieczysta,to też może i u nas byłyby darmowe transmisje.
Wiadomość dodana po 21 min 48 s:
Patrząc na Polsport, na ceny transmisji z meczy, to cena jest taka sama jak z transmisji innych trzecioligowych drużyn( za wyjątkiem Chełmianki Chełm, gdzie koszt transmisji jest droższy o 1 zł).