Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Przychodzą:
Sylwester Sikorski - LKS Pisarowce
Kamil Kasperkowicz - LKS Pisarowce
Bartłomiej Wojtasik,Karol Czelny,Szymon Dziadosz - Wychowankowie
Odchodzą:
Przemysław Sajdak - Puszcza Niepołomice
Dawid Cempa - Sokół Aleksandrów Łódzki
Mateusz Kolbusz - Wisła Sandomierz
Adrian Buszta - Polonia Przemyśl
Patryk Kołodziej - Hutnik Kraków
Roman Botynyk - wyjazd zagraniczny
Marcel Stec - Wólczanka Wólke Pełkińska
Do tej listy pasuje dorzucić Dawida Kuligę, który ma trafić do JKS Jarosław. Szkoda, że wyróżniający się zawodnicy z poprzedniego sezonu jak Buszta czy Kuliga wybierają grę dla innych klubów z tej samej ligi. Od razu zaznaczam, że nie znam szczegółów tych decyzji.
Miałem nie pisać, gdyż to niesprawdzona, a zasłyszana informacja. Podobno Radulj po odejściu z Siarki chciał grać u nas w Karpatach ale zażyczył sobie 5000 zł w związku z czym w klubie mu podziękowano.
Ja myślę że nie potrzeba nam wzmocnień wystarczą uzupełnienie z drużyn młodzieżowych!!
Koniec z płaceniem obcym ludziom !!
Bardzo dobrze. Nie trzeba nam zawodnika, który będzie odcinał kupony w IV lidze.
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią tym bardziej, że w przypadku jakiejkolwiek kontuzji trzeba będzie takiego zawodnika utrzymywać. Jest u nas dużo młodych zawodników których trzeba wykorzystywać w grze.
I jeszcze odnośnie sparingu z Beskiem. W ich bramce broni Dariusz Półkoszek. Chłopak ma 21 lat, bardzo dobre warunki fizyczne, bardzo dobrze broni/ obronił m.in 2 karne/ w meczu z nami. Został wybrany do jedenastki 2018 roku jako najlepszy bramkarz w OZPN Krosno. W latach 2013/14 grał w Karpatach MOSiR Krosno.
Karpaty zainteresowane Napastnikiem Dawidem Pałys-Rydzik
Ostatnio Dawid reprezentował Izolatora Boguchwała.
Do Kadry włączony zostanie Dawid Kulon
Pałys-Rydzik drugi sezon z rzędu bez zdobytej bramki. Ma doświadczenie na poziomie III ligi, ale nie sądzę by był wielkim wzmocnieniem.
Patrzę na tabelę i zastanawiam się jaki sens ma ściąganie zawodnika z zewnątrz? Spadek nam nie grozi. Bicie się o awans? Chyba sytuacja finansowa klubu nie jest na tyle dobra by w tym momencie mierzyć się na poziomie III ligi. Karpaty powinny spokojnie budować kadrę o chłopaków którzy grają teraz czy dochodzą z juniorów i wyjść na prostą z finansami.
Pałys-Rydzik przymierzany do Wiązownicy. Sypie się Polonia Przemyśl i grający tam, a wcześniej u nas, Jaromir Skiba przymierza się do Izolatora Boguchwała. My mamy dobry skład złożony głównie z młodych piłkarzy. Też wydaje mi się, że należy ten sezon grać tymi zawodnikami których mamy, wyprowadzić finanse na prostą i ewentualnie wówczas można myśleć o grze w III lidze, ale naszymi piłkarzami. Trzeba jednak pamiętać, że za rok piłkarze którzy ukończą SMS w większości mogą odejść gdyż głownie są to zawodnicy spoza Krosna.
Wiadomość dodana po 3 h 38 min 06 s:
Karpaty zainteresowane Napastnikiem Dawidem Pałys-Rydzik
Ostatnio Dawid reprezentował Izolatora Boguchwała.
Do Kadry włączony zostanie Dawid Kulon
A czy czasem nasz trener Jęczkowski nie trenował go w juniorach Resovii?
Tak trenował i dlatego chcę go pozyskać
Strony: 1