Nie jesteś zalogowany na forum.
Każdy kibic by sobie tego życzył. Bądźmy dobrej myśli.
Patrzyłem na 90minut na ilość kibiców na meczach w naszej grupie i to się wacha od 300 do 700 jeśli u nas było 3500-4000 to naprawdę o czymś świadczy w drugiej lidze od 120 do 1800
Zawsze tak jest że jak są wyniki to są i kibice.
Wiadomość dodana po 2 h 33 min 30 s:
Na YouTube jest darmowa transmisja z meczu Wieczysta Kraków - Wiślanie Jaśkowice
Gramy bez napastnika .
Bardzo dobry wynik przywozimy z Nowego Targu, gdzie remisujemy z Podhalem 1:1 po ciekawej grze. Graliśmy z wzmocnioną linia pomocy bez napastnika. Dopisujemy kolejny punkt do ligowej tabeli.
A moim zdaniem mecz słaby z naszej strony. Nasza obrona bardzo dobra bo rywal nie miał zbyt wielu akcji. To na ogromny plus. Niestety w ofensywie schemat 10 w obronie i laga na Jabe to trochę mało. Wychodziliśmy kilka razy z kontra czy atakiem pozycyjnym ale był problem z dwoma podaniami. Oczywiście 4 punkty po 2 trudnych meczach brałbym przed sezonem w ciemno, ale obawiam się o wyniki w meczach gdzie to my będziemy musieli prowadzić grę. Widziałem dzisiaj kawałek meczu Jaśkowic i mają dobrze poukładany zespoł który zagrał z Wieczysta w otwarte karty.
Za tydzień pierwszy z meczy o kluczowym znaczeniu. Z rywalem którego teoretycznie powinniśmy zdominować. Na pewno będziemy musieli zagrać inaczej niż z Wieczysta i Podhalem. Jak stracimy punkty rewanż na wiosnę będzie na wyjeździe. A jak wiadomo mecze na wyjazdach z zespołami które walczą o utrzymanie są trudne.
Wiadomość dodana po 40 min 25 s:
P.s. U nas brak napastnika a Dziadosz nawet nie wyszedł w dzisiejszym meczu Igloopol - Lubaczów.
Może kombinuje jak wrócić do Karpat?
Wiadomość dodana po 3 h 27 min 11 s:
Nie zgadzam się z przedmówca że u nas brak napastnika. A kim jest Marek Fundakowski?
Wiadomość dodana po 3 h 34 min 10 s:
Jako napastnik może grać również Geci tylnie, że wystawiany jest jako pomocnik.
Widocznie na mecz z Podhalem Nowy Targ była koncepcja trenera że gramy bez napastnika?
Jako napastnik wczoraj grał chyba Jaba. A jak pisałem po meczu Wieczysta duzo więcej pożytku było z Jaby jak grał na boku pomocy i zgrywał fajne piłki wzdłuż bramki. A wczoraj był sam z przodu i za bardzo nie miał komu podawac. Walczyk więc o wolne i rzuty rożne. Nie wiem jaki był plan na Podhale, ale w sumie prawie wygraliśmy więc nie będę więcej krytykował stylu.
Za tydzień będzie inna bajka bo pasuje pewnie trochę więcej grać w ofensywie. Następny mecz pokaże czy nasz zespół będzie potrafił prowadzić grę i budować akcje ofensywne.
Pasuje w tej rundzie wygrać tak z 6 meczy a najlepiej 7. Tak żeby mieć ponad 20 punktów na koniec rundy. Im bliżej 39 punktów tym lepiej. W następnej rundzie będziemy mieli trudne wyjazdy i czołówkę w Krośnie. Musimy na koniec zdobyć więcej niż 40 punktów żeby się utrzymać.
Dlaczego Ty tak pesymistycznie myślisz? i ciągle piszesz o utrzymaniu dwa mecze z trudnymi rywalami zresztą jak już pisałem każdy będzie trudny ale mamy dobry zespół i ja liczę na coś więciej niż tylko walka o utrzymanie.
Co do meczu mecz nie był porywającym widowiskiem mało sytuacji bramkowych zarówno z jednej jak i z drugiej strony no gra taka sobie zupełnie inny mecz niż z Wieczystą ale wielki szacunek dla Kibiców Karpat który dotarli chyba dopiero na drugą połowę i głośnym dopingiem wspierali drużynę
Kyrlo Senko z Karpat Krosno, który obecnie gra wraz z 2 innymi zawodnikami tj. Sokołowskim i Zarzyką w Cosmosie Nowotaniec, strzelił dwie bramki w meczu ligowym Cosmosu Nowotaniec z Polonia Przemyśl? Wszyscy trzej zawodnicy to byli juniorzy starsi Karpat.
Pamiętam spadek Karpat z 3 ligi i kilka lat walki o awans do 3 ligi. Niestety ale w lidze nikt nam nie odpuści.
Nie wiem na co stać Karpaty. Na razie w lidze były dwa mecze w ostrej ofensywie. Zobaczymy jak będzie wyglądał sobotni mecz.
Co do naszych juniorów w Cosmosie to dobra sprawa że mogą się ogrywać w 4 lidze. Może jak zdobyć będą więcej doświadczenia to kiedyś zagrają u nas.
Aliba Lando z tego co słyszałem w sobotę będzie już mógł grać
Zobaczymy nareszcie co pokaże.
Jaba siał spustoszenie w meczu z Wieczysta jak grał na boku pomocy. Liczę na to że w sobotę będzie podobnie.
Aliba był oceniany przez sztab jako silny i szybki napastnik. Tak więc kilka fajnych podań do przodu powinien dostać. Zresztą tak mi się wydaje, że lepiej będzie grał na szybkie podania po ziemi niż głową.
Do tego chciałbym zauważyć, że Demianenko potrafi fajnie uderzyć z drugiej linii. Miał nawet taki strzał z pierwszej piłki z meczu z Podhalem. To też może być jakiś sposób na grę w ofensywie. Aliba na pierwszą linię a obrona a podania trochę do tyłu na Demianenke.
Zobaczymy jak będzie wyglądała nasza gra. Pierwszy mecz gdzie ty my będziemy faworytem i trzeba będzie prowadzić grę. Mysle, że z napastnikiem otwiera się przed nami więcej możliwości na ataki skrzydłami przez Jabe i Gawle.
Ostatnio edytowany przez xcv (2023-08-16 11:02:08)
No nie w temacie ale taka ciekawostka nasz były zawodnik 44 letni zawodnik Ireneusz Zarzyka gra w B klasie i w pierwszym meczu strzelił dwie bramki:))
Irek jest chyba grającym trenerem.
No nie wiem czy tak jest cyt.
Ireneusz Zarzyka dołącza do Klub Sportowy Victoria Pakoszówka!
Doświadczony zawodnik zdołał już zadebiutować w nowej drużynie, zdobywając dwa gole w meczu przeciwko LKS „Orion” Pielnia, dzięki czemu Victoria zwyciężyła 4-3.
Niespełna 44-letni napastnik znany doskonale w lokalnej piłce, m.in z grania w LKS Cosmos Nowotaniec czy K.S. Karpaty Krosno, w minionym sezonie był grającym trenerem Bukowianka Bukowsko, która po spadku z Klasy Okręgowej, niestety zawiesiła swoją działalność.
Tak Irek Zarzyka był grającym trenerem w Bukowiance Bukowsko.
Co do Aliby Lando to coś jest nie tak z tym transferem. Jeżeli miał umowę w Krasnymstawie do końca sezonu letniego to przecież nie był żaden problem żeby podpisać z nim umowę. Chyba że chodzi jeszcze o inne sprawy?
Moi zdaniem jak Aliba grał już w Polsce to nie wiem jaki może być problem.
A dzisiaj w Boguchwale Dziadosz wszedł jako zmiennik w 41 minucie za Matofija. Kto wie może wywalczył sobie miejsce w składzie w 4 lidze jak będzie ciężko pracował na treningach .
Pamiętam że Aliba był już u nas na testach gdy grał jeszcze w Brzesku. Razem z nim był też testowany Banks, który u nas grał, natomiast Alibie podziękowano.
Z Brzeska Aliba przeszedł do Krasnegostawu.
No i są jakieś wieści o tym Alibie? Jak myślałem że zagra to byłem bardziej optymistyczny przed sobota. Jak miałby nie zagrać to źle to widzę. Znowu Stasik lub Jaba z przodu? To nie zdało egzaminu w Nowym Targu. Z Wieczysta można powiedzieć że się udało bo po długiej prostej Jaba dostał podanie i wywalczył karnego. Tylko to za mało żeby grac tak takie ważne mecze jak ten sobotni.
Jest przecież napastnik Fundakowski.
Jest Fundakowski. A zagrał od pierwszej minuty chociaż w jednym meczu 4 ligi? Ja nie kojarzę. Już szybciej Geci a Fundakowski na zmianę. Choć muszę powiedzieć że w sparingu z Izolatorem Fundek zrobił na mnie lepsze wrażenie niż Aliba.
Głowa trenera i asystentów jest od tego żeby to mądrze poukładać. Większość meczy było w necie więc powinni mieć jakieś materiały o Świdniczance. Dla mnie zespół zagadka.
Ogólnie 4 liga lubelska wygląda na dość słaba. Zdaje się że ostatni Beniaminek który się utrzymał to była Chełmianka w 2017 roku. Nie sądzę żeby w mieście wielkości Świdnika było miejsce na dwie solidne ekipy 3 ligowe.
Na decyzje trenera nie mamy wpływu a może warto by spróbować i wpuścić Marka od 1 minuty
Odnośnie Aliby to czekają dla niego na zezwolenie na pracę( ma obywatelstwo brytyjskie, czyli jest spoza UE).
Wiadomość dodana po 19 min 47 s:
Czyli jeżeli Aliba otrzyma już zezwolenie na pracę to na boisku będzie mógł występować albo on albo Gruzin Jaba( zgodnie z przepisami może grać tylko jeden zawodnik spoza UE).